Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 9,50

Meer van deze auteur

 • Cover Waarom heb ik mijn hoofd gestoten?
  Waarom heb ik mijn hoofd gestoten? (boek)
 • Cover De spelers van Blijvend anders
  De spelers van Blijvend anders (PDF)

De spelers van Blijvend anders

Rob Droog • Boek • paperback

 • Samenvatting
  We hoeven dus niet een heel leven lang last te houden van ooit opgelopen beschadigingen, trauma’s, angsten, teleurstellingen of wat ons dan ook ooit heeft verzwaard. We hoeven daardoor ook niet ons hele leven slachtoffer te zijn van een kind-redding-systeem. Het is uiteindelijk allemaal weer verwerkbaar en veranderbaar en we kunnen er voor kiezen om “blijvend anders” te zijn….

  Wordt wakker en alert, leer jezelf kennen, leer patronen te herkennen, ontdek en wijzig je kind-redding-systeem. Het klinkt allemaal misschien heel erg moeilijk en lastig. Ik vergelijk het maar met autorijlessen, hoe lastig waren de eerste lessen, hoe makkelijk stap je nu in de auto en doe je het gewoon. Alles wat we vaak doen, wat we vaak herhalen wordt vanzelf een automatisme, iets dat vanzelf gaat. Als we willen kunnen we een hoop aanleren en ook weer afleren. Dan kunnen we dus ook oude groeven en patronen die ons niet meer ten diensten staan leren loslaten en nieuwe groeven en patronen aanleren die ons ten diensten staan. Die ons helpen bewust te worden van wie we zijn, wat we zijn, waar we vandaan komen, waar we heen gaan, waarom het is zoals het is en gaat zoals het gaat en wat onze daadwerkelijke verantwoordelijkheid daarin en daarvoor is. Dan kan het leven met een uitroepteken geleefd worden in plaats van met een zwaarwegend vraagteken….
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 233
  Uitgeverij : Rob Droog
  ISBN : 9789082170610
  Datum publicatie : 07-2016
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave

  Voorwoord 4
  Hoofdstuk 1 9
  De spelers 9
  Hoofdstuk 2 14
  Bewustzijn 14
  Hoofdstuk 3 24
  Denken 24
  Hoofdstuk 4 30
  Emoties 30
  Hoofdstuk 5 34
  Gevoelens 34
  Hoofdstuk 6 46
  Verleden 46
  Hoofdstuk 7 63
  Lichaam 63
  Hoofdstuk 8 64
  Het model van Droog 64
  Hoofdstuk 9 66
  Denken en emoties in het model 66
  Hoofdstuk 10 74
  Het gevoel in het model 74
  Hoofdstuk 11 79
  Het verleden in het model 79
  Hoofdstuk 12 91
  Het kind redding systeem, een perfect werkend onbewust automatisme…. 91
  OEFENING: KIND - VOLWASSEN 104
  Hoofdstuk 13 105
  Uit de greep van een reeds jaren perfect werkend onbewust automatisme 105
  ZES STAPPENPLAN 122
  Achtergrond Info en bronvermelding 124
 • Reviews (8,2 uit 3 reviews)

  26-08-2019
  Alles goed
  Vlotte levering en ook nog eens op de hoogte gehouden van het afleveringsproces. Prima verzorgd.


  Geplaatst door uit Amsterdam
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  12-01-2018
  Een waardevol boek!
  Wat hier in kaart is gebracht is prachtig en praktisch maar waarom zoveel herhalingen. Dat leest niet vlot en is overbodig voor een geschreven tekst. Het laatste hoofdstuk daarentegen zou mogen worden aangevuld met voorbeelden en eventueel getuigenissen van wie de weg reeds is gegaan of nog gaat. Dat kan een belangrijke hulp betekenen. Dat beoogt de auteur met dit boek toch. Om meer mensen te bereiken zou ik persoonlijk het onderwerp reincarnatie, hoe terecht hier ook aangehaald, slechts doen veronderstellen maar niet expliciteren. Het hoofdstuk "Lichaam" verdient meer aandacht zoals hoe emoties daar opgeslagen liggen en van daaruit dan ook herkend en bereikt kunnen worden. En wat lichaamswerk hierin kan beteken. Ook het prenatale verleden mag verder worden uitgewerkt. Daarover bestaat al genoeg onderzoek.

     het in kaart brengen van de spelers
     Oefening Zohra Noach
     de herhalingen
     te weinig over het lichaam

  Geplaatst door uit Brasschaat/België
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


  13-12-2016
  Zeer interessant
  Een eye opener naar hoe je naar jezelf kunt kijken en ook hoe je zelf aan de slag kunt gaan hiermee.

     Duidelijk geschreven
     Simpel en begrijpbaar
     Taalfouten

  Geplaatst door uit Utrechtse heuvelrug , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Deze laatste vraag is mijn levensvraag geworden en dat is waar ook dit boek een gevolg van is. Wat heb ik als mens en als hulpverlener nou aan methodieken, werkwijzen of benaderingssystemen als die niet duurzaam werken, als die niet een daadwerkelijke en blijvende verandering kunnen bewerkstelligen in mijzelf of in anderen.

In mijn beleving en in mijn visie is het absoluut onlogisch als houding en gedragsaspecten niet meer zou kunnen veranderen. Dat zou impliciet betekenen dat het verleden en wat daarin mijn houding en gedrag heeft veroorzaakt, altijd de bepalende factor zal zijn en zal blijven. Dat wil dus ook zeggen dat als je bijvoorbeeld als weerloos en machteloos kindje in een onveilige of bedreigende situatie hebt gezeten en daar allerlei houdings- en gedragsaspecten uit zijn ontstaan, die voor altijd bepalend zouden blijven voor wat jouw houding en gedrag betreft. Zelfs als de onveiligheid allang weg is en jij allang geen machteloos kind meer bent maar een volwassen man of vrouw bent geworden. Je zou dan je hele leven lang slachtoffer blijven van iets wat gespeeld heeft in de periode waar je volkomen machteloos en weerloos was. Dan is je uitgangspositie, de eerste zeven jaar van je leven, een periode waar je overigens ook nagenoeg niets meer van weet, bepalend voor de rest van je leven.

Tegelijkertijd is dit wel waar terugval op lijkt. Als het spannend, moeilijk, bedreigend of onveilig wordt zie je mensen toch vaak weer terugvallen in oud gedrag en weer gaan doen wat ze altijd al hebben gedaan. En dan lijkt het er op dat die uitgangspositie wél de bepalende factor is voor houding en gedrag, tenminste in situaties die als lastig, onveilig of bedreigend worden ervaren.
Maar dan is er nog steeds de vraag of we gewoon niet kúnnen veranderen, of hebben we gewoon nog niet de juiste weg, wijze, inzichten en handvatten om dat te doen?. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen