€ 18,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Beschimmeld brood en dichte gordijnen
  Beschimmeld brood en dichte gordijnen (boek)
 • Cover Geuzen aan de macht
  Geuzen aan de macht (boek)

De zeven mannen van Het Sluisje

Bert Euser • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Als wraakactie van de Duitse bezetter werden zeven mannen gedood die in de buurt van Het Sluisje werkten of woonden. Deze gebeurtenis werd landelijk bekend door het boek van Jan Brokken: De vergelding. Wie waren de vermoorde mannen en wat waren de gevolgen voor hun familie van dit drama? De slachtoffers krijgen een naam en een gezicht opdat zij niet vergeten worden.

  De zeven mannen van Het Sluisje Bert Euser Als de namen van de slachtoffers onbekend blijven en achtergrondkennis ontbreekt, wordt inhoudsvol herdenken bemoeilijkt. Op 11 oktober 1944 vond een tragedie plaats in buurtschap Het Sluisje. De avond ervoor was een Duitse militair omgekomen doordat hij in aanraking kwam met een stroomkabel die over de weg lag. Hoe die kabel daar terechtkwam is tot op vandaag onduidelijk. De Duitse overheerser nam wraak en stelde een voorbeeld door een dag later zeven mannen te executeren die er vlakbij woonden of werkten. Over hen gaat dit boekje. Het Sluisje is landelijk bekend geworden door De Vergelding, een dorp in tijden van oorlog, geschreven door Jan Brokken. Bert Euser deed hiervoor het vooronderzoek. Bert Euser (1948) woont sinds 1952 in Rhoon. Hij is bedrijfseconoom, werkzaam als ondernemer en was naast zijn ondernemerschap meer dan 30 jaar actief als raadslid en wethouder. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan die gebaseerd zijn op (lokaal) historisch onderzoek.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 161mm x 299mm
  Aantal pagina's : 80
  Uitgeverij : Anderszins
  ISBN : 9789492994097
  Datum publicatie : 10-2019
 • Inhoudsopgave
  VOORWOORD 7 De zeven mannen van Het Sluisje 11 Inleiding 13 Namen noemen 17 Cornelis Barendregt Jzn 22 Leendert en Johannes Kouwenhoven 28 Hendrik Leendert Spoormaker sr. en jr. 36 Jacob De Raadt GBzn. 50 Johannes Hendrik van der Wagt 58 Onbeantwoorde vragen 73 VERANTWOORDING 77 OVER DE AUTEUR 81 OVER DE FOTOGRAAF 83
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 18,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen