€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De macht van het verleden

Het bewogen levensverhaal van Lien Verhoeven-Timmermans (1917-2005)

Tineke Verhoeven • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Tineke Verhoeven (1950) studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en was jarenlang hoofdredacteur van tijdschriften bij uitgeverij VNU/Sanoma.
  Een schrift met aantekeningen van haar moeder motiveert Verhoeven na haar moeders overlijden tot een zoektocht naar haar eigen verhaal. Lien Verhoeven-Timmermans (1917) haalt er herinneringen op aan haar jeugd in een groot katholiek gezin, aan het trauma van een ongewenste zwangerschap in oorlogstijd, en aan haar huwelijk ‘uit wanhoop’. Door haar moeders verhaal opnieuw te vertellen vanuit een persoonlijk perspectief, komt Verhoeven tot nieuwe inzichten. Macht van het Verleden is non-fictie, maar het leest als een roman.
  ‘Sober, ontroerend, waardig. Erg goed dat ze zich als schrijver niet achter de coulissen laat verdrijven, dat maakt het verhaal authentiek. Alle betrokkenen worden integer neergezet, niet oordelend.’ –Frans Berkelmans
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 120
  Uitgeverij : Boeken Bloemendaal
  ISBN : 9789463453622
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 1 reviews)

  30-07-2018
  een indringend en ontroerend familieverhaal
  De macht van het verleden is een boek dat leest als een trein. Het is een indringend en ontroerend familieverhaal én het geeft een goed tijdsbeeld van Nederland vlak na de oorlog. Het vertelt het verhaal van de moeder van de auteur. Haar levensloop doet je beseffen dat het nog niet zo heel lang geleden is dat vrouwen nauwelijks bewegingsvrijheid en ontplooiingsmogelijkheden hadden. Met alle ongelukkige consequenties van dien. Iets wat nu (gelukkig) heel anders is. Het aller knapste aan het boek vind ik de inlevende en neutrale toon. Dat maakt het verhaal van de moeder des te aangrijpender. De foto's verluchtigen het verhaal en maken het menselijk. De titel is heel goed gekozen. Deze familiegeschiedenis toont dat ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden hun sporen nalaten in volgende generaties. Het verleden houdt macht over het heden en de toekomst.

     aangrijpend verhaal
     leest als een verhaal

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen