€ 22,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

'En jij verwacht dat dit leuk gaat worden?'

Een jaar op reis in een camper met een autist

Amber Twigt • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wat als je er op je 38ste achter komt dat je autisme hebt?! Je vrouw en huisarts bedenken de ene na de andere tool ‘om ermee om te leren gaan’ maar zelf ben je nog niet zo overtuigd van deze handicap. Hoewel het veel verklaart, kan je ook prima met meisjes praten en hoef je niet elke stoeptegel waar je op loopt te tellen. Dan bedenkt deze zelfde vrouw om een jaar op reis te gaan met een 30 jaar oude camper. Zou dit de ‘life changing experience’ zijn, die je zo graag wilt en waarin je kan ontdekken of autisme nou echt zo'n issue is?

  Aan de hand van reisverhalen neemt Amber Twigt, de vrouw van, je mee in de ontdekkingsreis door Europa en het autistische brein van haar man, Bob. Als ze op het punt staan om te vertrekken en net hun banen hebben opgezegd en het huis verhuurd is, komt er ook nog een pandemie om de hoek kijken en is de chaos in Bob zijn hoofd compleet.

  Een hilarische en soms heftige vertolking van een reis door het autistische brein van Bob en door Europa ten tijde van Corona. Met toevoegingen van Bob zelf vanuit zijn verschillende perspectieven.

  Een jaar op reis in een camper met een autist
  ‘En jij verwacht dat dit leuk gaat worden?’
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 138
  Uitgeverij : Twigt
  ISBN : 9789464069594
  Datum publicatie : 08-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,7 uit 3 reviews)

  23-08-2022
  Gewoon goed
  Een heel fijn boek, leest prettig weg en de schrijver(s) nemen je op zo'n manier mee dat je je maximaal kunt inleven in de situatie. Daarnaast denk ik dat het een heel nuttig boek kan zijn voor mensen met autisme, in welk stadium van de acceptatie diegene dan ook zit. Verhelderend, ontroerend en leerzaam om te lezen hoe de personen in kwestie met deze moeilijke aandoening omgaan. Hulde aan Amber en Bob!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-10-2021
  En jij verwacht dat dit leuk gaat worden?
  Prachtig boek! Twee krachtige mensen, ontroerend en vol van liefde. Een aanrader, voor mensen met autisme, mensen die mensen kennen met autisme, maar ook voor mensen met andere stoornissen en handicaps.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  17-10-2021
  Doorzetters!!
  Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Wat een doorzetters die twee. De auteur omdat zij niet opgaf en meerdere benaderingen heeft omschreven om de leefsituatie voor beiden leuk te houden. De autist omdat hij, ondanks dat hij graag naar zijn vertrouwde huis wilde, toch heeft doorgezet en is gebleven.

     Hulpmiddel voor andere autisten?

  Geplaatst door uit Haarlem , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik voel de vibe! Opzwepende muziek galmt door de ruimte. De dj’s werken toe naar een hoogtepunt. Ik voel de adrenaline. Zal ik gaan springen? De discolichten flitsen in mijn ogen, ik voel de wijn in mijn keel. Ik heb mijn ogen dicht en laat mijn lichaam meebewegen op de muziek. Het is alsof ik even echt op een festival sta. Wow, wat heb ik dit gemist! We zijn inmiddels twee maanden onderweg. Ik mis mijn vriendinnen maar ik beeld mij in dat zij er ook zijn. We staan dicht op elkaar geplakt, maar er is altijd plek voor een dansje en die fijne frontstep. De glow-in-the-dark-sticks die ik van mijn vriendinnen heb gekregen als maandcadeau en ik om mijn lijf heb gebonden, bewegen alle kanten op. Daar is de climax van het nummer, het gaat los. Ik moet mijn best doen niet te gaan springen! Dan open ik mijn ogen… Ik zie onder de discolichten en tussen de wijn en de muziekbox Bob op de bank liggen. We zijn in de camper. Bob probeert een declaratie bij de reisverzekering in te dienen. Met zoveel prikkels gaat dat uiteraard niet echt lekker.
‘Wanneer begint je silent disco?’ bromt Bob. Ik denk dat ik de slappe lach krijg. Ik ben bang dat ik mijn privéfestival even moet stilleggen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen