€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

de wil

innerlijke autoriteit

drs. G.W.Westen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek gaat over willen en de wil. Wat is het? Hoe werkt het? Belangrijkste vraag is of er in de mens iets is dat de wil aan kan sturen. Kortom: is er sprake van een innerlijke autoriteit? Het is geschreven als ‘voer’ voor mensen die meer willen weten, stil staan, reflecteren, beschouwen en nadenken over een belangrijk psychologisch aspect van de mens namelijk de wil. Als begin van een antwoord?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 219
  Uitgeverij : School voor psychologie
  ISBN : 9789464063455
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  1 Wat is willen en de wil?

  Wat zijn verwante begrippen en termen?  2 Wat beïnvloedt de wil: van buitenaf en van binnenuit  3 Na het willen  4 Innerlijke autoriteit

  Kan een mens de eigen wil sturen?

  Is er sprake van een innerlijke autoriteit?

  En zo ja wie of wat is de meest waarschijnlijke kandidaat?  5 Slotsom en terugblik
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Alvorens te beginnen is het nuttig om je te bezinnen op nadere bepaling van het doel of het gewenste effect van dit boek. Het effect, de impact voor de schrijver zelf is voor de lezer misschien minder relevant maar wordt – om er geen misverstand over te laten bestaan - toch maar even benoemd: meer snappen van het thema ‘willen’ en ‘de wil’. Maar ook duidelijkheid verschaffen over de vraag of de vrije keuze mogelijk is. Daarnaast zoekt de schrijver een antwoord op enkele vragen:
- Wat beïnvloedt de wil?
- Wie of wat ‘stuurt’ de wil?
- Vanuit een ontwikkeling- of evolutionair perspectief: Wie of wat is het beste toegerust om de wil te sturen?

Het effect voor de lezer dat beoogd wordt, de gewenste en nagestreefde eindsituatie, is kortgezegd: de lezer heeft meer besef van de veelheid aan factoren die een rol spelen bij willen en de wilsbepaling. Dat komt de schrijver in het algemeen als nuttig voor. Het besef van die invloeden is zeker nuttig op het moment dat je iets wilt. Dit boek poogt aan te zetten tot het vormen van eigen gedachten over de wil en de innerlijke autoriteit.

Nuttig is ook om vooraf stil te staan bij de vraag: Hoe weet je als lezer zelf of het genoemde effect bereikt is? Dat blijkt ........ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen