€ 32,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover TRANSITIES IN HET LANDSCHAP
  TRANSITIES IN HET LANDSCHAP (boek)
 • Cover Landschappen vol met energie
  Landschappen vol met energie (boek)

Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China

Maarten Ridderbos • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China' is een landschaps- en reisbeschrijving over de ecologische en geschiedkundige kwaliteiten van de oostelijke uitlopers der Himalaya's in de provincie Yunnan in het westen van China. Dit unieke landschap behoort tot een van de meest vooraanstaande ecologische hotspots ter aarde.

  Een groot deel van de reis die de schrijver per fiets heeft afgelegd in het najaar van 2015, ligt op een hoogte tussen de 1500 en 3500 meter. Het is vooral de hoge ligging die er toe heeft bijgedragen dat tal van planten en diersoorten, die elders op aarde als gevolg van de ijstijden uit het verleden zijn uitgestorven, hier miljoenen jaren ongemoeid zijn gebleven als gevolg van deze specifieke landschappelijke en geologische gesteldheid.

  Een groot deel van het gebied dat aan bod komt is het Three Parallel Rivers National Parc, met als hoogtepunt de vermaarde Tiger leaping Gorge. Deze spectaculaire diepe kloof bevindt zich in de bovenloop van de rivier de Yangtze, een van de langste rivieren van China.

  Naast aandacht voor de natuur en landschap heeft dit boek ook aandacht voor de geschiedenis van de provincie Yunnan als onderdeel van het grote China.
  De geïsoleerde ligging van de provincie heeft bijgedragen aan een geheel eigen geschiedkundige ontwikkeling, vooral in de perioden dat het gebied een apart koninkrijk was - eerst koninkrijk Nanzhao, later koninkrijk Dali.

  De andere koers die China de laatste jaren is gaan varen heeft geleid tot een andere invulling van het communisme dan dat van de grote leider Mao. Er is tegenwoordig meer ruimte voor ooit verbannen ideologische stromingen, zoals het confucianisme, het boeddhisme en het taoïsme die vanouds het land hebben gevormd. Ook dit aspect komt in dit boek aan de orde, als ook de cultuur en de hoedanigheid van de vele etnische minderheden, die in dit deel van China ruim zijn vertegenwoordigd.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 208mm x 211mm
  Aantal pagina's : 174
  Uitgeverij : Mijn Eigen boek
  ISBN : 9789051799422
  Datum publicatie : 11-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 32,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

5-7 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen