Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Bandieten, te wapen!
  Bandieten, te wapen! (boek)
 • Cover Geen mannen, maar duivels!
  Geen mannen, maar duivels! (boek)

Een Philhelleense Odyssee

Nederlandse vrijwilligers in de Griekse Onafhankelijkheids- Oorlog 1821-1829.

Rende van de Kamp • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een Philhelleense Odyssee is het verhaal van een reis door Griekenland op zoek naar Nederlandse vrijwilligers in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog tegen het Ottomaanse Rijk (1821-1829). Dwars door Griekenland en zijn geschiedenis reist de auteur tussen verbluffende landschappen en oeroude overblijfselen uit een verre oudheid. Monumenten, oude steden, musea, archieven en oude boeken vertellen langzaam het verhaal van de vrijwilligers die hielpen Griekenland te bevrijden van een eeuwenlange bezetting. Een handvol Nederlanders maakte de reis per schip en sloot zich aan bij de Grieken. Sommige Nederlandse vrijwilligers werden officier, enkelen bleven voor altijd achter in Griekenland, terwijl de meesten terugkeerden naar Nederland en de vergetelheid.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 187
  Uitgeverij : Onder Vreemde Vlag Publications
  ISBN : 9789463459211
  Datum publicatie : 01-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ervaren militairen uit verschillende Europese landen arriveerden in Korinthe in april 1822 samen met Grieken uit het buitenland. Zij waren de Philhellenen. Midden mei 1822 vertrokken zij naar de stad Mesolonghi, waar ze aankwamen op 23 mei. Daar sloten ze zich aan bij plaatselijke warlords en het eerste Griekse infanterieregiment dat bestond uit 350 man en werd aangevoerd door de Duitse generaal Normann en de Italiaan Pietro Tarella. Op deze manier werd een aanzienlijk expeditiekorps gevormd van ongeveer 3000 man. Dit korps kreeg bevel naar Ipeirus te gaan om de gerepatrieerde bewoners van Souli (dit waren de Soulioten, krijgshaftige Grieken van Albanese afkomst) te helpen die nu acuut gevaar liepen door de Turken. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen