Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 17,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Woorden die werken op de werkplek
  Woorden die werken op de werkplek (ePUB)
 • Cover Woorden die werken op de werkplek
  Woorden die werken op de werkplek (boek)

Effectief samenwerken op de werkplek

Julie Stiles • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat maakt een team effectief? Teams zijn daar waar zaken gedaan worden. Of het nu om een team binnen één afdeling gaat, een interdisciplinaire of interdepartementale groep, een team in contact met externe partijen zoals aannemers of klanten; het gaat allemaal om mensen die samenwerken om succes te creëren. En toch werken niet alle teams effectief samen. Sommige groepen lijken moeiteloos hecht samen te werken, terwijl in andere conflict en strijd de norm lijken te zijn en de werkzaamheden met horten en stoten vorderen. Wat is de reden van dit verschil? Wat maakt een team effectief, en nog belangrijker, hoe kunnen medewerkers leren om teams te vormen die excelleren in plaats van verstrikt te raken in tegenstrijdigheden? Dit compacte werkboek geeft hierop antwoorden en praktisch toepasbare handvatten.

  Wat maakt een team effectief? Teams zijn daar waar zaken gedaan worden. Of het nu om een team binnen één afdeling gaat, een interdisciplinaire of interdepartementale groep, een team in contact met externe partijen zoals aannemers of klanten; het gaat allemaal om mensen die samenwerken om succes te creëren. En toch werken niet alle teams effectief samen. Sommige groepen lijken moeiteloos hecht samen te werken, terwijl in andere conflict en strijd de norm lijken te zijn en de werkzaamheden met horten en stoten vorderen. Wat is de reden van dit verschil? Wat maakt een team effectief, en nog belangrijker, hoe kunnen medewerkers leren om teams te vormen die excelleren in plaats van verstrikt te raken in tegenstrijdigheden? Dit compacte werkboek geeft hierop antwoorden en praktisch toepasbare handvatten. De auteur Ike Lasater geeft communicatietrainingen en workshops in meer dan 20 landen over heel de wereld. Hij heeft meerdere boeken over het thema Geweldloze Communicatie geschreven. In Nederland verscheen o.a. Woorden die werken op de werkplek en Conflict of verbinding, wat kies jij?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 152mm x 230mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Mens en Communicatie B.V.
  ISBN : 9789082361360
  Datum publicatie : 10-2020
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave Dankbetuiging 1 Introductie 3 Essentiële teamvaardigheden 6 Deel I | De grondbeginselen 14 De stressreactie; vecht-vlucht-verstijf 14 Universele menselijke behoeften 16 Gevoelens 19 Nep gevoelens 24 Het zelfverbindingsproces 27 Deel II | De grondbeginselen bij gesprekken toepassen 30 Luisteren en gehoord worden 30 De vier elementen van empathie 31 Verzoeken doen 34 De gevolgen van eisen 36 Voorbereiden op een moeilijk gesprek 38 Leren omgaan met moeilijke gesprekken 42 Veerkracht creëren via evaluaties 45 De leercyclus 49 Deel III | De samenwerking verder verdiepen 51 Onderbreken 51 De behoefte achter een ‘Nee’ 54 Feedback geven en ontvangen 57 Waardering uiten 60 Vluchtsimulator scenario 63 Werkplek communicatie tips 66 Woorden die werken op de werkplek 67 Appendix 118 Appendix A: Trainingscyclus zinnen 119 Appendix B: Lijst met gevoelens 121 Appendix C: Gevoelens versus gedachten 125 Appendix D: Lijst met behoeften 132 Verklarende woordenlijst 134 Gerelateerde literatuur 146 Over Geweldloze Communicatie 149 PuddleDancer Press 150 The Center for Nonviolent Communication 151 Over de auteur 152
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen