Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 35,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

EEN PANORAMA VAN CONSTANTINOPEL IN HET HUIS TE HEEMSTEDE VAN ADRIAAN PAUW

hans Krol en mehmet Tutuncu • Boek • hardback

 • Samenvatting
  ‘Een verloren panorama in het Huis te Heemstede van Adriaan Pauw’ .
  Turkije was in 1612 het eerste land dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden erkende. Als eerste ambassadeur van ons land bij de Verhevene Porte in het Ottomaanse Rijk is toen Cornelis Haga benoemd.
  Deze diplomaat was bevriend met Adriaan Pauw (wiens broer Cornelis Pauw hoofdconsul in Aleppo (Syrië) werd) en schonk een panorama van de stad Constantinopel aan de Staten van Holland. Pauw richtte in zijn vernieuwde kasteel een speciale kamer in, ‘Constantinopelen’ geheten. De muren werden versierd met deze panorama. Dit moet een zeer bijzondere en unieke prospect geweest zijn die de hoofdstad van de Grote Turck van alle kanten in de schijnwerpers zette. Bij de sloop van het slot in 1810 ging veel van de inboedel verloren, o.a. de wapenborden van de familie Pauw die voorheen in de Oude Kerk hingen. Ook deze prospect is verloren gegaan. Echter Van het prospect is direct na aankomst in Nederland in 1616 door de Gents-Amsterdamse graveur en cartograaf Pieter van der Keere een ets vervaardigd, welke zich tegenwoordig in de Nationale Bibliotheek van Zweden in Stockholm bevindt. De geschiedenis van deze verloren panorama en beschrijving van afgebeelde monumenten is samengevat in een publicatie van Hans Krol en Mehmet Tütüncü. Het is een uitgave in oblongformaat full colour rijk met illustraties. over Istanbul en Huis te Heemstede.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 288mm x 210mm
  Aantal pagina's : 46
  Uitgeverij : SOTA
  ISBN : 978906921285
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  ‘Een verloren panorama in het Huis te Heemstede van Adriaan Pauw’ . droo hans krol
  Een verloren panorama van Istanbul van Cornelis haga door mehmet Tutuncu
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 35,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen