€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Dikke ogen

A.L. Schwedersky • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Van de een op de andere dag bestaat je leven niet uit school en sport maar uit bloed laten prikken, pijn en onzekerheid. Sascha is 16 jaar als hem dit overkomt. Zijn nefrotisch syndroom speelt onverwacht na 14 jaar weer op. Een kans van één op miljoen: de complicatie sinustrombose wordt realiteit. Artsen maken fouten waardoor ook zijn ruggenwervels het moeten ontgelden en hij noodgedwongen maandenlang in een korset zit, met uitzicht op levenslang rugpijn.

  Dit boek geeft een indruk van het dagelijks leven van een zieke tiener, de ontwrichting van het leven, de impact op het hele gezin. Voor elk chronisch ziek kind én hun ouders biedt dit boek herkenning. Voor (ver)zorgenden een nieuwe kijk op de betekenis van ziek zijn als kind, als tiener, als jongvolwassene. Sascha vertelt over bang zijn, onzekerheid, pijn en boosheid. Over acceptatie, beter worden en een nieuwe toekomst.

  Met voorwoord van prof. A.J. Rabelink, Hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder de nierziekten; “Ik kan dit boek derhalve van harte aanbevelen als lesmateriaal voor alle zorgverleners en als bron van inspiratie en steun voor andere lotgenoten van Sascha”.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 106
  Uitgeverij : A.L. Schwedersky
  ISBN : 9789090319377
  Datum publicatie : 07-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 1 reviews)

  16-06-2020
  Indrukwekkend
  Het is een zeer indrukwekkend en goed geschreven boek. De pijn is door de letters heen te voelen. Een must-read voor iedereen. Zeker ook voor mensen wiens leven ineens op de kop staat na een heftige diagnose en voor de mensen daar omheen.

     Goed geschreven
     Het maakt iets los
     Nog niet verkrijgbaar als e-book

  Geplaatst door uit Drenthe , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Op maandag 1 februari 2010 ging ik na een leuk weekend gewoon weer naar school. Ik zat in het examenjaar van de mavo (tl) vierde klas en ik was 16 jaar oud. De zondag ervoor was ik nog bij oma geweest en had daar een gezellig avondje met lekkernijen gehad. Toen ik maandagmorgen op school kwam ging alles zoals gewoonlijk. Ik was niet heel fit, maar kon gewoon meedoen. In de loop van de ochtend zei een jongen ineens tegen mij: ‘Je hebt wat dikke ogen Sascha’. Ik weet het nog heel goed. Het was tijdens de les wiskunde. Toen die jongen over mijn dikke ogen begon, keken meer mensen naar mij, en zij zagen het ook. Ik maakte het lesuur gewoon af en dacht er niet zo over na. Na het lesuur keek ik in een spiegel en zag het nu zelf ook, ik had dikke ogen. Je moest wel goed kijken, maar het was duidelijk, ik had dikke ogen. Terwijl ik naar het volgende lesuur liep, gingen de alarmbellen ineens in mijn hoofd rinkelen. Ik dacht aan mijn ziekte het nefrotisch syndroom dat ik had gehad toen ik een jaar of twee was. Daar hoorden ook dikke ogen bij. Een teken van vocht vasthouden. De gedachte dat deze ziekte weer terug zou kunnen zijn spookte de rest van de dag door mijn hoofd. Ik werd zenuwachtig. Eenmaal thuisgekomen zagen mijn moeder en zus het ook. Dit was mijn laatste normale schooldag van 2010 en vanaf die dag begon voor mij de meest slopende periode in mijn leven tot nu toe. Ik had daar toen nog geen idee van en hoopte zelfs dat het helemaal niet het nefrotisch syndroom zou zijn. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen