Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Eerste Hulp bij Klimaatverandering

In vijf stappen naar een bloeiende toekomst, voor jou én de planeet

Anabella Meijer, Rolf Schuttenhelm, Hille Takken, Neža Krek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Je ogen zijn geopend, maar je handen zitten nog in je zakken. Je ziet de gigantische dreiging van klimaatverandering maar vraagt je af wat JIJ daar in vredesnaam aan gaat doen. Welnu, je hebt helemaal gelijk!

  Het gewicht van de wereld op je eigen schouders dragen is veel te zwaar joh. Dit kan anders. We staan aan de vooravond van de grootste transitie in de geschiedenis maar de uitdaging op dit moment is niet de techniek. Het is de mens en zijn motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk. Nee, echt. Het recept? Een compleet nieuwe benadering met cartoons, verhalen, kleur en humor, bestemd voor een 16+ publiek. Gegoten in een handboek om een superhero mindset te ontwikkelen, waardoor in actie komen verschrikkelijk leuk wordt. Te mooi om waar te zijn?

  Only one way to find out. Are you the chosen one?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : Kanai
  ISBN : 9789082956801
  Datum publicatie : 12-2018
 • Inhoudsopgave
  Stap: Een minimale dosis harde wetenschap.
  Wat moet je weten over klimaatverandering? Het is belangrijk om de basis te beheersen. Maar ook niet meer dan dat. Want: potentieel deprimerend. Auteur: Rolf Schuttenhelm

  Stap 2: Een flinke slok zachte wetenschap.
  Waarom doen mensen niet genoeg? Weten ≠ handelen. Maak kennis met de wonderlijke menselijke geest. Auteur: Anabella Meijer

  Stap 3 :Een volle body van herkenbare beeldverhalen.
  In korte verhalen met de avonturen van Ernst, Wilma en de anderen zie je wat
  klimaatverandering met je dóet. En dat is niet niks. Lachen om jezelf (en anderen) op doktersrecept. Auteur: Anabella Meijer

  Stap 4: Een handvol inspirerende vooruitzichten.
  Hoe is het als je klimaatverandering omarmt? Ontmoet mensen die nu al werken aan een bloeiende toekomst. En daarbij zelf opbloeien als nooit tevoren! Auteur: Hille Takken

  Stap 5: En nu ben je zelf aan zet.
  Ontdek je superpowers en word ook een sexy klimaatheld. Ga aan de slag met concrete acties. Impact hebben was nog
  nooit zo leuk! Auteurs: Anabella Meijer en Neža Krek

  The making of: Hoe het allemaal begon.
  Lees hoe alleen al het maken van dit boek honderden mensen heeft geïnspireerd. En maak kennis met de makers.
 • Reviews (8,7 uit 3 reviews)

  02-04-2019
  Super!
  Dit boek met een serieus onderwerp is grappig en luchtig. Een aangename afwisseling met de meeste boeken over klimaatverandering. De cartoons zijn hilarisch.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-03-2019
  Een must voor iedereen die zich inzet voor het klimaat!
  Een must voor iedereen die zich inzet voor het klimaat en zich afvraagt waarom niet iedereen dat doet... Eerste Hulp bij Klimaatverandering benadert een behoorlijk zwaar onderwerp op een enorm lichte manier en geeft goede handvatten hoe je verder aan de slag kunt. Het eerste hoofdstuk legt heel grondig uit hoe het werkt met klimaat en klimaat verandering, geen vrolijk stemmend verhaal, maar wel heel goed om te weten als je beslagen ten ijs wilt komen tegenover klimaatsceptici. Een van de volgende hoofdstukken gaat dieper in op wat klimaatproblematiek met mensen doet, de psychologische aspecten. Die spelen een veel sterkere rol dan je misschien zou denken. Ook dat is erg belangrijk om rekening mee te houden als je andere mensen mee wilt krijgen in de groene richting, want nog meer harde (=bedreigende!) cijfers of drammen werken niet... Het boek is vlot geschreven en met veel humor geillustreerd. Een klein nadeeltje: van mij had het boek ook zonder schuttingtaal en vloekwoorden gemogen, maar het is evengoed een geweldig goed boek.

     zwaar item, toch humor & lichtheid
     alle info die je nodig hebt
     enige schuttingtaal

  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  29-12-2018
  Inspireert & motiveert: topboek!
  Topboek! Inspirerend en motiverend, informatief en leest ook lekker weg. En ik krijg er steeds meer zin in: word ik ook een klimaatheld?? Fijne lectuur om vol goede moed in actie te komen!


  Geplaatst door uit Haarlem , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

"Stel je voor voor dat je gezond wilt leren koken, maar het moeten wel snelle en lekkere maaltijden zijn. Je schrijft je dus in voor een kookcursus. Wat blijkt: de kookinstructeur toont je een stapel met ingrediënten met verdacht veel droge knollen plus een foto van het gerecht, dat er niet al te smakelijk uitziet en wenst je succes. Zou jij deze cursus volgen?

Lachwekkend misschien, maar dit is precies wat er eigenlijk van je verwacht wordt als het gaat over klimaatverandering. Alsjeblieft, hier zijn de droge feiten, veel succes. Alleen gaat dit niet over een eenvoudige maaltijd. Werkelijk álles in onze samenleving moet anders.
Iedereen moet bijdragen, hoor je steeds. Zonnepanelen op je dak, auto laten staan, je kent het riedeltje wel. Gewoon doen! Toch?
Helaas. Iedereen die ooit heeft geprobeerd af te vallen of te stoppen met roken, weet dat dit heel anders werkt." ×
SERVICE
Contact
 
Vragen