Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De Legende van Cadria boek 2
  De Legende van Cadria boek 2 (boek)

De legende van Cadria

Boek 1: De Maansteen

Yasmine Elsen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Freya, een elfjaaroude fey gaat voor het eerst naar een speciale school waar ze nieuwe vrienden leert kennen. Daar laat ze haar schat zien die ze lang geleden op haar zolder had gevonden. Het is een onheilspellende steen dat beschermd moet worden. Freya en haar vrienden krijgen hiervoor hulp om de steen veilig te houden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 202
  Uitgeverij : Yasmine Elsen
  ISBN : 9789082840902
  Datum publicatie : 03-2018
 • Inhoudsopgave
  Inhoud
  Proloog 4
  Freya 8
  Kennismaking 18
  Oprechte straf 30
  Een geheim 37
  De inbraak 47
  Een nieuwe dag 53
  De elfenprins 68
  Een normale dag 84
  Regidice 96
  Alles? 106
  De faungrot 127
  Een vurige confrontatie 150
  Nieuwe hoop 169
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Proloog

Lang geleden was er een oorlog in Cadria die de hele wereld en hun inwoners naar het begin van de vernietiging bracht. Velen onschuldige wezens en mensen leden voor een doel zonder positieve gevolgen. Een donkere magiër die geen nood had aan de levende wezens van Cadria en de aarde riep een leger van ondoden op… tot dat alle natiën van de wereld werden verenigd met elkaar. Al de wezens en mensen van de hele wereld bleven elkaar ondersteunen tot dat ze de ambities van de magiër Khadaev hadden verwoest. Zijn ambities bleken verder te gaan dan de wereld te overheersen, op de maanberg in het verre noorden van Cadria bleek zijn tocht der verwoesting te beginnen. Dorp na dorp smeet hij naar de aarde en al hun zielen naar de lucht tot ze weer tot sterrenstof zouden weerkeren.
Al de rassen in de wereld boden weerstand tegen de duistere magie van de magiër maar zijn leger van skeletten, trollen en duistere wezens waren te sterk en uiteindelijk werden ze te veel. Een bij een werden ze al heel snel overmeesterd. De rassen kwamen uiteindelijk samen als één en hadden hun eigen leiders aangeduid voor een algemene vergadering. Die leiders zouden hun ook begeleiden in de donkere oorlog en tijden die nog zouden volgen. Drie indrukwekkende en machtige fauns kwamen uit het bos van Idralaan om hun leger te leiden zodat ze met hun allen het bos konden beschermen waar ze woonden. Éen kleine maar moedige pixie genaamd Illio was veranderd in de vorm van een jonge mens met lange spierwitte vleugels. Zij bekeek de situatie vanuit de lucht en had veel kennis van spreuken en verborgen magie die zou kunnen helpen. Als laatste was er een machtige tovenaar en hij was een mens, zwak en fragiel voor de meeste wezens maar zijn intelligentie ging ons allemaal te boven. Hij was een uitvinder in zijn wereld en iedereen keek naar hem op. Zijn naam was Orbin Jager, een behoorlijk normale naam voor een krachtige tovenaar als hem zou je denken. De meeste mensen kenden zijn naam niet eens, hij liet zich nooit bekend maken in de mensen wereld.
Deze wezens waren de leiders van het ministerie der engelen tegen het duistere kwaad. Een bondgenootschap van mensen en magische wezens. Dankzij de engelen maakten niemand ruzie ook al keken de grijze elfen met een lage dunk naar de mensen die zij fragiel en zwak vonden.
Vechtend tot het einde streden ze, maar het leger was uiteindelijk onbeholpen tegen de sterke magie van de magiër Khadaev. Die laatste stuurde vuurregen na vuurregen als zijn eigen leger al niet genoeg was om honderden wezens naar de grond te brengen. Duizenden bannelingen, heksen en monsters versterkten zijn leger die te verwoestend werd voor de meeste fragiele wezens zoals fey en pixies.
De wijze en moedige pixie Illio vond na een lange tijd van zoeken in haar bibliotheek een heel machtige spreuk die alle barrières kon verbreken. Voor even kon ze de tijd voor de magiër doen stoppen, ook al was het maar voor een enkele seconde. Haar moedige familie van pixies vlogen naar de akelige tovenaar die afgeleid waren door het krachtige licht dat zij deden verspreiden. Die seconde van afleiding was meer dan genoeg, boos riep de magiër nog een laatste dodelijke spreuk op en stuurde al de pixies naar de lucht. De arme pixie Illio kreeg meteen verdriet in haar hart maar stopte geen seconde om de spreuk verder te zetten en wraak te nemen voor haar verloren familieleden. De slechte tovenaar werd meteen als wraakactie geraakt door de spreuk van de moedige pixie en veranderde in een marmeren beeld voor één enkele seconde.
Opvolgend en nauwlettend op wat de pixie had gedaan stuurde de ouderen van Idralaan hun sterkste krijgers erop af. Meteen doken de fauns op hem om er een einde aan te maken, het laatste wat de duistere tovenaar zag waren de rode manen weerkaatst in een lange heilebaard als twee druppels bloed op het lemmet van het lange wapen. De oude, krachtige tovenaar Jager die het leger leidde gebruikte zijn magie tegen het leger vanaf dat hij zag dat de slechte tovenaar Khadaev geen macht meer had. Trollen na draken en heksen gingen tegen de grond en stegen op naar de lucht waar ze zouden ontvangen worden door de sterren.
Een eeuw na de oorlog en nadat alle wezens en mensen Cadria en de aarde weer opnieuw hadden opgebouwd, kwamen de leiders van elk continent weer samen om een school op te bouwen die zou voorkomen dat het leed van de oorlog weer zou gebeuren. De school zou jongere mensen opleiden zodat zij eervol zouden kunnen opgroeien tussen hun mensen en wezen zodat zij zouden leren hoe om te gaan met hun verschillen en krachten. Het zou hun de geschiedenis meegeven, magielessen geven en normale kennis uitdelen aan iedereen die er nood aan had. Ieder wezen en mens in de hele wereld zou zich dan indien nodig kunnen beschermen zodat het bloedbad van het verleden nooit meer zou gebeuren.
Aegle, een wijze, oude en witte engel wiens vleugels gloeiden als de zon in de lucht, zou elk jaar naar beneden komen van zijn ster om het land Cadria te bespreken met de anderen. Arachnea, de faun koningin vertrok weer terug het bos Idralaan in met haar generalen om voor altijd hun wapens neer te leggen en weer één met de natuur te worden.
De mensen echter bleven bouwen aan de school met de nachtmerrie van de oorlog die bleef afspelen in hun hoofd. Ze bleven voor een hele lange tijd erg voorzichtig en angstig tot ze ouder werden en verdwenen in de lucht.
Met de tijd konden ook zij niet meer in het bos komen door de paarse mist die de Fey met hun geboorte verspreidden. Langzaam liep het bos leeg van de mensen en gingen ze elders wonen in een totaal andere wereld vol technologie zonder de nood aan magie. Alleen de mensen die geboren waren met sterrenstof in hun aderen werden naar de school gestuurd zodat ze eindelijk een thuis konden krijgen.
Honderd jaren later.. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen