€ 24,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De rollator van mevrouw Bloem
  De rollator van mevrouw Bloem (boek)
 • Cover De steen van Freio
  De steen van Freio (boek)

De steen van Freio

Martinus de Kam • Boek • hardback

 • Samenvatting
  275 n.C.
  De veertienjarige Freio moet voor de boerderij van zijn ouders zorgen en zijn familie beschermen tegen aanvallen van Frankische plunderaars. Zijn vader Paluso is naar Britannia vertrokken. De godin NEHALENNIA is de enige die Paluso veilig thuis kan brengen. Om haar gunstig te stemmen, moet Freio de godin een offersteen aanbieden, maar voor de zoon van een arme boer is dat onmogelijk. Hij sluit vriendschap met Iden, een meisje dat ontsnapt is aan de genadeloze Franken. Waar komt zij vandaan en wat is er met haar gebeurd waardoor ze niet wil spreken? Kan zij Freio helpen om de offersteen te bemachtigen? Zal hij zijn vader ooit terugzien?
  Intussen is het herfst. Het water van de Scaldis (nu Oosterschelde) wordt opgezweept en er zijn geen dijken...

  Tweede deel: De gelofte
  1995
  De boerderij van de veertienjarige Freek van Oosten staat bijna op dezelfde plek als de boerderij waar van Freio 17 eeuwen eerder leefde. De grote droom van Freek is om archeoloog te worden. Als het kostbaarste stuk uit zijn verzameling oude voorwerpen wordt gestolen, begint een fanatieke zoektocht naar de dief. Freek wordt daarbij geholpen door zijn doortastende vriendin Jippe. Hun speurtocht brengt hen naar een vervallen boerderij. Daar doen ze een verbijsterende ontdekking: 1700 jaar nadat haar tempel in de golven verdween, lijkt Nehalennia nog steeds springlevend. Of... speelt zich in die oude boerderij een ander drama af?
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 291
  Uitgeverij : Kirjaboek
  ISBN : 9789460082849
  Datum publicatie : 12-2016
 • Inhoudsopgave
  Eerste deel: NEHALENNIA het laatste offer
  (Herziene versie van het gelijknamige boek, (De Drvkkery/Podium, 2013)

  Tweede deel: De gelofte
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Eerste deel (Romeinse tijd)
Freio legde zijn boog zonder geluid te maken naast zich neer. Zijn rechterhand ging naar het lange jachtmes aan zijn riem. Mannen riepen met rauwe stemmen naar elkaar in een taal die hij niet kende. Hij begreep niets van wat er werd gezegd. Toch sneed de opwinding als een koude windvlaag door hem heen. Hij had die taal eerder gehoord, lang geleden toen hij een kleine jongen was. Die vreemde tongval, die woeste kreten, dat onaangename lachen… De herinnering aan die geluiden had zich vastgezet in zijn hoofd. Het was in de loop van de jaren een zeurende pijn geworden. Alsof hij door een pijl was getroffen waarvan een stuk van de punt in zijn hoofd was achtergebleven.
Hij dacht aan wat Paluso tegen hem gezegd had: ‘…de indringers die over zee komen zijn het enige gevaar. Denk aan je zuster, jongen, denk aan Ailidh.’
Freio dacht niet graag aan Ailidh. Zijn oudere zuster, waar hij zo dol op was geweest, woonde al jaren bij de voorouders. Maar als iemand haar naam noemde, kolkte de woede nog steeds in hem omhoog als bruine modder in het moeras. Nu zag hij het bleke gezicht van Ailidh en haar helblauwe ogen haarscherp voor zich. Zijn hand met het mes werd een harde vuist.

Tweede deel (1995)
Eindelijk keek hij ons opgetogen aan en zei: ‘Nu hebben jullie haar gezien.’
Ik wist niet wat ik moest doen of zeggen. Die man zag dingen die er niet waren, tenminste, dat zei ik tegen mezelf. Maar ik had ook het akelige gevoel dat er in deze kamer iets was. Iets wat ik niet zag, maar hij wel. Ik keek achterom, om te zien of er niet iemand achter me stond. Het liefst wilde ik weg. Zo gauw mogelijk. Weg uit deze boerderij aan die doodlopende weg. Een boerderij die niets met een boerenbedrijf te maken had en die steeds meer op een griezelkasteel ging lijken. Kilometers van de dichtstbijzijnde buren. Ik was blij dat we een achteruitgang hadden waar hij niets van wist.
‘Wat zei ze? Ik kon haar niet goed verstaan,’ zei Jippe. Het was gek, maar zodra ik Jippes stem hoorde, al klonk hij vreemd en trilde hij, verdween mijn angst. Toch duwde ik haar hand nog steeds stevig tegen me aan. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen