€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Die honden van boven
  Die honden van boven

De wraak van mijn vriend Baptist Overvoorde

Ton Kruisbergen • boek • paperback

 • Samenvatting
  Najaar 1946, anderhalf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, stuurt het kabinet Schermerhorn-Drees tienduizenden dienstplichtige militairen – jongens – naar Nederlands-Indië om aldaar de opkomende vrijheidsstrijd de kop in te drukken. Baptist Overvoorde weigert aan de 'politionele acties' deel te nemen. Het maakt hem tot een 'landverrader'. We zijn 70 jaar verder. Voorjaar 2017. Het is opnieuw oorlog. Dit keer zijn het de bovenburen die Baptist Overvoorde op de huid zitten, die hem met geweld willen breken. Ze hadden moeten verhuizen, toen zijn vrouw nog leefde. Dan ontmoet hij Crunchy, een dwarse puber met een ongebreidelde fantasie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 143mm x 210mm
  Aantal pagina's : 188
  Uitgeverij : Ton Kruisbergen
  ISBN : 9789081341509
  Datum publicatie : 06-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

Met uiterst gevoelige vingertoppen volgde ze de contouren van een patroon.
'Is dat je vrouw? Daar op die foto?'
De vraag kwam totaal onverwacht. Al haar aandacht lag bij het boek, zo leek het. Terwijl de afbeeldingen van de stoffen nauwgezet werden opgenomen was ze blijkbaar met haar gedachten bij jou.
Ik kreeg geen adem, sloot mijn ogen om de tranen te bedwingen. Daar ben je, in je danskostuum. Vanaf het moment dat ik je zie weet ik: dit is de vrouw met wie ik mijn leven wil delen. Je was vriendelijk, zoals het gebruik voorschreef. Hoelang heb je me wel niet aan het lijntje gehouden? Je ouders en grootouders hadden hun twijfels. Terecht.
'Ik ben gekomen om de waarheid op te tekenen.'
Erg overtuigend klonk het niet, uit de mond van een 'belanda', een blanke waarvan de landgenoten zeven jaar geleden vierhonderdeenendertig mannen uit je dorp standrechtelijk hebben geëxecuteerd. Wat moest je met een journalist zonder vast contract, een idealist, roepende in de woestijn? Het waren de goden die je uiteindelijk over de streep trokken. Nadat je je offer had gebracht droomde je van een land dat eenmaal per jaar onder een witte deken bedolven werd. Het wit kwam uit de lucht gedwarreld; een oneindige hoeveelheid donsveertjes. Midden in dat witte landschap stond ik, mijn armen gespreid.
'De vader van mijn vrouw was meester batikmaker,' zei ik met verstikte stem.
Ik tilde het deksel van de pot om te ruiken of de thee sterk genoeg was. Ik rook niets. Ik trok de zakjes tot aan de rand omhoog, klemde ze onder het deksel. Ik zei:
'Volgens mij is ie zo wel sterk genoeg. Kom je aan tafel zitten?'
Ze reageerde niet.
Ik schonk de kopjes halfvol, zette een kopje aan haar kant van de tafel. De batikpatronen hadden haar volledig in hun macht. Ze hoorde jouw stem.
'Wil je honing in de thee?'
Verdwaasd keek ze me aan.
'Zei je honing?' ×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl