€ 52,85

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Anders is ook gewoon
  Anders is ook gewoon (boek)
 • Cover Het raadsel van Meerdijk
  Het raadsel van Meerdijk (boek)

De IJssel van Westervoort naar Kampereiland

De IJssel

Aart Veldman • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Al jaren spookt het door mijn hoofd: een boek schrijven over de IJssel. Nu is het er eindelijk van gekomen. Begin dit jaar besloot ik me onder te dompelen in de rijke geschiedenis van de dorpen en steden langs de rivier en ben ik gaan praten met de mensen die langs de IJssel wonen. Dit resulteerde tot de prachtigste verhalen.
  De IJssel met zijn bijzonderheden en stromingen en de mooie en nare dingen die bewoners van dichtbij beleefden: de impact van de overstromingen, tot het –toen nog- gebruikelijke praatje met de veerbaas op de veerpont. Er is zoveel pracht en praal rondom de IJssel!
  Dank aan allen die mij hebben geholpen. Vooral de openheid van de mensen waar ik mee heb gesproken, waardeer ik enorm! Ik hoop dat de lezers net zo veel plezier hebben in het lezen van dit boek als ik ervan heb genoten het te schrijven.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 275mm x 180mm
  Aantal pagina's : 180
  Uitgeverij : Aart Veldman
  ISBN : 9789462288478
  Datum publicatie : 02-2018
 • Inhoudsopgave
  De IJssel, die in alle toonaarden wordt geroemd om haar schoonheid, stroomt door de provincies Gelderland en Overijssel en doorsnijdt de vallei tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. De trots van Overijssel op de rivier weerspiegelt zich in de provinciale vlag, die sinds 1948 in gebruik is en waarin een blauwe golvende baan de IJssel symboliseert. De gele en rode horizontale strepen beelden de historische band met 'Holland' uit. Rood en geel zijn de kleuren van het Wapen.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 52,85

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘De Gelderse riviervisserij 1700-1950’
Tijdens de middeleeuwen werd al druk op de grote en kleine rivieren gevist.
Een gedeelte van de vangsten werd geëxporteerd, onder andere naar Duitsland en Engeland. De ontwikkeling van de riviervisserij wordt geschetst tot het begin van de negentiende eeuw. Gedurende de negentiende eeuw lopen de visvangsten op. Honderden vissers die langs de rivieren wonen, verdienen hun brood met de vangsten van
trekvissen zoals zalm, elft, houting, paling, steur en standvissen als snoek, brasem en alver. De manier waarop de vissen worden gevangen verschillen per soort. Veel viswater wordt verpacht. In de periode 1830-1850 lopen de vangsten terug, hetgeen de overheid noodzaakt tot het nemen van maatregelen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen