Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 32,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Een huis zonder spiegels

Padma Viswanathan • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Een huis zonder spiegels beschrijft het leven van één vrouw, Sivakami (1896-1966), en maakt ons deelgenoot van een India dat we nog nooit hebben gezien.
  De brahmaanse Sivakami is tien jaar oud als ze trouwt met Hanumarathnam, astroloog en genezer. De sterren zeggen dat hij in het negende jaar van zijn huwelijk zal kunnen sterven. Alles hangt af van de horoscoop van zijn kinderen.
  De geboorte van Thangam, hun gouden dochter, verandert niets, maar de geboorte van Vairum, hun rusteloze, intelligente zoon, bezegelt het ondenkbare: hij veroordeelt zijn vader tot de dood.
  Sivakami, achttien en weduwe, onderwerpt zich aan de regels van haar kaste. Ze scheert haar hoofd, kleedt zich in wit en mag niemand aanraken van zonsopgang tot zonsondergang. Ze pleegt echter één daad van verzet: ze gaat terug naar het huis van haar echtgenoot om haar kinderen op haar manier op te voeden en met de hulp van de trouwe Muchami het land te beheren voor haar zoon.
  Geen daad is zonder gevolgen, en terwijl politiek en sociale revoluties botsen met tradities, wordt de kloof tussen moeder en zoon steeds dieper¿

  ¿Mijn roman heeft zijn oorsprong in de verhalen die mijn oma vertelde over haar grootmoeder. Ik was gegrepen door de emotionele diepte van de verhalen, door het ontdekken van mijn eigen¿prehistorie¿ en van de noodzaak om deze snel verdwijnende wereld vast te leggen.¿ ¿ Padma Viswanathan

  Padma Viswanathan is journaliste en (toneel)schrijver. Haar toneelstukken en korte verhalen hebben verschillende prijzen gewonnen. Een huis zonder spiegels is gebaseerd op het leven van haar grootmoeders grootmoeder.


 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 230mm
  Aantal pagina's : 736
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789049951108
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 32,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen