€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 4,95

EMOTIONELE JEUGDBESCHERMING

KROON & AARTS • Boek • paperback

 • Samenvatting

   

  1.Wat is de LITC Methode? De LITC Methode staat voor Love Is The Cure Methode. De LITC werkt op basis van de chakra psychologie. Chakra's zijn emotionele energie locaties, verdeeld van beneden naar boven in het lichaam, en elke locatie heeft zijn eigen kleur. De kleuren die aanwezig zijn: Rood Oranje Geel Groen Blauw Paars Wit 2.CHAKRA PSYCHOLGIE IN KAART GEBRACHT. In elke kleurgroep zitten mensen met verschillende ontwikkelingsstoornissen. Op de volgende pagina's volgt de uitleg over elke kleurgroep en de bijbehorende vastgelopen emotionele ontwikkeling, en mogelijke behandeling om de emotionele ontwikkeling weer te waarborgen en te stimuleren het beste in iemand naar boven te halen. De LITC Methode gaat uit van de positieve en constructieve mogelijkheden van elk individu. In het laatste gedeelte van deze presentatie(5)bevind zich een innovatief plan van aanpak richting de Jeugdbescherming, compleet gericht op samenwerking, participatie en een nieuwe kijk op de structuur van de Jeugdbescherming. Door de LITC Methode te laten aansluiten bij de huidige Deltamethode van Bureau Jeugdzorg, óf de Deltamethode te vervangen door de LITC Methode, ben ik er zeker van dat de emotionele veiligheid van kinderen met sprongen vooruit gaat. Het uitgangspunt van Love Is The Cure moge duidelijk zijn,.LITC METHODE.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 225mm x 169mm
  Aantal pagina's : 116
  Uitgeverij : PUMBO
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2012
 • Inhoudsopgave

   

  Inhoudsopgave: ****************** 1.Wat is de LITC methode? 2.Chakra psychologie. 3.Emotionele stoornissen in kaart gebracht. 4.Kleurengroepen behandelwijze. 5.Jeugdbescherming.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

 

In feite is het gedrag dat hij/zij laat zien een uiting van de pijn die hij/zij heeft en het enige dat deze persoon wil is uit de greep van de pijn komen, maar weet niet meer hoe te spreken zonder kwaad te worden of zonder stem te verheffen. Gedrag, emoties en gevoelens zijn totaal in de war geraakt. Er is een sterke drang naar onafhankelijkheid(ik doe het wel alleen, jullie snappen me toch niet) Verslaving aan alcohol, drugs, medicatie, sociale afkeer en beperking van maatschappelijke interesses is in dit stadiumeen feit. Hier mist het volledige vertrouwen in de "maatschappij"en dus de mensen in de omgeving van de persoon.(ik laat niemand mij meer kwetsen)   Openheid naar jezelf: *Ruimte geven aan alle eigen emoties en gevoelens, dat doe je door deze te voelen, in stilte, maar niet uit te spreken. Wanneer spreekt iemand vanuit emotie, wanneer vanuit gevoel en wanneer vanuit gedrag? Wanneer is het logica, wanneer is het rede, wanneer is het fantasie?   Nieuwe vaardigheden ontwikkelen, of bestaande kwaliteiten uitbreiden? Vertel hier eens wat meer over, wat vind je leuk om te doen, en wat is het dat jou bezig houdt, geniet je van jezelf en al je emoties en gevoelens die door je heen gaan als je iets doet wat jou blij maakt? Ben je je bewust van wat er dan door je heen gaat? Of gaat alles op de automatische piloot? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen