Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De man die over zijn schaduw sprong

Michel Szulc Krzyzanowski • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In 1970 behaalde ik m’n einddiploma aan de kunstacademie en begon onstuimig en enthousiast m'n loopbaan als autonoom en conceptueel fotograaf.

  We zijn nu 50 jaar later en inmiddels is mijn fotografie, gemaakt in die halve eeuw, door miljoenen mensen gezien. Het werk is opgenomen in de collecties van alle belangrijke musea in de wereld en in Nederland is het erkend als cultureel erfgoed.

  Wat motiveerde en zelfs dwong mij om voor deze levensweg te kiezen ?
  Om 50 jaar vol overgave volledig aan creatieve fotografie te wijden ?
  En wat waren belangrijke, bijzondere en opmerkelijke ervaringen in de wereld van de fotografie ?

  De afgelopen 6 maanden heb ik begeleid door een team van deskundige researchers, fact-checkers en redacteuren het boek “De man die over zijn schaduw sprong” geschreven. Het is deel 1 tot aan het jaar 2005 .

  Het boek is veel meer dan een opsomming van feiten en gebeurtenissen: het geeft inzicht waarom het een absolute noodzaak kan zijn volledig in een onstuitbare passie voor fotografie op te gaan. Het verklaart hoe zodoende persoonlijke groei en ontwikkeling effectief kan worden gestimuleerd.
  En hoe de uitkomsten van dat proces met een zo groot mogelijk publiek kunnen worden gedeeld.
  Tevens geeft dit boek inzicht hoe overeind te blijven in de opmerkelijke en vaak bizarre wereld van de fotografie.

  “De man die over zijn schaduw sprong” is uitgegeven als een hardcover boek in een eerste oplage van 400 exemplaren. Het heeft 264 pagina’s, 173 voetnoten en 95.000 woorden…
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 264
  Uitgeverij : Uitgeverij Borsalino
  ISBN : 9789464060423
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 1 reviews)

  09-06-2020
  Prachtig geschreven memoires en een absolute aanrader!
  Wat een indrukwekkend boek is dit geworden. De foto’s van Szulc Kryzanowski krijgen hierdoor nog meer zeggingskracht. De titel van het boek had niet treffender gekund. ‘Ring the bells that still can ring, Forget your perfect offering, There is a crack in everything, That's how the light gets in’ (Leonard Cohen). Hoe waar dat is, bewijst de fotograaf in zijn memoires. Ik kijk uit naar deel 2!

     Leest als een trein
     Deel 2 moet nog komen

  Geplaatst door uit LEIDEN , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Op een dag klopte ik met angst in mijn hart, met trillende knieën en stokkende ademhaling op de deur van de kamer van mijn vader. Hij had een studeer- en werkkamer in ons huis met een bureau, een tekentafel en een leren fauteuil. Op een kast lag zijn geweer. Ik mocht binnenkomen. Hij zat achter zijn bureau. Bedremmeld en op van de zenuwen stond ik doodsbenauwd om de man voor wie ik zo bang was, die zo onberekenbaar en gewelddadig was, die in de oorlog mensen had gedood, te gaan vertellen dat ik niet ging doen wat hij wilde. Ik vertelde hem hakkelend en verlegen dat ik geen ingenieur zou worden maar fotograaf. Dat fotografie het enige was wat ik wilde doen. Ik dacht dat na die bekentenis hij in woede zou uitbarsten, wellicht weer gewelddadig zou worden, want hem weerstaan, zijn autoriteit niet accepteren, tegen zijn wil ingaan, kon alleen maar fatale gevolgen hebben.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen