Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Dus ik ben een brus?!

Loïs Bruessing • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een broertje met ander gedrag dan andere kinderen is niet altijd gemakkelijk.
  Noor is een gewone puber. Ze gaat naar de eerste klas van de middelbare school. Haar beste vriendin Hiba, zit bij haar in de klas. Alles lijkt normaal, zoals bij ieder ander meisje van die leeftijd. Alleen wat de mensen niet weten, is dat Noor eigenlijk in twee werelden leeft. Als het Noor teveel wordt, doet zij iets waar ze spijt van krijgt. Dit brengt haar in de problemen, maar geeft haar ook een nieuwe kijk op zichzelf. Gaat het Noor lukken, om voor het einde van het schooljaar, de twee werelden samen te brengen?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 113
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463453868
  Datum publicatie : 07-2018
 • Inhoudsopgave
  1. Dank
  2. Voorwoord
  3. September
  4. Masker
  5. Nooit normaal
  6. Kerstballenknallen
  7. Zwembroekenlied
  8. Atoombom
  9. Oempaloempa
  10. Gele kaart
  11. Tranen
  12. Kracht
  13. Lotgenoot
  14. Iets
  15. Jansen
  16. Pauw
  17. Notitie aan mijzelf
  18. Shitdag
  19. Topdag
  20. Voor een ander
  21. Kijk hier eens!
 • Reviews (9,2 uit 9 reviews)

  01-07-2020
  Brus
  Heel goed en hekenbaar


  Geplaatst door uit Krimpen aan de Lek , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  01-07-2020
  Brus
  Heel goed en herkenbaar


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-11-2018
  Mooie inkijk in het leven van een jonge mantelzorger
  Lois Bruessing deelt een stukje van haar leven als zus van een broer met een beperking, die veel aandacht van het gezin vraagt. Je leest wat het met haar doet. Veel aandacht gaat uit naar haar broer, maar hoe het met haar gaat wordt niet gevraagd. Ook de worsteling, boosheid die dit oplevert beschrijft ze mooi en welke gevolgen de situatie voor haar heeft. Daarbij geeft ze aan dat het belangrijk is dat mensen ook aandacht voor haar hebben: waarom heb ik mijn huiswerk niet af? Lekker leesbaar; heel geschikt voor jongeren die in dezelfde situatie zitten en voor ouders die willen lezen wat het opgroeien in een dergelijke situatie betekent voor een jonge mantelzorger/brus.


  Geplaatst door uit Oost-Gelderland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  24-07-2018
  In één keer uitgelezen!
  Het is voor "brusjes" een heel herkenbaar en duidelijk boek. Lois Bruessing heeft dit boek zo geschreven dat het lekker leest en binnen enkele uren uit hebt. Geweldig, zeker een aanrader!!


  Geplaatst door , leeftijd 12-15
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  21-06-2018
  Indrukwekkend en relevant voor veel jongeren (en ouderen)!
  Een heel mooi boekje voor iedereen om te lezen, omdat je je zelf erin herkent of om beter te begrijpen hoe een ander in zijn vel zit. Over tegenstrijdige gevoelens en hoe je daar mee om kan gaan. Het gaat over een groep jongeren waar nog te weinig aandacht voor is en dit boekje kan daar hopelijk verandering in brengen!


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  21-06-2018
  Fijn boek, voor Brussen én niet Brussen!
  Fijn boek dat je door de prettige manier waarop het geschreven is gemakkelijk uitleest. Het boek neemt je een stukje mee in het leven van Noor, een verse brugpieper. Op zich al zwaar genoeg maar als je dan ook nog druk bent met je thuissituatie en de verwarrende gevoelens die daar bij komen kijken... Gaande het schooljaar leert Noor zichzelf beter kennen en ontdekt ze dat wat haar het meeste dwars zit eigenlijk ook het beste in haar naar boven brengt. Een mooi verhaal over een best wel een heftig onderwerp. Leerzaam voor mij, de niet Brus, maar zeker ook voor de Brussen die het al weten of zij die er na het lezen van het boek achter gaan komen. Ben jij een Brus, gebruik dit boek dan voor een boekbespreking in je klas. Wie weet help je er andere Brussen mee! 9/10 omdat ik nog wel door had willen lezen, maar hij was op :-)


  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-06-2018
  Bravo, Brus!
  Een interessant en nodig boek, die alle Brussen een hart onder de riem steekt. Speels geschreven met een krachtige boodschap. Chapeau!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-06-2018
  Dus ik ben een brus?!
  BESTELLEN!!! Dit is een boek wat gaat over een tiener meisje die zich door het eerste jaar van de middelbare school gaat en beetje bij beetje leert over haar bestaan. Namelijk naast dat ze een brugger is, is ze ook een Brus. Wat is een brus? Dat leer je door middel van het lezen van "Dus ik ben een brus?!". Ik ben zelf niet echt een lezer maar door de speelse wijze van schrijven was ik er binnen notime al door heen! Zeker een aanrader!


  Geplaatst door uit Utrecht
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  14-06-2018
  Net gekocht
  Ik heb het boek gekocht voor mijn neefje. Inmiddels ben ik het verhaal net als hem ook aan het lezen. Het is een wonder dat het nog niet uit is! Maar dit zal niet lang duren. Super boek, interessant, vernieuwend en goed geschreven. Hopelijk komt er een vervolg! Waarom ik het ook lees omdat ik een brus dus toch interessant ben gaan vinden en hiervoor wist ik niet wat het betekende. Ondanks ik het boek gekocht had voor mijn neefje.

     Vernieuwend
     Zeer leuk geschreven voor kinderen

  Geplaatst door uit BREDA , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen