€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Ommekeer

een fotobiografie van de families postma en schreuder 1910-1979

A.M.Postma • boek • hardback

 • Samenvatting
  'Oude wijn in nieuwe zakken', zo zou je mijn motto voor dit boek kunnen noemen.
  Het kwam op mijn pad, dat ik vanaf 2004 drie erfenissen kon opruimen. Twee keer verhuisde mijn moeder en mijn tante, de zuster van mijn moeder, overleed. De fotoboeken, de documenten, enkele voorwerpen met emotionele waarde, enkele schilderijen en de brieven mocht ik wel hebben, omdat niemand anders van de familie het wilde hebben. Een geluk voor mij dus. Zo kon ik uit 13 fotoboeken (!) sterke en zwakke foto's onderscheiden en sorteren. Vele documenten en voorwerpen kon ik scannen.
  In 2007 ontstond het idee om er dan maar eens een fotobiografie van te maken, dan kon ik die foto's ook eens chronologisch sorteren. Al meer dan 60 jaar hadden de oude fotoboeken al in een la in de linnenkast gelegen. Ik ga het nu maar eens etaleren. Je zou het ook de Ondertitel kunnen geven 'Hommage aan mijn grootouders', want ik hield veel van ze. Als ik het niet zou etaleren zou het lijken of ze nooit bestaan hebben buiten de herinnering van de familieleden. Met dit boek kan ik het verleden nog een keer tot leven wekken en ze de eer geven die ze toekomt.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 107
  Uitgeverij : A.M. Postma
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 04-2015
 • Inhoudsopgave
  1. De Oude Tijd, 2. De IIe Wereldoorlog, 3. De Wederopbouw, 4. De Jaren '50, 5. De Jaren '60, 6. De Jaren '70
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

5-7 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

In de Jaren '60 begon de actieve cultuurbeoefening in Assen. Ik werd toen klassiek opgevoed door mijn vioolles en de platen die we thuis hadden. Mijn vader had een grote collectie platen, hij had vroeger trompet gespeeld. Mijn moeder zat in een koor. Mijn broer zat op pianoles. Ook zag ik op mijn 12e al een film over Tsjaikovski. Zelfs toen had ik al een gevoel van terug in de tijd te gaan. Soms als ik een opname zie over klassieke muziek komt de klassieke tijd heel dichtbij. Je ruikt, je voelt als het ware zintuigelijk de vroegere tijden. Je voelt bijna een zacht briesje waaien. Er was een tijd en die ligt nog niet zolang achter ons dat muziek een centrale rol in de maatschappij innam. (Uit de Inleiding) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl