€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Achteraf toch bijzonder
  Achteraf toch bijzonder (boek)
 • Cover Zo is leven
  Zo is leven (boek)

Fietsen door laagland

-

Pierre Derix • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het boek bevat reisverslagen die de schrijver heeft opgetekend bij zijn fietstochten door de lage landen van Nederland, België en Duitsland. Het is geen opsomming van routes maar bevat ook anekdotes en culturele ervaringen. Alles geschreven in luchtige stijl.Zijn ervaringen zijn soms droevig maar over het algemeen vrolijk en soms hilarisch. Het mooie weer kreeg hij niet altijd cadeau wat de tochten nogal eens zwaarder maakten dan de schrijver had gedacht.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 169
  Uitgeverij : Pierre Derix
  ISBN : 9789464430776
  Datum publicatie : 09-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Men zegt ‘Appingedam is het Venetie van het Noorden’.
Dat viel me toch wel een beetje tegen want het gold enkel voor de huizen langs het Damsterdiep.
Na deze constatering stapte ik weer op mijn fiets en reed richting Delfzijl. Delfzijl, aan de monding van de Eems, had mij eigenlijk niet veel bijzonders te bieden, tenminste dat was mijn ervaring. De zeehaven echter is wel indrukwekkend. Een enorme pier steekt kilometers ver de Eems in. Als je dan op zo’n pier staat is het uitzicht adembenemend. Grote zeeschepen aan de horizon leken over het water te komen aanzweven. Links, ver weg de Eemscentrale en net zo ver, aan de overkant, Duitsland. Rechts de bedrijvigheid in de haven.

Het was warm. De zon deed haar best om de onweerswolken te verdrijven. Tijd om verder te gaan bedacht ik me.
Via Farmsum bereikte ik de enorme fabrieksterreinen van Akzo- Nobel gelegen aan de Dollard en de Eems. Fietsend langs de dijk aan de Dollard zag ik opeens een aantal grafzerken boven de dijk uitsteken. Daar, midden tussen de zerken, een kunstwerk in de vorm van een opengevouwen hand wat een kerk moest symboliseren die hier eens gestaan had. Uit de informatie op de plaquette kon ik opmaken dat het om het dorpje Oterdum ging. Bij het op deltahoogte brengen van de dijken moest Oterdum verdwijnen omdat het te laag lag. Uit eerbetoon heeft men ook het voormalige kerkhof op deltahoogte gebracht. Of de overledenen nu ook op Deltahoogte liggen werd me niet duidelijk. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen