Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 16,80

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Tegenwind
  Tegenwind (boek)

Dubbele deining

roman

Elke Cyrys • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ellen en Tom zouden graag eens hun vrienden van weleer en hun tegenwoordige vrienden bijeenbrengen. Dit lukt hen ook aardig. Er is echter iemand bij die er niet toe behoort, namelijk een Duitse kunstenaar, William Holden, die een tijdje bij één van hun vrienden logeert. Deze gast zorgt bij zijn intrede ongewild voor verrassing. Anne en Bernd, sinds vijftien jaar gescheiden, staan op deze reünie plots tegenover elkaar, niet goed wetend hoe de andere te bejegenen. Als Anne nu van haar ex de ware toedracht verneemt, die tot de echtscheiding heeft geleid, beleeft zij een wisselbad van gevoelens, van diepe droefheid om vijftien jaar verloren geluk tot mateloze woede. Een vreselijk auto-ongeluk zet plots alles op zijn kop en stelt mensen voor een dilemma. Er is beginnende toenadering tussen Anne en William. Geeft Bernd zich gewonnen of neemt hij de uitdaging aan om voor Anne te strijden. Hij kan zich moeilijk van zijn zware schuldgevoelens ontdoen. Toch hoopt hij een tweede kans te hebben en een ander leven tegemoet te gaan. Zal hij uiteindelijk in zijn opzet slagen?

  http://www.elkecyrys.weebly.com/
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 326
  Uitgeverij : Pumbo.nl
  ISBN : 9789492182029
  Datum publicatie : 11-2014
 • Inhoudsopgave
  Deze roman is het verhaal van liefde en ontrouw, oprechtheid, huwelijk en ouderschap. Hij vertelt over hoop en natuurlijk ook over menselijke zwakheden. Niemand van Ellens vrienden kon vermoeden welke tragische verwikkelingen er zich na de reünie zouden voordoen.
 • Reviews (8,3 uit 6 reviews)

  28-07-2015
  Dubbele deining : veelbelovend debuut
  De debuutroman die voorligt, draagt als titel Dubbele Deining en dit lijkt de lading enigszins te dekken. Enigszins, want de debuutroman van Elke Cyrys barst van personages die elkaar geheel volgens de toevalligheden van de schrijver ontmoeten. En die ook weer uit elkaar gaan en… elkaar terug tegen komen. Het verhaal begint bij de voorbereiding van een reünie tussen oude vrienden – waarbij oud letterlijk genomen mag worden, aangezien de deelnemers al een heel leven achter de rug lijken te hebben. De reünie wordt het beginpunt van een reeks toevalligheden waarbij een aantal personages ingehaald worden door hun verleden. Liefde en verraad, toekomstplannen en onverwachte gebeurtenissen die deze doorkruisen, lopen als een rode draad door dit verhaal. Of beter gezegd door de verschillende verhaallijnen die de auteur via losse scènes aan elkaar breidt tot een coherent geheel dat vlot leest. Elke Cyrys mag dan aan haar eerste roman toe zijn, dat ze al langer de pen hanteert is van meet af aan duidelijk zichtbaar, door het gebruik van een literaire techniek die je best kan omschrijven als een camera die beurtelings op het ene dan weer op het andere personages inzoomt. Goed gedocumenteerd is de auteur ook: geen uithoek van Vlaanderen, de Ardennen of Beieren lijkt haar vreemd. Eveneens opmerkelijk is dat de auteur niet in haar Duitse moedertaal schrijft, want jawel, deze dame komt van over de Rijn. De auteur lijkt ook goed thuis in het hanteren van onverwachtse wendingen zonder dat de verhaallogica teloorgaat. Dubbele Deining straalt een rotsvast vertrouwen uit dat iedereen uiteindelijk wel op een of andere manier gelouterd uit de strijd des levens komt. Al bij al een veelbelovend debuut. De auteur schrijft volgens bronnen die dicht bij haar staan aan haar tweede roman. Daar kijken wij alvast met belangstelling naar uit.


  Geplaatst door uit Sint-Genesius-Rode, Vlaams Brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-03-2015
  De titel past hier perfect.
  Na een nauwkeurige inleiding van de personages waar enorm veel aandacht wordt besteed aan elk detail, begint de spannende kant van de roman. Vanaf dan laat de opeenvolging van de gebeurtenissen de lezer niet meer los. Hun beschrijving is zodanig gedetailleerd dat wij als lezer het gevoel krijgen dat wij ook ergens in het verhaal aanwezig zijn als toeschouwers. Op die manier beleven we de gebeurtenissen van heel dichtbij. Tot de laatste pagina's van het boek weet de lezer niet met zekerheid hoe het zal aflopen. Dit maakt let lezen echt spannend. Heel mooie roman waar er van alles gebeurt. A. Seminara.

     Mooi en vlot geschreven

  Geplaatst door uit Vlaams-Brabant , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-03-2015
  Dubbele deining, debuutroman van ELKE CYRYS.
  Een dikke proficiat voor zoveel fantasie en dat je het zo goed hebt kunnen verwoorden! Ook een dikke pluim voor al dat werk! Terwijl je het leest zie je het als een film gebeuren. Het zou trouwens een mooie film zijn, met de nodige gelukkige maar ook dramatische wendingen! Het verhaal blijft boeien zodat je maar doorleest om te weten wat er gaat gebeuren. Het zijn tenslotte levensechte toestanden, gevoelig en voor sommigen zeker herkenbaar. Ik heb echt bewondering voor zoveel talent! Doe gerust verder!


  Geplaatst door uit St.Gillis/Dendermonde (België) , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  28-02-2015
  Dubbele deining, debuutroman van ELKE CYRYS.
  Achter de ietwat raadselachtige titel schuilt een geweldig goed geschreven roman, fantasierijk, meeslepend en ontroerend. Verschillende verhaallijnen doorkruisen elkaar en verdichten zich geleidelijk tot een boeiend geheel, waarbij de nodige spanning niet ontbreekt. De mooie schrijfstijl en vlotte verteltrant leiden de lezer doorheen een verhaal vol menselijke liefde en leed, waarbij tragische gebeurtenissen en menselijke warmte treffend worden weergegeven. De lezer voelt zich nauw betrokken bij de uiteenlopende situaties en wordt herhaaldelijk geconfronteerd met verrassende, aangrijpende toestanden. Niettegenstaande de verschillende maar mooi verweven verhaallijnen blijft het geheel overzichtelijk en vlot leesbaar. Deze roman is een echte aanrader.


  Geplaatst door uit Brabant (België) , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-02-2015
  Mooi boek
  Fijn boek om te lezen. Goede verhaallijnen. Deze mensen zou je in het echte leven willen leren kennen.

     Makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit Limburg , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-02-2015
  Een veelbelovend debuut
  Dubbele deining heeft alles wat een goede roman hoort te hebben: de nodige spanning, een brede waaier aan emoties, verschillende goed in elkaar overlopende verhaallijnen en dit alles, op een vlotte en levendige manier geschreven. Het enige kleine minpunt is misschien dat sommige personages voor mij wat meer uitgediept hadden mogen worden. Verder kan ik alleen maar zeggen dat dit boek een aanrader is en dat ik vol ongeduld uitkijk naar meer!

     goede mix van verhaallijnen
     levendige schrijfstijl

  Geplaatst door uit Ganshoren (Begië) , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 16,80

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Stilaan had ze begrepen dat Bernd haar voor een jongere vrouw, die op hetzelfde bureau werkte, had gedumpt. Die twee leefden nu samen in het huis dat Anne had ingericht, dat haar stempel droeg. Ze kon dit alles niet vatten. Tijdens één van de gesprekken waarvan ze opheldering hoopte, bekeek zij Bernd aandachtig. Ze zocht in zijn gelaat naar iets dat haar vertrouwd was, iets dat de liefde tussen hen weerspiegelde. Doch ze zag slechts voor zich een vreemde, iemand die koud en berekenend was. In die persoon kon zij haar Bernd niet meer terugvinden. Daarom stemde ze toe in de echtscheiding. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen