€ 14,90

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Frontberichten uit het nieuws
  Frontberichten uit het nieuws (boek)

Frontberichten uit het nieuws

Hoe CORONA de wereld verandert

Trudy Langeveld-Hoekstra • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boekje is geschreven voor mijn kleindochters Noortje en Vera. Zij zullen zich misschien over een aantal jaar afvragen wat was dat nou corona en wat gebeurde er allemaal.
  Ze zitten in groep 5 en 3 van de basisschool. Op 16 maart mogen ze niet meer naar school, ze mogen niet meer naar schaatsen, judo en zwemmen en geen bezoek aan oma en opa.
  Mamma en pappa moeten opeens lesgeven, wat zij heel goed doen. Ook bedenken ze van alles voor ze om het leuk te houden.
  Ik maak voor beiden een aquarelboekje waarmee ze zelf aan de slag kunnen en ook stuur ik ze elk een mini fotoboekje met allemaal foto’s waar oma en opa samen opstaan.
  Noodgedwongen zien we elkaar op afstand én veel videobellen.

  Voorwoord

  Het jaar 2020 is nog maar net begonnen als bekend wordt dat er een virus uitbraak is in de stad Wuhan in China. Een onbekend en dodelijk virus een mogelijke variant van SARS.
  China, lijkt ver weg. Zelfs de besmettingen in het noorden van Italië lijken ver weg.
  Een van de eerste verhalen gaan over cruiseschepen die nergens meer mogen aanleggen. En over twee noodhospitalen die uit de grond worden gestampt in Wuhan in China en het hele leven in de provincie aldaar wordt stilgelegd. Dat niemand de straat op mag, dat kan hier in het westen niet, denken we.
  Als er in korte tijd ná de eerste melding in Italië al 200 doden zijn, ga ik cijfers bijhouden, dit gaat wel heel snel.
  Op 6 maart de eerste dode in Nederland.
  Dan begin ik mijn verslag te schrijven. Het nieuws gaat nergens anders meer over. Alle berichten die er dagelijks voorbij komen ga ik bijhouden; de geschiedenis vastleggen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 149mm x 210mm
  Aantal pagina's : 120
  Uitgeverij : Trudy Langeveld-Hoekstra
  ISBN : 9789464062106
  Datum publicatie : 07-2020
 • Inhoudsopgave
  Dit boekje heet FRONTBERICHTEN en is geschreven voor mijn kleindochters die in groep 5 en 3 van de basisschool zitten.
  Eenmaal volwassen zullen ze zich afvragen “CORONA” wat gebeurde er allemaal.
  Het jaar 2020 is nog maar net begonnen als er in China een virus uitbraak is in de stad Wuhan een onbekend en dodelijk virus een mogelijke variant van SARS.
  Als in Italië in korte tijd 200 doden te betreuren zijn en het nieuws nergens anders meer overgaat, ga ik dagelijks de berichten bijhouden van het NOS nieuws en begin ik mijn verslag te schrijven.
  Op de televisie worden filmpjes uitgezonden van medewerkers uit diverse beroepen met zeer heftige, schokkende berichten, die vlak voor het slapen gaan tot je komen. Het houd me vaak wakker.
  Behalve een boekje met cijfers over besmettingen en doden door Corona, is het een dagelijks verslag van de verhalen van over de hele wereld die zeer confronterend zijn.
  In het eerste halfjaar zijn ruim een half miljoen doden te betreuren.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

4 april
Een Amerikaanse buschauffeur die zich boos maakte over een vrouwelijke passagier die vier tot vijf keer in zijn nabijheid hoestte zonder haar mond te bedekken plaatste een post op Facebook op 21 maart. Vier dagen later werd hij ziek en hij is op 1 april aan de gevolgen van corona overleden.

11 april
Artsen en verpleegkundigen die normaal niet op de intensieve care werken ervaren een zware psychische druk. Er zijn momenten dat de tranen in hun ogen springen. De patiënten liggen op hun buik en zijn in slaap, de artsen hebben ze soms niet wakker gezien. Wat hen choqueert is mensen in bed die totaal de regie over hun lichaam kwijt zijn.

Wereldwijd worden begrafenissen op een andere manier georganiseerd. In Spanje is iedere 7 minuten een afscheidsdienst. De kist blijft in de auto, de achterklep gaat open en de pastoor spreekt enkele woorden over mensen die hij veelal niet kent. Het biedt toch een troost. Er mogen slechts 3 mensen bij zijn. De auto rijdt door en de volgende komt.

13 mei
Pathologen zien veel schade bij overleden corona patiënten, veel meer dan alleen longontstekingen. Het onderzoek moet een beter begrip van de ziekte opleveren. Ze zien kapotte longblaasjes, bloedstolsels in grote bloedvaten, schade aan de kleinste haarvaatjes en littekenweefsel. Vooral de hoeveelheid bloedstolsels in de longslagaderen is opvallend, stelt Katrien Grünberg, hoogleraar pathologie bij het Radboud UMC, vaak meerdere bij één patiënt. Grünberg vindt ook de combinatie van acute en chronische schade opmerkelijk. We begrijpen nog niet wat dat betekent. Krijgt het lichaam het virus niet opgeruimd? Houdt het lichaam de ziekte in stand nadat het virus is verdwenen? Ook hart, nieren en zelfs de hersenen kunnen ontstoken raken.×
SERVICE
Contact
 
Vragen