Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Detroit

Ontwaken uit de Amerikaanse Nachtmerrie

Pieter Uittenbogaard • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "We were proud to see Detroit bounce back!'
  Ben Rhodes, voormalig adviseur en speechschrijver van president Barack Obama (Amsterdam, juli 2018)

  Het verhaal van Detroit begint op 24 juli 1701. Op die dag geeft een Franse legerofficier het startsein voor de bouw van een fort in het gebied van de Grote Meren: Fort Pontchartrain du Détroit.
  In de twintigste eeuw ontwikkelt Detroit zich onder aanvoering van Henry Ford tot de autohoofdstad van de wereld. En tegen de tijd dat in 1951 het 250-jarig bestaan wordt gevierd, is de ‘Motor City' een van de grootste en rijkste steden van de Verenigde Staten. Hierop volgen echter decennia van ongekende neergang. Raciale spanningen komen tot uitbarsting in de ‘hete zomer' van 1967, waarna de al eerder ingezette ‘white flight' zich in versneld tempo voortzet. Vanaf 1980 wordt het inmiddels merendeels zwarte Detroit op de knieën gebracht door de drugscriminaliteit, en in 2008 geeft de kredietcrisis het laatste zetje richting de afgrond. De auto-industrie krijgt harde klappen en in de zomer van 2013 moet Detroit het faillissement aanvragen.
  De afgelopen jaren krabbelt de stad weer voorzichtig op. Het faillissement wordt op kundige wijze afgewikkeld, er komt een ambitieuze burgemeester en enkele vermogende zakenlieden investeren fors in de wederopstanding. Downtown Detroit bruist inmiddels als nooit tevoren. Tegelijkertijd vormt de toegenomen kloof met de slechtste wijken van de stad een punt van grote zorg.

  In Detroit: Ontwaken uit de Amerikaanse Nachtmerrie beschrijft econoom en Amerika-kenner Pieter Uittenbogaard (1979) de opkomst, ondergang en het voorzichtige herstel van een unieke stad. Over veerkracht en visie, maar ook over hoge toppen en diepe dalen.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 912
  Uitgeverij : VitaBrevis
  ISBN : 9789082907704
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)

  25-11-2018
  Top boek
  Erg goed, informatief boek. Het is een lang boek maar het lezen zeker waard.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 19,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen