€ 20,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De steenhouwer verschenen is/de steenhouwer verdwenen is

Dietske Geerlings • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het boek heeft twee ingangen en daarom ook twee voorkanten. 'De steenhouwer verschenen is' vertelt het verhaal van de vrouw die de gevel van haar huis laat verbouwen door de zwijgende 'Fin'. Men zegt dat hij steenhouwer is. Terwijl de gevel uit zijn voegen barst, gaat hij zwijgend aan het werk met de beitel op de ladder voor het raam, of hij tekent aan haar keukentafel. Zij kijkt naar hem als hij tekent, of naar zijn voeten op de ladder voor het raam. Herinneringen komen boven, aan haar kleine broer, aan haar moeder, aan Jacob, die er in zekere zin nog is. Dan belt de dochter. Waar wachten ze op?

  Als je het boek omkeert, kom je bij 'De steenhouwer verdwenen is'. Je belandt in poëzie, rond een steengroeve waaruit de steenhouwer verdwenen is. Beitel en draadzaag liggen op de grond. De vrouw zoekt haar kind, het kind roept om de steenhouwer, de rugstreeppad trekt zich terug in het slik. Waar wachten ze op?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 200mm
  Aantal pagina's : 136
  Uitgeverij : dietske
  ISBN : 9789083181332
  Datum publicatie : 03-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  20-09-2023
  Parel
  Misschien wordt door de vormgeving, tekeningen en bescheiden vermelding van de schrijfster de associatie met een haiku opgewekt, hoe het ook zij, in dit fijnzinnige boekwerkje over de steenhouwer en de steenhoudster raakt hun verhaal allengs aan de stilte tussen de regels ontfutseld. Precies zoals een parel na eenzame rijping door de oester wordt prijsgegeven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 20,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er is iets in zijn ogen, wat haar aan de maan doet denken. De aannemer had gezegd dat de Fin haar wel kon verstaan, maar zelf nooit sprak. Als ze dat vervelend vond, kon ze een ander krijgen, maar dan was er een wachttijd. Spreken is zilver, ik ga voor goud, had ze geantwoord. De aannemer kende niemand die beter in zijn vak was dan de Fin. Gouden handen had hij, inderdaad, maar ze moest wel geduld hebben. Men zei dat hij steenhouwer was.
Ze vraagt of hij wat drinken wil, maar hij kijkt omhoog langs het kleine huis. Boven het raam barst de gevel uit zijn voegen. De bakstenen stuwen onder het gewicht naar voren. Waarschijnlijk moet er een latei geplaatst worden om het gewicht te verdelen, zodat de stenen op hun plek zullen blijven. Daarna moet de boel opnieuw gemetseld worden. Hij strijkt met zijn hand langs de stenen. Zijn han¬den zijn minder grof dan ze zich bij een steenhouwer had voorgesteld. Hij kijkt naar de deur en dan naar haar hoofd. Ze weet wat hij denkt. Ze is te lang voor de deur, voor het huis, maar lange mensen wonen niet per se in hoge huizen. Hij is juist klein, precies wat ze zich bij een steenhouwer had voorgesteld. Waarom, weet ze eigenlijk niet. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen