€ 24,95

ePUB ebook

  € 7,50

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Failliet, mooier wordt het niet.
  Failliet, mooier wordt het niet. (ePUB)

Failliet, mooier wordt het niet.

als je niets meer te verliezen hebt, komen dromen uit.

Tessa Smits • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als Tessa eindelijk haar ondernemersdroom werkelijkheid laat worden, kan ze haar geluk niet op. De investeerders staan in de rij, de bank leent haar een vermogen en niets lijkt een groot succes van haar online start-up in de weg te staan. Maar dan gooit de kredietcrisis roet in het eten. Onder het mom van ‘Failliet gaan kan altijd nog’ haalt ze alles uit de kast om haar bedrijf te redden. Wat volgt is een hilarisch ondernemersverhaal met een onvermoeibare onderneemster, bizarre wendingen, tenenkrommende gesprekken met flamboyante investeerders en de bank. Een ondernemersverhaal dat plotsklaps toch nog eindigt in een noodlottig faillissement. Tessa verliest alles; haar huis, haar geliefde en haar bedrijf. Maar als rasoptimist ziet zij hierin de ultieme kans om het roer rigoureus om te gooien en te kiezen voor een droomleven in Zuid-Spanje.

  -------

  "Het vrije leven, een leven zonder zorgen, waarin je onbekommerd je hart kunt volgen en doet waar je zelf het meest gelukkig van wordt. Dat droomleven, dacht ik altijd, is alleen maar haalbaar als je heel veel geld hebt. Daarom startte ik mijn onderneming en werkte ik dag en nacht om dat te realiseren. Nooit had ik verwacht, dat juist op het moment dat ik alles verloor en werkelijk geen euro meer op zak had, ik de vrijheid zou voelen waar ik altijd zo naar verlangde. Dat ik een leven kon creëren waar ik altijd van droomde.
  Ik hoop dat mijn boek je inspireert om ook je hart te volgen. Dat zal niet voor iedereen op een berg in Spanje zijn maar ik denk dat het verlangen naar een vrij en onbezorgd leven universeel is. Daarvoor kiezen is in onze huidige maatschappij nog niet altijd even gemakkelijk, er wordt je behoorlijk wat angst ‘aangepraat’, maar diep vanbinnen weet jij allang hoe je je leven wilt leiden. Wellicht dat dit verhaal je de moed geeft toch je hart te volgen. Denk niet dat een vrij leven alleen maar weggelegd is voor rijke mensen. Niets is minder waar, als ik het kan, met nog geen euro op zak, dan kan iedereen het.” - Tessa Smits
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 210mm
  Aantal pagina's : 222
  Uitgeverij : Tessa Smits
  ISBN : 9789463451024
  Datum publicatie : 06-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,1 uit 42 reviews)

  20-08-2018
  ( lekker ) Boeiend
  Zeer herkenbaar voor iedereen met een soortgelijke ervaring. Prachtig verwoord waardoor het uitnodigt om in 1 keer uit te lezen. Relatief happy end waardoor je er een positief gevoel aan over houdt. Zeker een boek om aan te schaffen en op het nachtkastje te zetten van degenen die bij jou komen logeren. Gegarandeerd dat ze er de volgende ochtend behoorlijk slaperig uitzien ! Een aanrader dus !

     Mooie no nonsense omslag.
     Omslag voelt goed aan.
     Formaat 1 slag te groot
     Te zware papierkwaliteit

  Geplaatst door uit AMSTERDAM , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-02-2018
  Failliet mooier wordt het niet
  Van succes als ondernemer; via faillissement; naar uiteindelijke invulling van lang gekoesterde wens. Weerspiegeling van mijn leven.

     Duidelijk omschreven
     Een spiegel voor de bankwereld
     Geen

  Geplaatst door uit Frederiksoord/ Drenthe , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-02-2018
  Geweldig
  In een dag uitgelezen. Zo pakkend geschreven. Duidelijke verhaallijn. Vooral realistisch en zeker niet sentimenteel, maar heel herkenbaar. Vol doorzettingsvermogen en een volgend deel zou ik direct weer aanschaffen!

     Vlot geschreven.
     Je hele gevoel gaat mee in het boek
     Te dun, te snel uit.
     Nog geen tweede deel.

  Geplaatst door uit \'t Harde, Veluwe Noord. , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-11-2017
  Failliet mooier wordt het niet
  Vlot geschreven, leest lekker weg. Het verhaal zet je wel aan het denken over ondernemen, lenen bij de bank en de (krediet) crisis.

     Vlot verhaal

  Geplaatst door uit Regio Tilburg , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  30-10-2017
  Klopt helemaal
  Mooi beschreven en heel herkenbaar.

     Vraagt om verder te lezen
     Leest heel makkelijk en heel hetken

  Geplaatst door uit Alhaurín de la Torre Spanje , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  09-10-2017
  Wat een geweldig boek!!
  Heerlijk in één dag uitgelezen, ik kon niet meer stoppen..!. Leuke manier van schrijven, heel open petje af voor deze powervrouw.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-08-2017
  Boek wat binnen komt
  Geweldig boek over hoe je hart je nooit in de steek laat. En dat er lef voor nodig is om je door alle - deels zelf opgelegde - blokkades heen te worstelen. Heel vlot en grappig geschreven. Ook een beetje confronterend, niet zozeer naar mijn eigen keuzes maar vooral omdat ik nooit zo in de gaten heb gehad hoe Tessa zich heeft gevoeld tijdens haar studie, terwijl ik daar zelf ook bij was. Een paar stukjes uit het boek vond ik wat generaliserend en dus een tikkeltje irritant, want niet alle mensen die in een grote kantooromgeving werken zouden 'veel liever ergens anders willen zijn'. En niet alle directeuren hebben na het lezen van dikke rapporten de 'connectie van een doperwt'. Gelukkig maar! Dat was natuurlijk het fictiedeel;) Ik heb ontzettend van je boek genoten en denk dat je veel mensen met deze inkijk in jouw persoonlijke reis zult inspireren. Mij in ieder geval wel. Ik hoop op een Deel 2!


  Geplaatst door uit Den Haag
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-08-2017
  Dé opsteker van deze tijd
  In een ruk uitgelezen. Inspireren en deels herkenbaar. Wanneer je de stap zet (gedwongen door omstandigheden of omdat je het 'gewoon' durft) en je eigen hart volgt om te doen waar je écht in gelooft dan opent het Universum zich. Wonderbaarlijk maar waar net zoals zoals Tessa het heeft meegemaakt en zo treffend schrijft in dit aanstekelijke en meeslepende boek. Zondermeer een aanrader, al was het alleen al dat er weer een zaadje wordt geplant om mensen een sprankje van het idee mee te geven hoe het ook anders kan in deze wereld, in dit leven...


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-08-2017
  Failliet, mooier wordt het niet
  Fijn boek. Leest snel en soepel. Voor mij is het thema zeer herkenbaar. Van hoofd naar hart. Echt vanuit jezelf keuzes maken waar je gelukkig en blij van wordt. Leuk ook dat Tessa gewoon nog te volgen is via FB om af en toe een update te krijgen over hoe het nu met haar gaat!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-08-2017
  Een tien, minder mooi kan het niet
  Hi Tessa, in 1x je boek gelezen. Heerlijk realistisch en een herkenbaar op vele vlakken. Leef lekker daar in Malaga! Heel fijn om te lezen. Groet, Charly


  Geplaatst door uit amsterdam , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  11-08-2017
  Geweldig geschreven boek!
  Wat een geweldig geschreven boek over ondernemen, businessmodellen, aflossen van je schulden, keihard knokken en ellendige bank snotneuzen! Mooier wordt een faillissement niet meer beschreven. En..nuttige informatie voor startups en ondernemers, lezen dat boek!


  Geplaatst door uit Maarn
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  08-08-2017
  Levering slecht boek goed
  De levering duurde veel te lang. Heb een week zitten wachten. Het boek zelf vind ik erg goed heb het in 1 dag gelezen. Waar ik benieuwd naar ben is hoe het faillissement is afgesloten daar lees ik te weinig over.

     Goed onderwerp
     Meeslepend
     Levertijd
     Feitelijkheid

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 7 uit 10


  07-08-2017
  Wauw kippenvel
  Het strand in Malaga leek mij de fijnste plek om erin te beginnen te lezen. Na een jaar geen boek te hebben gelezen heb ik in de door Tessa in 3 jaar geschreven boek in 3 dagen uitgelezen! Lieve Tessa zie dit als een compliment want ik had onder de snik hete zon ook af en toe kippenvel op mijn armen! Een interessant boek waarin duidelijk wordt dat altijd het licht schijnt aan het einde van de tunnel! Thanks voor het leesplezier! — bij Malaga Beach

     Leest makkelijk
     Leuk geschreven

  Geplaatst door uit Zwolle , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  30-07-2017
  Super inspirerend boek!
  Ik was al een poosje op de goede weg met doen waar ik gelukkig van word. Tessa heeft me geinspireerd om mijn hart te blijven volgen want dat voelt zo goed! In 2 dagen uitgelezen en wie weet ooit eens een workshop bij haar doen in Spanje! Lijkt me super! Komt op mijn wishlist


  Geplaatst door uit Leiden , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  26-07-2017
  Prachtig en herkenbaar verhaal
  Mijn bedrijf ging in 2013 failliet en sinds die tijd loop ik al rond met het idee er een boek over te schrijven. Gewoon als een soort van rouwverwerking, maar ook omdat er eigenlijk maar weinig faalverhalen in omloop zijn. Ik denk er vooral over, Tessa deed het gewoon ! Heb het boek dan ook vlak voor mijn vakantie besteld waar ik het uiteindelijk in 2 dagen tijd uit heb gelezen. Een zeer herkenbaar verhaal, waarin vooral de wilskracht om het bedrijf overeind te houden enorm bewonderenswaardig is. Oprechte boosheid kwam bij mij naar boven als je dan leest hoe een bank omgaat met een onderneemster die er werkelijk alles aan doet om de tent overeind te houden en bovendien haar schuld ondanks onredelijke eisen van de bank voor een zeer groot deel af weet te lossen. In plaats van lof krijgt ze nog een trap na ook van de bank. Na het faillissement verschijnt vooral een gevoel van leegte; ook mij overkwam dit. Baan kwijt, relatie ook in mijn geval ten einde, status kwijt, eigenlijk alles voor je gevoel. Wat blijft zijn familie en vrienden, maar vooral je eigen leven. Ook ik ben daar sinds het faillissement een stuk zuiniger op geworden; besteed meer tijd aan de mijn kinderen, heb werk niet altijd meer op de eerste plaats staan en weet veel pietluttige dingen veel beter te relativeren. Alhoewel het tweede deel van na het faillissement wellicht wat zweverig is voor sommigen,bewonder ik de stappen die Tessa heeft genomen en daarmee afscheid nam van de persoon die ze uiteindelijk helemaal niet bleek te zijn en in plaats daarvan haar hart volgde. Dat zouden meer mensen moeten doen... Tessa, bedankt voor dit mooie verhaal !

     Luchtig, met humor geschreven
     Herkenbaar voor \'lotgenoten\'
     Misschien soms wat \"zweverig\"

  Geplaatst door uit Sassenheim , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  25-07-2017
  Volg je hart, want dat klopt!
  Wat een geweldig boek om te lezen én aanrader voor iedereen die (latent) bezig is met de vraag: "is dit het nu in mijn leven?" Tijdens onze bedrijfskunde studie in Breukelen zaten Tessa en ik in dezelfde lichting (IDP 8) en alhoewel onze wegen zich zeker gekruist hebben was dat niet intensief. Nu, jaren later kruisen onze wegen zich weer en kan ik alleen maar genieten van de ontdekkingsreis, of is het een scheppingsproces?, welke Tessa aflegt. In dit boek neemt de onderneemster én mens "Tessa" je mee in haar reis naar wat uiteindelijk zielsgeluk blijkt te zijn. Helaas heeft zij deze weg af moeten leggen over kronkelige (ondernemers-)paden en door doornestruiken doch de uiteindelijke bestemming is wat ik iedereen toewens "altijd jezelf!" ---- Tessa bedankt voor je openheid, kwetsbaarheid én ook je sterke kanten. Ik zie enorm uit naar deel 2: "failliet, mooier wordt het niet. Of wel?"


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  24-07-2017
  zeer mooi boek
  In 1 teug uit gelezen Zeer aangrijpend om te zien dat iemand zo zijn best doet, om het goede te doen. Makkelijk leesbaar en zeer herkenbaar !! Ik denk dat het vele mensen aanzet tot nadenken!en


  Geplaatst door uit Aerdenhout , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-07-2017
  Tranen van herkenning
  Bij mij begon het jaren geleden toen ik de film "Under the Tuscan sun" zag... tranen heb ik gehuild... Tranen van herkenbaar verlangen naar een ander leven. Maar "the rat race" ging door, een mens "moet" zoveel... Ondertussen moet ik ook stoppen met mijn onderneming, het voelt als het moeten loslaten van je kind. Het boek van Tessa is zo herkenbaar! Het verdriet, de machteloosheid, het blijven doorgaan op overlevingsmodus, het moeten loslaten... Maar ook het sluimerend verlangen, de sprankeltjes... Het boek leest als een trein maar vergeet de kleenex niet want je wordt meegenomen op een wel heel speciaal en mooi avontuur. Een avontuur van loslaten, hartsverlangen en moed! Een inspiratiebron om mijn eigen droom te gaan leven, ook in Spanje!

     leest als een trein
     heel herkenbaar
     geen

  Geplaatst door uit Antwerpen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  15-07-2017
  Vanuit het hart geschreven!
  Door mijn kennis van het bankwezen voor en na de kredietcrisis en ervaringsdeskundige met de overgang van een leven met keihard werken naar een leven in harmonie waarbij je dingen gaat doen die je hart en je ziel je ingeeft, kan ik met zekerheid zeggen dat het een heerlijk boek is om te lezen. De schrijfster heeft het doormaakt en vanuit haar verschillende fases in dit proces erg mooi en volgens de waarheid opgeschreven. Ik ben jaloers op iemand dit zijn passie en zijn gevoelens zo goed op papier kan zetten. Natuurlijk heb ik het boek bijna in één adem uitgelezen. Ik adviseer ook iedere jonge, oude en maak niet uit welke leeftijd ondernemer en gevoelsmens dit boek te lezen. Onbewust geeft het je gereedschap dat je kunt toepassen in je eigen proces. Ik hoop dat de schrijfster een vervolg schrijft waarin ze gaat landen in haar nieuwe leven. Ik wacht vol verwachting.


  Geplaatst door uit Dronten in Flevoland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-07-2017
  Failliet, mooier wordt het niet
  Dit boek geeft je houvast als je het even niet meer weet. Het is meeleven (met Tessa) en leren tegelijk. Vertrouwen, richting zoeken, je gevoel volgen, daarover biedt dit boek inspiratie. Ik heb ervan genoten.


  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-07-2017
  Lees dit boek!
  In nog geen twee dagen weggetikt, deze ondernemersbiografie van Tessa Smits. Alsof ik mijn eigen verhaal zat te lezen. Wat het met je doet als je alle zekerheden moet loslaten. Hoe je jezelf gevangen kunt houden met allerlei belemmerende overtuigingen. Maar ook hoe rock-bottom je weer allerlei nieuwe mogelijkheden geeft. Of je nu ondernemer of in loondienst bent, succesvol of (bijna) failliet - lees dit boek. Biedt veel inspiratie!

     leest gemakkelijk, goed geschreven
     met humor

  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  05-07-2017
  Verplichte leesvoer voor élke ondernemer
  Bijna in één ruk uitgelezen. "Failliet, mooier wordt het niet." Het heerlijk geschreven boek van Tessa Smits. Kippenvel op veel momenten die ik herken uit mijn eigen ondernemersgeschiedenis. Inspirerend om te lezen hoe Tessa haar eigen route heeft gekozen, blij dat ik dat terugkijkend op de taaie periode als ondernemer ook kan zeggen. Een "must read" voor eigenlijk alle ondernemers: blijf dichtbij jezelf.

     Vlot en inspirerend geschreven
     Prikkelend

  Geplaatst door uit Haarlem , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  03-07-2017
  Duidelijk
  Een dappere vrouw bang om failliet te gaan, komt uiteindelijk de realiteit onder ogen en laat het leven van zekerheden los om haar kunstenaarshart te kunnen volgen. Mooi dat bezieling zo sterk is! Inspirerend om te lezen hoe Tessa de hobbels op het pad naar het onbekende neemt. Een boek met een lach en een traan, die je niet weg wilt leggen, maar in 1 keer uit leest.


  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  30-06-2017
  Een verbijsterend verhaal van cover tot cover
  Een erg boeiend geschreven boek, moeilijk om even weg te leggen. Het verhaal blijft je verbijsteren en als je denkt dat de situatie niet meer erger kan komt er nog een schepje boven op. Veel herkenbare situaties voor iedere ondernemer. Echt een aanrader om te lezen!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  28-06-2017
  Failliet, mooier wordt het niet
  Intens verhaal, waarbij de schrijver je zonder opschmuck meezuigt in haar leven. Je voelt de tranen en het zweet. En de uiteindelijke, intense tevredenheid. Duidelijk dat het een schrijfstijl is van een beginnend auteur, maar daardoor wordt het ook een intiem en écht verhaal. Herkenbaar. En de paar schrijffouten die erin zijn blijven staan maken het boek alleen maar charmant.....maar hoort natuurlijk niet.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  28-06-2017
  Follow your dream...
  Wat een verhaal! Diepe dalen, hoge toppen. Echt fantastisch hoe Tessa haar avonturen op een humoristische en realistische manier vertelt. Ze neemt je mee in haar verhaal, stelt zich heel kwetsbaar op en laat je van de ene verbazing in de andere vallen, regelmatig op hilarische wijze. Aanrader voor iedere (startende) ondernemer!!

     Inspirerend
     Goed toegankelijk geschreven

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  27-06-2017
  Aanrader voor iedereen die zijn hart wil volgen!
  Een erg leuk en vlot geschreven autobiografisch boek van Tessa Smits over haar zoektocht naar datgene waarvoor ze hier op aarde is en hoe ze daarin vol vertrouwen haar hart kan volgen. Van hardwerkende, enthousiaste ondernemer naar kunstenares op een berg in Spanje. Het boek spiegelt je hoe het zou zijn als je ontdekt wat je echt leuk vindt en als je voor jezelf kiest, soms tegen de stroom in. Een aanrader om te lezen!


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-06-2017
  Eerlijk boek!
  Altijd eerlijk en vaak ook met de nodige ironie! Een persoonlijk relaas, waar ik vaak op het puntje van mijn stoel zat om te weten hoe t verder ging. Goed gekozen vorm.

     Persoonlijk
     Grappig
     iets te veel tranen

  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  24-06-2017
  Boek wat je gelezen moet hebben............
  Hallo Tessa, ik heb je boek in één keer uitgelezen. Diep respect voor je openhartige en bijzonder prettige manier van schrijven. Ook je manier van ondernemen spreekt mij enorm aan. Ik lees je boek in mijn vakantie nogmaals. Ben echt onder de indruk van je verhaal en doorzettingsvermogen. Een ondernemer met jouw instelling en kwaliteiten had ik graag mee willen samenwerken. Wens je alle goeds toe en succes met alles wat je nu doet.....!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  23-06-2017
  Inspirerend, leuk en lekker om te lezen
  Wat een ontzettend leuk geschreven vorm! En wat een mooi verhaal! Vanuit gedoe geboren en omgezet in energie om te zoeken naar de juiste passende weg: chapeau! Ik vond t heerlijk weg te lezen door de grappige, lichte en soepele manier van schrijven. En uiteraard omdat ik gevangen werd door het verhaal. Ontzettend mooi dat je het zo hebt weten te verwoorden en nog mooier dat je zo met de gebeurtenissen bent omgegaan en er je droomleven van hebt gecreëerd!!

     Inspirerend
     Leuk, grappig en licht

  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  23-06-2017
  Tranen rollen over mijn wangen
  Tessa beschrijft haar uitdagingen in het leven met een intense diepte. Met liefdevolle kracht hebben haar woorden mijn ziel geraakt. Haar woorden lieten mijn tranen naar buiten komen. Mijn eigen pijn en angst kreeg ik te voelen. Wat ben ik dankbaar voor je woorden Tessa... je hebt me geinspireerd! Warme groet van mij.


  Geplaatst door uit Dieren. Gelderland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  22-06-2017
  Wat een kracht en helderheid!
  In haar boek vertelt Tessa dat Chantal van den Brink op een gegeven moment tegen haar zegt: "Ik zie het universum in jouw ogen". Deze passage raakte me en ik denk dat ze gelijk heeft. Het boek straalt dan ook helderheid en kracht uit. Ik denk dat Tessa met dit boek veel mensen bereikt omdat velen hun hart willen gaan volgen. Zinvol werk doen waar ze zelf gepassioneerd over zijn. Niet meer elke dag uitgeblust thuis komen van kantoor. Dit boek inspireert enorm en is een goede eerste stap om te lezen als je het roer om wilt gooien.

     Heerlijk Helder
     Inspirerend

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  22-06-2017
  Leest als een thriller
  Ik heb het boek van Tessa vorige week in een ruk uitgelezen, wat een achtbaan. En ook spannend, het leest als een thriller. Tessa neemt je stap voor stap mee in de wereld van een worstelende ondernemer tijdens de crisis. Met soms ongelofelijke uitspraken van bankmedewerkers en prachtige acties van durfinvesteerders. Maar het mooiste is het resultaat van deze reis, ik zeg lezen


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-06-2017
  Failliet, mooier wordt het niet
  Gisteravond haalde ik om 20.00 uur het boek van Tessa Smits uit de brievenbus. Eigenlijk wilde ik uitgaan maar het was nog vroeg... Dacht, ga even wat lezen en ga dan uit... maar om 00.30 uur zat ik nog buiten in dit boek te lezen met een lamp achter me en verkleumd door de koude mist.... Even geslapen en om 06.30 ging ik verder met lezen en had om 08.00 uur dit goede boek al uit! Ik werd meegesleept in Tessa's heftige verhaal, het inspireerde me om blijvend door te lezen en niet uit te gaan.... Door het lezen van dit unieke en leerzame boek typeer ik Tessa Smits als een lieve, betrouwbare en creatieve vrouw met het hart op de goede plaats. Ze is een ondernemer pur-sang, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is een doorzetter wanneer anderen stoppen. Tessa is een inspirator, sociaal naar anderen en voordat ze naar haar hart en gevoel kon luisteren had ze ook liever en socialer naar zichzelf mogen zijn. Ze heeft geleerd, mede door haar heftige jaren van moeten presteren en een burn-out, dat luisteren naar je gevoel en je hart je gelukkig en daardoor succesvol maakt. Ze leeft door haar ervaringen nu haar dromen! Wanneer Tessa dit boek in meerdere talen gaat uitgeven kan ze wereldwijd veel mensen inspireren om ook naar hun hart en gevoel te luisteren en te kijken en te doen wat wel kan i.p.v. te denken dat iets niet kan.

     Meeslepend en leerzaam
     Spannende ondernemersroman

  Geplaatst door uit Coevorden - NL , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  17-06-2017
  In 1 woord fantastisch!
  Ik heb in 1 ruk uitgelezen. In 1 woord: fantastisch! Niet alleen omdat het heerlijk leest en je gewoon ervaart dat het met passie geschreven is, maar ook omdat dit voor mij vanuit het diepst van mijn tenen voelt als een stukje essentie van het leven en een noodzakelijk kwaad. Het loslaten van alles wat we onszelf opleggen of laten opleggen door anderen en opzoek gaan naar jezelf en geluk. En vooral het leren jezelf toe te staan ultiem gelukkig te zijn. Het jezelf gunnen. Ik ga haar achterna hoor! Tessa; Dank voor het delen van dit alles. Je hebt geen idee wat voor een enorme inspiratiebron je bent en nog gaat worden voor velen. Ga zo door en wie weet zie ik je ooit op een dot curus

     Inspiratiebron
     Leuk geschreven

  Geplaatst door uit ALKMAAR
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  17-06-2017
  Als de liefde spreekt door mens en werk ...
  Wat een heerlijk boek over geld, liefde en mens-zijn! Wat een schijftalent heeft Tessa Smits! Ze deelt openhartig, kwetsbaar en vol humor hoe ze als succesvol en creatief ondernemer alles verliest ... behalve het leven zelf! Een van de beste, praktische boeken over 'je geld of je leven' die ik ooit heb gelezen! Echte aanrader voor iedereen die vrijheid wil leven, met of zonder geld. #leestip PS Haar Money Flow schilderijen zijn ook prachtig!


  Geplaatst door uit Transsylvanie (Roemenie) , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  13-06-2017
  Eind goed al goed
  Leuk boek. Leest makkelijk. En dat terwijl Tessa steeds dieper in de ellende komt. Ik moest echt weten hoe het afliep en heb het dus in één keer uitgelezen. Blij dat het uiteindelijk goed gekomen is. Kijk uit naar het vervolg.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  11-06-2017
  Kleurrijk en oprecht!
  Een mooi en eerlijk boek van een warmhartig en goedwillend mens en ondernemer in een zielloze zakenwereld. Mooi om te lezen hoe ze strijdt en uiteindelijk haar harnas afgooit. Om eindelijk te kiezen om haar eigen kleuren in volle glorie te gaan leven. Met haar persoonlijke verhaal laat Tessa je voelen en herinneren waar het ons toch allemaal uiteindelijk om gaat: onszelf en ons hart. Een aanrader!


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-06-2017
  De kracht van verbeelding.
  Wat is dit boek onwijs mooi geschreven! Het neemt je helemaal mee in wat ze heeft meegemaakt. Het liefst zou je het boek in één keer willen uitlezen, zo makkelijk is het geschreven. Dit gaat je niet lukken, want als lezer wordt je steeds verrast door je hoofd uit te schakelen en over te gaan op je gevoel. Pas dan beleef je het boek werkelijk en toont het zijn kracht. Het boek kan ik iedereen aanraden om te lezen. Het zet je tot nadenken. Het zet de weg open op vragen waar je geen antwoord op hebt. Het laat je beseffen dat je leeft.

     Je waant je in het verhaal
     Het geeft stof tot \"nadenken\"

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  09-06-2017
  Eerlijk, hilarisch en kwetsbaar
  Tessa neemt ons - op hilarische - wijze mee op haar reis door het ondernemerschap naar een vrij leven. In al haar eerlijkheid heeft deze dappere vrouw een zeer kwetsbaar relaas geschreven, een absolute must read.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  09-06-2017
  Simpelweg geweldig!
  Tessa beschrijft op een zeer aanstekelijke toon de hoogte- en dieptepunten van het ondernemersbestaan. Door de vele gebeurtenissen die met veel humor worden beschreven is dit boek een enorme aanrader. Soms blijkt je grootste droom een nachtmerrie maar het verhaal stopt daar niet. De nachtmerrie bleek de uiteindelijke impuls om te doen wat Tessa werkelijk wilde en dat geeft de lezer stof tot nadenken! Ik heb genoten van het verhaal maar ook van de achterliggende gedachte dat doorzetten je uiteindelijk kan brengen waar je moet zijn!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  09-06-2017
  Hét inspirerendste ondernemersverhaal van 2017
  Hét inspirerendste ondernemersverhaal van 2017. Eerlijk en uit het leven gegrepen. Tessa geeft ons een ontwapenende inkijk in het dynamische ondernemersleven dat ze heeft geleid. Boeit van kop tot staart door de verrassende wendingen. Ik verheug me nu al op het vervolg!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

10
“Dus u ging de koffie in, maar YEAN dan?” Ik zie de curator vertwijfeld kijken.

“Nee hoor, die koffieprojecten deden we naast YEAN.” Ik moet er zelf ook wel een beetje om lachen nu. Wat waren we allemaal aan het doen?! Het was natuurlijk dag en nacht bikkelen maar zo kreeg ik het wel voor elkaar om aan alle verplichtingen te voldoen. Elke rekening werd op tijd betaald. YEAN kon ik blijven doorontwikkelen en ik kon Bastiaan helpen met zijn koffiedroom in ruil voor kostbare programmeeruren.

En toen uit het niets kreeg ik een telefoontje van de bank. Dat ze graag even wilden bijpraten en of ik langs wilde komen. Ik weet nog dat ik compleet naïef dacht: oh wat fijn, ze zullen wel onder de indruk zijn van mijn doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. Ze willen vast om de tafel om te kijken hoe we YEAN verder kunnen laten groeien. Ja, noem mij onnozel maar ik dacht; dat kan alleen maar een inspirerend gesprek worden.

Nou moet je weten, ik was zelf best onder de indruk van een paar ton investering. Maar de bank zet je dan in het lijstje ‘leuk bezig, niet interessant’. En showt je binnen een paar jaar tijd hun voltallig traineepool, die mag dan op je oefenen. Een soort kappersschool, alleen krijg je hier geen korting maar wel een slecht kapsel in de vorm van een nono die over jouw bedrijf gaat beslissen. Het is werkelijk tenenkrommend, ik heb de halve trainee pool van de bank opgeleid. Dus daar zat ik dan de status van YEAN door te nemen met een jongetje van 23. Dirk Jan heette mijn accountmanager, die met zijn natte krullen zo uit de collegebanken leek te komen.

“U moet echt veel meer omzet gaan draaien”, zei hij tegen me.
Even moest ik de gekheid van deze situatie op me in laten werken. Deze jongen met zijn summiere werkervaring, vertelde mij, een doorgewinterde en over-verantwoordelijke ondernemer hoe ik moest ondernemen? Ik weet niet of ik dit nu ronduit vernederend of juist hilarisch moest vinden.
Dirk Jan keek me ondertussen vragend aan.
Ik snapte er niets van, ik ben hartstikke lekker aan het ondernemen. Ja, ik verdiende niet zoveel maar ik betaalde netjes al mijn rekeningen, was constant mijn businessmodel aan het aanpassen en er zat groei in. Ook al was die klein.
“Ja veel te klein”, mompelde Dirk-Jan, die zich nu ook zichtbaar ongemakkelijk begon te voelen bij de situatie. “Dus mevrouw, we gaan uw krediet intrekken.”
“Wat?!” Ik voelde een ongemakkelijk gevoel in mijn buik omhoogtrekken, er ging iets gebeuren, ik had geen idee wat, maar het voelde niet goed. Alsof ik in slow motion naar mijn eigen auto-ongeluk zat te kijken.
“Ja, we gaan uw aflossing verdriedubbelen.”
“Verdriedubbelen?” zei ik verschrikt. “Maar ik heb je net laten zien hoe ik alles precies kan betalen. Mijn vaste lasten verdriedubbelen, betekent mijn bedrijf om zeep helpen.”
“Ja.” Dirk Jan boog samenzweerderig naar voren “Wij hebben liever dat u failliet gaat.” Zelfverzekerd keek hij me aan.
Liever dat ik failliet ga? Ik keek verbouwereerd terug.
“Je hebt toch zeker liever dat ik mijn aflossing en rente netjes blijf betalen?”
“Ja, nee, dat ziet u verkeerd.”
Dirk-Jan begon iets onsamenhangends te vertellen over een Excel sheet waarin mijn bedrijf stond, en dat het beter was als mijn bedrijf in iemand anders zijn spreadsheet hing, als een failliet bedrijf welteverstaan. Ik hoorde het wel, maar luisterde niet echt meer.
Shit, ik was in een slechte film terecht gekomen. Iemand ging nu moedwillig mijn bedrijf om zeep helpen. Ik wilde nog allemaal andere alternatieven doornemen. Maar de bank die volgens zijn flitsende commercials ‘in mogelijkheden denkt’, leek nu een algehele black out te hebben.
“Ja of u gaat de verhoogde aflossing natuurlijk betalen”, zei hij met een zelfgenoegzaam gezicht.
Ik zag hem denken: dat lukt haar nooit. Ik had zin om die gast heel hard op z’n vervelende gezicht te timmeren maar besefte me nog net op tijd dat dat me vast niet enorm ging helpen.
Compleet verdoofd liep ik nog geen vijf minuten later het bankgebouw uit. Hoe was het mogelijk? Daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Ik werd zomaar door een bank willens en wetens een faillissement in gejaagd. Terwijl dat helemaal niet nodig was! Waren het niet de banken zelf die er een zooitje van gemaakt hadden? Compleet verslagen stapte ik mijn auto in. Wauw, deze wending zag ik helemaal niet aankomen. Wat nu? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen