Niet leverbaar

×

€ 22,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Integraal besturen in de zorg

F.G.H. Hartmann • Boek • hardback

 • Samenvatting
  De skwish zoals afgebeeld op de voorzijde is een treffend symbool om het geheel van afdelingen te verbeelden dat met elkaar moet samenwerken in een zorginstelling. Het is illustratief voor de complexiteit van de bedrijfsvoering binnen zorginstellingen. Als de besturing gericht is op één element, leidt dit tot verandering van alle verbonden elementen. Veranderingen kunnen dus alleen tot stand worden gebracht door het hele stelsel te bewegen. Dat maakt de bedrijfsvoering zo complex. Zonder meebewegen veert alles terug en blijft alles bij het oude.

  Maar het management van zorginstellingen kan niet bij het oude blijven. Onder andere door toenemende marktwerking nemen de financiële belangen en risico's van goed management toe. Op basis van onderzoek in samenwerking met Vereniging HEAD (vereniging van financials in de zorg) draagt dit boek een aantal ideeën en concrete voorbeelden aan om het interne financiële management en de resultaatverantwoordelijkheid van organisatieonderdelen verder vorm te geven.

  In Integraal besturen in de zorg komen de volgende onderwerpen aan bod:
  de noodzaak tot beter financieel management in zorginstellingen;
  het belang van een goede 'organizational architecture' binnen zorginstellingen;
  de samenhang tussen de verschillende onderdelen van een managementcontrolsysteem;
  de stand van zaken op het gebied van integraal besturen en resultaatverantwoordelijkheid.
  Dr.ir. Joost Zuurbier studeerde Technisch Bedrijfskunde en promoveerde aan de Universiteit Twente. Hij is onder andere werkzaam geweest als hoofd financieel economische zaken en directiesecretaris in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Op dit moment is hij directeur en vennoot bij de Q-Consult Groep en Casemix BV, en programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Management Development in de zorg.

  Prof.dr. Frank Hartmann is als hoogleraar Management Accounting & Management Control verbonden aan RSM Erasmus University en is actief betrokken bij onderzoek en onderwijs in het iBMG. Zijn onderzoek richt zich op het ontwerp en gebruik van incentivesystemen binnen zorginstellingen, zowel in Nederland als in diverse andere Europese landen. Hij is als redactielid verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van management control.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 154mm x 233mm
  Aantal pagina's : 204
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789035231559
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen