€ 29,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Flipover

Deb Dana • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als cliënten vastzitten in de cognitieve beleving van hun verhaal, helpt de uitleg van de polyvagaaltheorie ze om hun aandacht te verleggen naar hun autonome ervaring. Ze kunnen zich zo bewust worden van de belangrijke rol die biologie speelt bij wat ze ervaren. Het kan echter lastig zijn om deze theorie helder uiteen te zetten.

  Deze flipover biedt therapeuten een visueel hulpmiddel om de polyvagaaltheorie aan cliënten uit te leggen tijdens de sessies.

  De flipover kun je gebruiken om:
  - cliënten te herinneren aan de manier waarop het autonome zenuwstelsel is gevormd en een actieve functie heeft in hun ervaring van het dagelijks leven,
  - bladzijden te laten zien die passend zijn voor het huidige moment en zo de ervaring te koppelen aan de theorie,
  - een illustratie van de hiërarchie van de autonome responsen bij de hand te houden terwijl er wordt gewerkt met de gebruikelijke responspatronen van de cliënt,
  - cliënten te helpen hun eigen emotionele reacties en de invloed van hun autonome zenuwstelsel op hun leven te begrijpen.

  Deze flipover maakt van het geven van psycho-educatie een interactieve bezigheid en helpt je om je comfortabel te voelen terwijl je ‘in het moment’ met je cliënten werkt. Je kunt erop vertrouwen dat je de polyvagaaltheorie met de flipover op een juiste en duidelijke manier overbrengt.

  De flipover is iets groter dan A4-formaat. De werkbladen kunnen met whiteboardmarkers worden beschreven.


  Deb Dana (LCSW, klinisch maatschappelijk werker) is er als therapeut en consultant in gespecialiseerd om mensen te helpen met het op veilige wijze onderzoeken en oplossen van de gevolgen van trauma. Ze ontwikkelde de trainingenreeks ‘Rhythm of Regulation’ en geeft internationaal les in het toepassen van deze op de polyvagaaltheorie gebaseerde therapeutische benadering. Deb Dana is ook de auteur van 'De polyvagaaltheorie in therapie: Basisboek' en 'De polyvagaaltheorie in therapie: 50 oefeningen voor cliënten'.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 241mm x 325mm
  Aantal pagina's : 40
  Uitgeverij : Uitgeverij Mens!
  ISBN : 9789463160643
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 29,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen