Niet leverbaar

×

€ 39,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Floris ende Blancefloer van Diederic van Assenede

Jozef Janssens • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Floris ende Blancefloer van Diederic van Assenede is wellicht een van de mooiste en ontroerendste liefdesverhalen uit de middeleeuwen.

  Blancefloer, een christelijk meisje dat opgroeit aan het hof van een islamitische koning in Spanje, wordt verliefd op koningszoon Floris. De liefde is wederzijds, maar Floris' ouders bedenken een list om het koppeltje te dwarsbomen.

  Jozef Janssens, dé specialist middeleeuwse letterkunde, plaatst het prachtige liefdesverhaal van Floris en Blancefloer in een breder historisch kader: de opkomst van de volkstalige letterkunde, de verschillende liefdesconcepten in liederen en romans, de invloed van de kruistochten, de kennis van de Oriënt in de middeleeuwen, de rol van clerici en mecenassen in de hoofse cultuur en de betekenis van handschrift. Andere middelnederlandse teksten uit de regio, zoals Van den vos Reynaerde en de Roman van Walewein, worden vergelijkenderwijs besproken om het liefdesconcept volledig te ontraadselen.

  Een overvloedig geïllustreerd boek over liefde in de middeleeuwse literatuur, opgebouwd rond het mooie liefdesverhaal Floris ende Blancefloer.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 251mm x 307mm
  Aantal pagina's : 256
  Uitgeverij : Davidsfonds
  ISBN : 9789059086791
  Datum publicatie : 09-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen