€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De nieuwe weg

Handboek voor dolende zielen

Tara Van Utrecht • Boek • paperback

 • Samenvatting
  - HET LEVEN ALS LES –


  Stel dat het begrip tijd niet bestond. Dat het uit je bewustzijn zou zijn verdreven. Dan zou je niet aan een klus beginnen omdat je hem op tijd af wilt hebben en dus een bepaald doel wilt bereiken, maar omdat je er mee bezig wilt zijn. Precies zoals kinderen leven. In dat geval heb je niets te bewijzen, maar doet wat je doet omdat je dat wilt. Je oefent je levenszin. Je laat aan jezelf zien dat je het leven de moeite waard vindt door steeds nieuwe dingen te ondernemen waarvan je iets kunt leren. Door bezig te zijn, maak je aan jezelf duidelijk dat je van het leven wilt houden precies zoals het is——inclusief alle tegenslagen en hindernissen, inclusief alle angst en pijn. Dus ook als je het even niet meer weet, – en dat gebeurt natuurlijk regelmatig als je aan iets nieuws begint – geef je niet toe aan je lusteloosheid en gebrek aan zelfvertrouwen, maar leert meebewegen met wat zich aan draken en demonen aandient. Aan onderdrukte levenslust als gevolg van onverwerkte gevoelens uit je verleden. Juist dan word je getest door het leven: geef ik op of ga ik door? Als je opgeeft, laat je je in de wielen rijden door een van de vele aannames en veronderstellingen over hoe het leven zou behoren zijn. Je valt voor je romantische verwachtingen. Voor de schone schijn. Maar als je doorgaat, geef je toe dat je een leerling van het leven bent. Dat je hier op Aarde bent om te groeien en van het leven te leren houden juist als het moeilijk is. Dat is de Nieuwe Weg.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 172
  Uitgeverij : Tara Van Utrecht
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 03-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Liefde. Laten we het daar eerst eens over hebben. Laat me duidelijk maken wat dit begrip wezenlijk inhoudt en een nieuw licht werpen op de verwarring en de vele misverstanden die er heersen met betrekking tot het begrip ‘houden van’. Want de mens is nogal kortzichtig als het om beminnen gaat. Om wezenlijk beminnen; met alles er op en eraan. In dat geval hebben we het over de enige en ware soort die de naam waard is: de onvoorwaardelijke liefde. Liefde die niets terugverlangt en alleen maar vorm wil geven aan een diepgevoeld verlangen gewoon zichzelf te zijn. Ik weet het, dat klinkt plechtig. En dat is het in bepaald opzicht ook. Het is per slot van rekening het resultaat van iets dat onze schepster heeft bedacht. Dit soort liefde heeft met de Godheid te maken. Met de Allerhoogste die niet alleen onze wereld heeft geschapen maar ook alles wat daarbij hoort. Zij – of hij – heeft bedacht hoe het allemaal moest worden zodat wij daar ons voordeel mee konden doen en ons leven zouden kunnen benutten om bewuster en liefdevoller te worden.
Maar de liefde waarop ik hier doel, is net zo goed niet plechtig want namelijk heel gewoon. Het is alles wat je met het blote oog kunt waarnemen en nog een beetje meer. Alles wat een plek op deze aardbol heeft gevonden omdat het daar nou eenmaal hoort. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen