Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 29,87

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Ik Vutrek deel 2 (2019)
  Ik Vutrek deel 2 (2019) (boek)
 • Cover Ik Vutrek deel 1 (2018 paperback)
  Ik Vutrek deel 1 (2018 paperback) (boek)

Gegijzeld door verlangens ( angel of love) 2013-2018

Een kwelling des geestes

Sven van der Woude • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Nu verkrijgbaar het 1e boek uit de literaire nalatenschap van Sven van der Woude. "Gegijzeld door verlangens - Angel of love" Ook als E-book https://www.kobo.com/nl/en/ebook/gegijzeld-door-verlangens ( Engelse titel: Abaddon - The fallen Angel )

  Waarde vrinden & Huisgenoten,

  Soms moet je gelijk afhaken bij bepaalde mensen hoe wanhopig je ook bent, bij mij stonden alle lichten op rood maar ik negeerde het, ik was er van overtuigd dat 't kon slagen, maar je kunt het nog zo graag willen, als de ander het niet wil (of kan) dan is het een heilloze missie, en voordat je het weet gaan er kostbare jaren verloren, nog maar te zwijgen over de herstelperiode. De kunst is om de beroerdste vissen te herkennen en terug te gooien in het water, want niet alles wat je op hengelt uit de vijver des levens is geschikt voor consumptie, maar dat deed ik dus niet..

  Het zal in de koude winter zijn geweest van begin 2013 , dat ik na een eenzame periode mijn mijn hengel uitwierp, ik had beet, en dacht; YES EINDELIJK een vrouw!! Ik had nog wel een heuse Engel aan de haak geslagen. Nu, Engel koesterde gelijk weerstand tegen me, ze was ook zeker psychiatrisch niet in orde, maar ja wie is dat nog wel vandaag de dag? Enfin, met Engel was niks aan de hand zei ze, nee ik had alleen problemen volgens haar, ze schreef zelfs een anamnese voor me waarmee ik naar mijn huisarts moest gaan, immers zij had medische kennis en werkte bij de apotheek als gediplomeerd MBO apothekers assistente.
  -
  Enfin, Ik ben nog geheel door gelicht door het GGZ, er kwam na voren dat ik nogal excentriek was, en mijn draai niet kon vinden in de huidige tijdgeest. Ik was feitelijk 200 jaar te laat geboren.. Ook had ik een te laag IQ volgens Engel, maar uit de test bleek dat ik rond het gemiddeld scoorde..

  Enfin, volgens een grondige psychoanalyse zou ik theoretisch wel haar ideale partner zijn zei Engel. Maar het voelde niet zo, dus er moest stevig gesleuteld worden aan mij, lieve Mensen verloochen nooit je zelf, dat moet het leersel zijn van mijn schrijven.

  Weet u, vijf jaren lang kwam ik in een experiment der emoties terecht. Een voorganger van mij pleegde zelfs zelfmoord, en menige anderen liepen trauma’s op voor het leven. Want na een intense ontmoeting met Engel word je leven nooit weer het zelfde. Algauw na de kennismaking vond Engel me niet mannelijk genoeg, dat stootte haar af, ze experimenteerde met mij, ik moest op haar exen gaan lijken, eerst qua kleding, toen zes paar schoenen in een paar maand tijd! Daarna was het mijn loopje welke haar afstootte, ik moest een soort van stoere mannen loop ontwikkelen en haar met bepaalde blikken aankijken, en dat moesten we oneindig vaak repeteren. Met haar zus en moeder evalueerde ze de opleiding die ik genoot. Toen dat alles niet werkte had ze allemaal stoere kapsels voor mij uitgekozen, mijn krullen werden afgeschoren en daarvoor in de plek kwam een Hanenkam en nog meer van dat soort kapsels. Alles werkte maar kort, heel even bloeide het contact op, maar hooguit een paar weken.

  Toen kwam ze met het idee dat ik moest gaan roken, dat paste totaal niet bij me, maar het zou stoer zijn, en dus mannelijk, te zot voor woorden, maar ik deed het ook nog. Toen ik ging roken kreeg ik heel erg last van koortsuitslag, en ik kon de link maar niet leggen dat het daardoor kwam. En dan merk je in eens ook nog dat die troep nog verslavend is ook. Ik kreeg op een gegeven moment ook onderrichting hoe ik seks moest bedrijven, want ik bakte er niks van volgens Engel, en dat stootte haar ook weer af. Ik moest op haar bankstel oefenen, Engel deed een stoot beweging voor & dan moest ik het nadoen, tot oneindig toe heb ik op haar bankstel droog zitten te neuken, maar ook daarin faalde ik zei ze, je doet totaal niet wat ik je opdraag verweet ze me,

  Nu, ik zal u zeggen de stootcursus ging er serieus aan toe, hoewel het eigenlijk om te lachen was, maar lachen kon niet, want as je Engel niet serieus nam kreeg ze een woede aanval, en dat had je maar te pikken, zolang je zelf maar niet uitviel want dat accepteerde ze niet. Ook volgden er eet lessen & kont-veeg-lessen, ze bedacht een dieet voor me. Mijn stoelgang werd ook door zusje lief onder de loep genomen, zelfs Engel haar ouders werden er bij betrokken, nàjà die hele familie dacht er het zelfde over, dus ik dacht werkelijk dat ik niet spoorde.

  Haar vader gaf Engel de tip dat ze doekjes voor mij op het toilet moest neer leggen, haar vader had zelf een eigen wc waar niemand anders op mocht komen, zijn stoelgang kon hij soms een uur over praten, en het schijten zelf duurde minstens net zolang, het was een uit de hand gelopen ritueel geworden, welke alleen nog thuis uit te voeren was, hij kon niet eens op visite naar eigen zeggen.ik heb ze altijd met respect behandeld en al dat poep gemekker oneindig aangehoord hoewel ik er wel het mijne over dacht,
  ik heb bijna een jaar lang mijn billen tot bloedens toe afgeveegd met die alcoholdoekjes, pas toen haar vader de doekjes niet meer gebruikte na een bezoek aan de darm specialist, mocht ik ook stoppen.

  Het ging van kwaad tot erger, ik heb nog nooit zoon stelletje mafkezen bij me kaar gezien, maar ik bleef volharden, want ik hoorde tenminste ergens bij, nog nooit eerder had ik een schoonfamilie gehad waar ik welkom was. Maar als alleen dit soort mensen je nog willen, dan heb je serieus je leve verkloot. Op een gegeven ogenblik kreeg ik plastic bestek van Engel omdat ik met mijn vork tegen mijn tanden aan zou tikken? Ik had er nog nooit iemand over horen klagen maar volgens Engel was het absurd gedrag. Ze kon het niet uitstaan en dan werd ze kwaad, ik durfde nauwelijks bij haar te eten, ik voelde mij mega onzeker. Ze hield me angstvallig in de gaten als ik at, en ze had overal kritiek op.
  -
  Ik moest me na een tijdje ook douchen als ik bij Engel kwam terwijl ik me thuis al gedoucht had, en onderweg mocht ik niet naar het openbaar toilet gaan, ik mocht het eten ook niet aanraken bij Engel thuis, en we moesten wel 20 keer per dag handjes wassen, zelfs Bud de hond zijn kontje moest worden afgeveegd. Als ik me draaide in mijn slaap terwijl ik naast Engel lag veranderde ze in een Duivels wezen, HEB JE NU JE ZIN, JE HEBT ME WAKKER GEMAAKT, schreeuwde ze onredelijk, Jah joh ga maar weer weg naar Groningen zei ze terwijl ik dan midden in de nacht 180 km terug reed, omdat ze haar woede niet meer onder controle had..

  Niet normaal hoe ze gilde en kwaad werd, ze had totaal geen rem op haar emoties, haar zusje was al net zo. Ik werd bang want ik zag in haar werkelijk een Duivel, ze moet haast bezeten zijn geweest. Maar Engel draaide alles om, alles waar zij last van had, daar had ik last van, ze zei dat de duivel in mij woonde omdat ik foto's maakte en dat was duivels volgens de bijbel. En ik maakte haar kwaad en dat deed de duivel in mij, kunt u het nog volgen?

  Engel was een kameleon, dan wilde ze naar de Orthodoxe kerk maar even later wilde ze naar een Satanskerk, of ze was veganist maar een dag later bestelde ze een half varken. Haar standpunten waren net zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer, er was geen pijl op te trekken.
  -
  Na een tijdje moest ik een snurkbeugel in, en zusje lief ging ook telkens ongevraagd aanbiedingen van snurkbeugels naar me toe mailen. Algauw sliep ik op een klef matras, in een kamer van 1,70 bij 2 meter, zonder behang en met schimmel op de muren tussen dozen en rotzooi. Dat was mijn verdiende plek samen met Bud de hond, terwijl Engel alleen in het tweepersoonsbed lag tegen de warme radiator aan samen met haar poes.
  -
  Engel had ook een soort van afwijking dat ze aandacht vroeg bij vriendinnen, ze verzon complete verhalen dat ik haar mishandelde. Dat vertelde ze ook aan hulpverleners die zo in eens opdoken. Als je Engel kietelde kon de sfeer zo omslaan en dan had je haar mishandeld, de zeldzame momenten dat we seks hadden noemde ze verkrachting, op het laatst viel het kwartje bij me, ik vond het al zo eigenaardig dat al haar exen haar mishandeld & verkracht hadden. En ik begreep dat ik zoveelste was in een lange rij.


  Enfin, ik liet het allemaal gebeuren, maar ik verloor me zelf volledig, ik werd er letterlijk ziek van, de stress sloeg op mijn lichaam, en ik kon het leven niet meer volhouden, en toen ik dat zei, antwoordde Engel misschien is het maar beter dat je met je leven stopt, maar ik ging toch door, de bom barstte toen haar moeder serieus dacht dat ik Engel had vermoord. Het zit zo: Engel was weg gegaan naar mij in Groningen en haar telefoon stond uit, toen haar moeder haar niet te pakken kreeg, had zusje lief bedacht dat ik Engel iets zou hebben aangedaan, haar moeder geloofde het gelijk, ze had er zelfs al rekening mee gehouden dat Engel dood was. Nu, toen dacht ik, dit moet stoppen, dit gaat veel te ver. Ik heb die moeder nog wel een e-mail gestuurd en haar het verwijt gemaakt, dat het schandalig was dat ze zo LAAG DUNKEND over me dacht. Ze antwoordde terug dat haar fantasie op hol was geslagen.

  't Klinkt misschien Gek voor u, maar het was moeilijk om de knoop door te hakken want ik was volledig geïsoleerd geraakt , de enige Menschen (m/v) waarmee ik contact had was Engel en haar familie, het verhaal kreeg nog een bijzondere wending want uiteindelijk ben ik door haar nog als einzelgänger gestrand in een berghut in de Weense heuvels..

  Maar goed ik heb het overleefd! hoewel, nou dat moet u zelf maar lezen....
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 204mm x 291mm
  Aantal pagina's : 507
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463458863
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  Nu verkrijgbaar de bestseller van de decennia: Gegijzeld door verlangens
  Ook verkrijgbaar als E-book: https://www.kobo.com/nl/en/ebook/gegijzeld-door-verlangens


  Het absolute meesterwerk van Sven van der Woude: Gegijzeld door verlangens - een kwelling des geestes. Een meeslepende liefdeskroniek van 500 pagina's. De absolute tranen-hikker van de decennia. Zo gestoord dat zelfs Jan Cremer er nog een puntje aan kan zuigen. Ongehoord plat & ordinair, spannend & saai, ziekelijk ziek, prozac® aanbevolen, 113 onder de knop! Alleen voor mensen met een sterke maag. Dit mag u niet missen, zo zielig, zo slecht, dat het daardoor weer goed word. De aanvulling voor de papierbak. Het foute cadeau voor je schoonzus, 1 miljoen tips om je leven volledig te verkloten.

  Te veel vrije tijd over? Je hond dood? Levensmoe? Geen enkel zelf vertrouwen meer? Dan is dit uw laatste kans, lees en verwonder je.


  Sven zelf over het boek:

  '' Ik zag het al helemaal voor me dat ik de Messias was uit mijn eigen boek, en dat u allen grote meelij met mij zou krijgen, en dat de Volkskrant dan een dagelijkse column van me plaatste : op zoek met Sven naar Jezus in de Languedoc een voettocht, waarmee ik zou vertrekken uit de Groningse klei & moddervelden opzoek naar Jezus, er zou uiteraard van alles mis gaan op de tocht, maar vast stond dat ik in de languedoc aankwam uiteindelijk & dergelijke. Maar ik was nog maar bij de 3e pagina van mijn tranen-hikker, of ik begon stevig te twijfelen wie de ‘patiënt’ was in het verhaal, al op pagina 5 dacht ik: alle hoofdfiguren zijn geschikt voor huize kierewiet. Ach, het is een waardeloos prulboek, dat ik dit nou juist heb moeten schrijven, en dat dit mijn literaire nalatenschap moet zijn. Nu, de hemelse vader zal er vast een bedoeling mee hebben, want de tekens van de tijd missen hun doel immers nooit ''

  Ook verkrijgbaar als E-book: https://www.kobo.com/nl/en/ebook/gegijzeld-door-verlangens
 • Reviews (8,3 uit 6 reviews)

  10-03-2020
  Uitzonderlijk boek
  Ik raakte vooral geinteresseerd toen ik het Fragment las over de abortus daarvan gingen alle haren me overeind staan, daarna heb ik het boek besteld. Het is een uitzonderlijk boek.


  Geplaatst door uit Antwerpen
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-02-2020
  Een feest van herkenning
  Gekocht op aanraden van eerdere recensies en binnen 2 dagen uitgelezen. Ik vind het een helder geschreven en zeer praktisch boek. De schrijver verteld o.a. over een relatie met nogal een geestdriftige vrouw, hij verteld in wat voor rollercoaster hij daarna terecht kwam. Een feest van herkenning voor vele van ons die het geluk weleens beproeft hebben op de datingsite...


  Geplaatst door uit Leeuwarden , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  07-02-2020
  Interessant boek
  Interessant boek, net begonnen, ik wil in één stuk doorlezen :)


  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-02-2020
  aanrader voor mensen die te maken hebben met borderliners
  Een jonge man ontmoet een borderline-patiënte, van binnenuit doet hij verslag van hun relatie. Hij beschrijft hoe iemand met een dergelijke persoonlijkheidsstoornis zich gedraagt, hoe ellendig iemand zich voelt die er aan lijdt en hoe de mensen in diens omgeving gekweld worden, ook voor de auteur is het lastig om zich los te maken uit de netten van de borderline dame. Het is een aanrader voor iedereen die professioneel of privé te maken heeft met borderliners.


  Geplaatst door uit Zeist
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


  05-12-2019
  Aanrader
  De auteur heeft zich verdiept in zijn eigen psyche, en die van zijn vriendin, een psychiatrische patiënt. Hij trok ten strijde tegen een nietsontziend kwaad. Dit boek is meeslepend en toont in detail welke hoogte- en dieptepunten de auteur moest doorstaan om op een veilige en maatschappelijk verantwoordelijke manier koers te houden. Een absolute aanrader.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  03-12-2019
  een aanrader
  Geen woord te veel, dit is echt het meest krankzinnige boek welke ik ooit heb gelezen, het voldoet exact aan de omschrijving, het is alles in één, een aanrader.


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 29,87

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Abortus ( gegijzeld door verlangens pagina 296)

De telefoon rinkelt het is mijn lieftallige vriendin Engel uit de Randstad, zonder een goedemorgen zegt ze gelijk: Ik ben zwanger en ik wil het kind houden, ik voed het alleen op, mijn zusje is een prima tante! Het is een wonder het moet zo zijn. Na deze mededeling krijg ik spreektijd, maar hoe kan dat in hemelsnaam vraag ik haar verbaasd? Je zei immers dat je onvruchtbaar was. Nu, dit bleek een aanname van haar zelf te zijn. Ze had met zoveel kerels onbeschermd seks bedreven en was nog nooit zwanger geraakt, ze moest wel onvruchtbaar zijn, dat kon gewoon niet anders.

Enfin, ik had maar weinig in te brengen want Engel had besloten het kind zelf op te voeden, ik was niet eens bij machte m'n kont goed af te vegen, laat staan een kind op te voeden, zei Engel. Doe us een beetje normaal zei ik, iedereen kan zijn kont afvegen, maar Engel was nog telkens van streek omdat ze vorig jaar een veegje in mijn onderboksum had gezien. Ik had destijds inderdaad plechtig moeten beloven dat zoiets nooit weer zou gebeuren, maar ja shit happens. Ik mocht trouwens aan niemand vertellen dat ze zwanger was, maar ik drong er toch op aan dat Engel het haar ouders en haar zusje moest vertellen.

Een dag later...

Engel belt het is één en al mineur, ze had gisteren haar zusje en moeder gebeld. En vanmorgen had ze haar moeder weer gesproken. Haar zusje had gisteravond laat nog crisisoverleg gevoerd met moeder. Zusje lief was in rep en roer omdat ze bang was dat zij Engel haar kind moest opvoeden. Met haar expertise als BIC geregistreerd verpleegkundige heeft ze een onderzoek op de casus los gelaten en uit de grondige analyse bleek dat Engel haar kindje kansloos was, had ze haar moeder Maaike verteld.

Schoonmoeder Maaike zit sowieso niet te wachten om oma te worden, zelf mocht ze destijds van haar man Gijs ook amper kinderen nemen. Ook zitten ze er niet op te wachten dat ik in de familie blijf plakken, want ze zijn van 'komaf' en hebben gestudeerd, en ik ben in hun ogen een laaggeschoolde boer, en ook nog eentje zonder werk, ze vinden me minderwaardig, in hun visie hebben Noorderlingen sowieso al een achterstand op Menschen (m,v) uit de Randstad.

Enfin, nu Engel haar familie heeft bepaald dat het kindje weg moet, wil Engel 'ons' kind gelijk laten weghalen. Ik heb de auto uit elkaar liggen en zeg tegen Engel dat ik overmorgen (donderdag) wel mee kan naar de abortus kliniek, ik woon immers niet in de buurt en moet bijna 200 km rijden. Ondanks dat de kliniek wel tijd had op donderdag wilde Engel perse morgen heen. "Het moet nu weg" zei ze, en daarom ging ze morgen er wel alleen naar toe. Kort na deze mededeling stopte ons telefoongesprek.

Later die middag kreeg ik Engel haar moeder nog min of meer verontwaardigt aan de telefoon, omdat Engel had gezegd dat ik geen zin had om mee te gaan naar de abortus kliniek. Maaike zei we moeten het haar uit haar hoofd praten, ze moet zo snel mogelijk abortus doen, voordat ze weer van gedachten veranderd, ondanks dat ik de vader ben werd ik nergens bij betrokken.

Woensdag 9 December 2015.

Om 10.00 uur heeft Engel een afspraak bij de abortus kliniek in Rotterdam, ze belt mij rond 10.15 uur op, en zegt dat ze niets gedaan hebben. Het embryo was maar 3 mm groot en nog te klein om weg te halen, ze heeft nu een afspraak voor volgende week maandag gemaakt, dan wordt het kindje definitief weggehaald. ik heb belooft dat ik mee zou gaan. Die middag belt het zusje van Engel me op, ze had weer een klusje voor mij,

zusje lief begon nog even over de baby, ze zei dat ze haar expertise als verpleegkundige er op los had gelaten, ze had een onderzoek verricht om te kijken of het kind kans van slagen had maar dat was niet het geval. Engel moet geen kind willen en jij ook niet zei ze er nog bij.

Door alle druk heb ik ook maar tegen Engel gezegd dat abortus beter is. Inmiddels houd Engel mij verantwoordelijk voor baby moord. "Omdat jij het niet wil, laat ik het weghalen" is haar verwijt. Naja die beschuldiging kan er ook nog wel bij. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen