€ 8,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Filo en Sofietje

Rymke Wiersma • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Filo zit op een rotspunt in de zee. De wolken lijken kamelen en het bootje in de verte lijkt zo klein dat het in zijn hand past. Hoe vrij is een vogel? Wat voelt een zeester? Waarom zien Filo’s benen er onder water anders uit dan ‘in het echt’? Of zijn ze onder water net zo ‘echt’? Voor Filo is nadenken het leukste en belangrijkste dat er is.
  Sofietje roeit en maakt vliegers. Samen filosoferen ze heel wat af. Lachen doen ze ook. En ze eten.
  ‘Je smakt!’ zegt Filo.
  ‘Goed,’ zegt Sofietje, ‘als ik smak dan besta ik in elk geval!’

  Dit boek is geschikt voor kinderen tussen acht en twaalf jaar, maar ook oudere en wellicht jongere mensen kunnen genieten van deze verhalen, en van de tekeningen.
  Niet de antwoorden, maar de vragen, met daarop vele mogelijke antwoorden, daar draait het om in dit boek. Net als bij een andere uitgave van Atalanta, het Billetjes Bloot Spel, een vragenspel voor dezefde leeftijdsgroep, dat zowel thuis als in het basisonderwijs gebruikt wordt.

  Rymke Wiersma: ‘Op mijn vijftiende schreef ik een paar verhalen over twee kinderen, Filo en Sofietje. Ik was vast van plan er een boek van te gaan maken. De oude verhalen gingen helaas verloren, maar Filo en Sofietje bleven in mijn hoofd zitten – en ik leerde ze steeds beter kennen. Het plan voor een boek met deze titel bleef bestaan, en met tussenpozen van vele jaren schreef ik nieuwe verhalen. Nu, meer dan veertig jaar later, zijn Filo en Sofietje dan toch eindelijk in een boek terecht gekomen.’
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 146mm x 203mm
  Aantal pagina's : 64
  Uitgeverij : IJzer
  ISBN : 9789073034525
  Datum publicatie : 01-2011
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 8,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen