€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Emilie Bel’œuvre

Ate J. de Reede • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De journaliste Sophie Keuning vindt na haar scheiding in Frankrijk troost bij het graf van ene Emilie Bel’œuvre en gaat op zoek naar wie deze vrouw is geweest. Robert Guynot, de pastoor van het Franse dorp Surmaleau, waar Emilie begraven ligt, vindt uiteindelijk een parochiane, Laurence Deloin, die een halfzus van Emilie gekend heeft en haar voor het laatst sprak in juni 1944.
  Via interviews en oude documenten weet Sophie Keuning het te korte leven van Emilie in de jaren rond de Eerste Wereldoorlog boven tafel te krijgen. Daarbij worden echter gaandeweg ook de levens van de geïnterviewde parochiane en de pastoor zelf zichtbaar. Beiden blijken ernstig getekend te zijn door de Tweede Wereldoorlog.
  Hoewel Sophie tussen Den Haag en Surmaleau op en neer moet reizen om de gebeurtenissen rond de grote Vredesdemonstratie van 1983 voor de krant te kunnen verslaan, weet ze toch de invloed van Emilie op de levens van anderen en de ontsluiering van een te lang verborgen gebleven geheim empathisch vast te leggen in een roman.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 325
  Uitgeverij : Atelier d'écrivain
  ISBN : 9789463458771
  Datum publicatie : 10-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen