€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Familie Gezocht

Een weeskind ontrafelt zijn onbekende verleden

Sandra Ellen Mottier • Boek • paperback

 • Samenvatting
  David Mottier groeit op als weeskind in de onderlaag van de Haagse samenleving, aan het begin van de 19e eeuw. Na zijn huwelijk kan David de onwetendheid over zijn afkomst steeds moeilijker wegstoppen en negeren. Hij spoort zijn onbekende neven op en hun verhalen schetsen een verhelderend en aangrijpend beeld over het leven van zijn ouders en drie overleden broers. Dit leidt tot een familieverhaal door het verleden dat hem brengt van Panex in Zwitserland naar een aantal West-Europese steden en uiteindelijk naar de dramatisch verlopen Russische veldtocht van Napoleon Bonaparte in 1812.
  De ontrafeling van zijn gezinsgeschiedenis zorgt voor emotionele hoogte- en dieptepunten die David voor de rest van zijn leven ingrijpend veranderen. Zal hij hierdoor zijn weeshuisachtergrond en de effecten van het opgroeien zonder zijn familie kunnen overwinnen? Toch zal een groot verlies nog een keer genadeloos toeslaan in zijn leven.
  Davids verhaal schetst een beeld over de ingrijpende wijze waarop grote gebeurtenissen uit de Nederlandse en Europese geschiedenis, het leven van een doodgewone man beïnvloeden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 210mm
  Aantal pagina's : 218
  Uitgeverij : Mottier
  ISBN : 9789090355320
  Datum publicatie : 03-2022
 • Inhoudsopgave
  1 Proloog 26 april 1827
  2 De start van het gezinsleven
  3 De volgende stap
  4 De zoektocht
  5 De Burgerjons
  6 Davids jonge jaren
  7 Vader Jean David sr.
  8 Moeder Clasina Jacoba
  9 Het gezin van Jean David sr. en Clasina
  10 Henri David
  11 Louis Jacques
  12 Jean
  13 Het afscheid
  14 Henri’s veldtocht naar Rusland
  15 De Russische veldtocht van Louis en Jean
  16 De laatste ontmoeting
  17 Het gezin van David en Maria
  18 Twee dramatische weken
  19 Epiloog
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De Russische veldtocht onder Napoleon Bonaparte:

Half juli marcheerden we naar Drissa en nog steeds was het Russische leger nergens te zien. De verkenners vertelden de keizer dat het Russische leger zich kort daarvoor terugtrok. We achtervolgden ze in de richting van Vitebsk en haalden ze eind juli in. Er volgde een gevecht in de bossen en na afloop lag het slagveld vol met doden en gewonden. Gewonde soldaten die kermden van de pijn, stervende soldaten riepen om hun moeder, de roestige geur van bloed en de verspreide losse ledematen verontrustten ons. Tegelijkertijd pepte het ons op om de volgende dag de strijd vol aan te gaan en de Russen voor eens en altijd te verslaan. De volgende ochtend bleek dat de Russische lafaards gedurende de nacht in alle stilte waren weggeslopen. Een maand op Russische bodem onder loodzware omstandigheden, lange marsen en temperaturen van 35 graden leverde ons helemaal niets op. Louis en ik begonnen meer en meer aan deze hele campagne te twijfelen, veel soldaten werden ziek, deserteerden of stierven een hongerdood zonder enig resultaat. Zelfs Louis’ eeuwige optimisme kreeg hiervan een knauw, de vrees voor onze eigen hongerdood, een ernstige ziekte of uitputting ontmoedigde ons. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen