Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 11,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Eropaf... en dan?

Sjef de Vries • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De ontwikkelingen in het welzijnswerk en de maatschappelijk dienstverlening gaan niet alleen razendsnel maar schetsen ook een radicaal ander perspectief. Vrijwilligerswerk en mantelzorg worden als een alternatief voor psychosociale hulpverlening gezien. Burgerkracht en opbouwwerk, en niet professionele hulpverlening moeten de wezenlijke veranderingen teweegbrengen. De eerste evaluaties en onderzoeken maken echter duidelijk dat dat een te rooskleurige inschatting is van de mogelijkheden van burgers en een onterechte onderschatting van de professionele hulp aan kwetsbare mensen.

  Sjef de Vries geeft een genuanceerde, goed onderbouwde, maar kritische analyse van het Nieuwe Welzijn. Uitgaande van haar specifieke kracht beschrijft hij de waarde en de belangrijke rol van het sociaal werk in de nieuwe ontwikkelingen.

  "..... de meest doorwrochte en complete kritiek die ik tot dusverre ben tegengekomen." Nico de Boer, auteur van Burgerkracht.

  "...De Vries ontmythologiseert de ideologische aspecten van het Nieuwe Welzijn en ontmaskert haar torenhoge pretenties..." Dr. Gerard Donkers, docent LESI.

  "Deze publicatie brengt het debat over burgerkracht serieus verder". Marc Hoijtink is socioloog en verbonden aan het Kenniscentrum Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 146mm x 225mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : SWP, Uitgeverij B.V.
  ISBN : 9789088503108
  Datum publicatie : 03-2012
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 11,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen