Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 29,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover The Battle of Arnhem September 1944
  The Battle of Arnhem September 1944 (boek)
 • Cover Atlantikwall
  Atlantikwall (boek)

De Slag om Arnhem September 1944

Hennie Vaessen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In 1944 vindt een grote luchtlandingsoperatie om bruggen veilig te stellen plaats. Doel is de opmars van grondtroepen vanuit België naar het noorden mogelijk te maken en Duitsland binnen te vallen. In Arnhem gaat het mis. Met de herdenkingen van de „Slag om Arnhem” voor de deur verschijnen er bijna dagelijks nieuwe boeken. Eén boek valt op in deze rij: 'De Slag om Arnhem September 1944 - Integrale Dossier Editie’. Een 160 pagina’s dik boek waarin de beroemde slag van begin tot het eind uit de doeken wordt gedaan… in stripvorm. De oorspronkelijke delen die onderdeel uitmaken van de Integrale Editie verschenen van 2011 tot en met 2013. Striptekenaar Hennie Vaessen maakte elk jaar een stripboek over de „Slag”. Deel 1 ging over de gevechten bij de brug, deel 2 over Hotel Hartenstein en deel 3 vertelde het verhaal van de Polen bij Driel. Deze „trilogie” is ondertussen lang en breed uitverkocht. Diegenen die het gemist hebben krijgen nu een herkansing. Vaessen nam het bestaande materiaal grondig onder handen en breidde het uit met 21 pagina's. Door aanvullende verhalen onder de noemer 'Dossier Slag om Arnhem' krijgen de drie eerder uitgebrachte albums meer diepgang en loopt alles mooi in elkaar over. Met name het laatste deel van het stripalbum biedt ruimte om Operatie Market Garden uit te leggen; De Betuwe, de bevrijding, de aanslag op SS-politiechef Rauter bij Woeste Hoeve en de Oversteek bij Nijmegen, het bombardement op Huissen en de onderwaterzetting van de Betuwe worden kort en bondig belicht. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Slag om Arnhem maar niet houden van uitgebreide historische verhandelingen is dit album een verademing. Het is een makkelijk lezend en dynamisch getekend stukje geschiedenis.

 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 237mm x 319mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : PelikaanPers
  ISBN : 9789490000448
  Datum publicatie : 09-2019
 • Inhoudsopgave
  In 1944 vindt een grote luchtlandingsoperatie om bruggen veilig te stellen plaats. Doel is de opmars van grondtroepen vanuit België naar het noorden mogelijk te maken en Duitsland binnen te vallen. In Arnhem gaat het mis. De oorspronkelijke delen die onderdeel uitmaken van de Integrale Editie verschenen van 2011 tot en met 2013. Striptekenaar Hennie Vaessen maakte elk jaar een stripboek over de „Slag”. Deze „trilogie” is ondertussen lang en breed uitverkocht. Diegenen die het gemist hebben krijgen nu een herkansing. Vaessen nam het bestaande materiaal grondig onder handen en breidde het uit met 21 pagina's. Door aanvullende verhalen onder de noemer 'Dossier Slag om Arnhem' krijgen de drie eerder uitgebrachte albums meer diepgang en loopt alles mooi in elkaar over. Met name het laatste deel van het stripalbum biedt ruimte om Operatie Market Garden uit te leggen; De Betuwe, de bevrijding, de aanslag op SS-politiechef Rauter bij Woeste Hoeve en de Oversteek bij Nijmegen, het bombardement op Huissen en de onderwaterzetting van de Betuwe worden kort en bondig belicht. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Slag om Arnhem maar niet houden van uitgebreide historische verhandelingen is dit album een verademing. Het is een makkelijk lezend en dynamisch getekend stukje geschiedenis. Hennie Vaessen ontving hiervoor de Prodesseprijs voor Arnhemse geschiedenis.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 29,90


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen