€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Ik Vutrek deel 2 (2019)
  Ik Vutrek deel 2 (2019) (boek)
 • Cover Ik Vutrek deel 1 (2018 paperback)
  Ik Vutrek deel 1 (2018 paperback) (boek)

Gegijzeld door verlangens

Een kwelling des geestes

Sven van der Woude • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Nu verkrijgbaar de bestseller van de decennia: Bij boekenbestellen.nl

  Het absolute meesterwerk van Sven van der Woude: Gegijzeld door verlangens - een kwelling des geestes. Een meeslepende liefdeskroniek van 500 pagina's. De absolute tranen-hikker van de decennia. Zo gestoord dat zelfs Jan Cremer er nog een puntje aan kan zuigen. Ongehoord plat & ordinair, spannend & saai, ziekelijk ziek, prozac® aanbevolen, 113 onder de knop! Alleen voor mensen met een sterke maag. Dit mag u niet missen, zo zielig, zo slecht, dat het daardoor weer goed word. De aanvulling voor de papierbak. Het foute cadeau voor je schoonzus, 1 miljoen tips om je leven volledig te verkloten.

  Te veel vrije tijd over? Je hond dood? Levensmoe? Geen enkel zelf vertrouwen meer? Dan is dit uw laatste kans, lees en verwonder je.


  Sven zelf over het boek:

  '' Ik zag het al helemaal voor me dat ik de Messias was uit mijn eigen boek, en dat u allen grote meelij met mij zou krijgen, en dat Maud van de EO dan een documentaire over me zou maken: op zoek met Sven naar Jezus in de Languedoc een voettocht, waarmee ik zou vertrekken uit het Groningse Westerkwartier opzoek naar Jezus, er zou uiteraard van alles mis gaan op de tocht, maar vast stond dat ik in de languedoc aankwam uiteindelijk & dergelijke. Maar ik was nog maar bij de 3e pagina van mijn tranen-hikker, of ik begon stevig te twijfelen wie de ‘patiënt’ was in het verhaal, al op pagina 5 dacht ik: alle hoofdfiguren zijn geschikt voor huize kierewiet. Ach, het is een waardeloos prulboek, dat ik dit nou juist heb moeten schrijven, en dat dit mijn literaire nalatenschap moet zijn. Nu, de hemelse vader zal er vast een bedoeling mee hebben, want de tekens van de tijd missen hun doel immers nooit ''
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 204mm x 291mm
  Aantal pagina's : 507
  Uitgeverij : Ikvutrek.nl
  ISBN : 9789463458863
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  " Gegijzeld door verlangens, een kwelling des geestes"

  Waarde vrinden & Huisgenoten

  ik had onlangs een conversatie het ging over liefde, ik ben er nog niet helemaal uit, want de liefde is een zeer complexe materie, men moete daar niet te ligt over denken.Ach, weet u, hoe vaak zitten we niet argeloos op een dood spoor en dwalen we ver af van ons zelf, van onze idealen en onze opvattingen, alsof we vrijwillig naar de slachtbank lopen, en zeggen: hier ben ik ga je gang. Weet u, as je maar wanhopig genoeg bent dan is alle contact oké.

  Soms moet je gelijk afhaken bij bepaalde mensen hoe wanhopig je ook bent, bij mij stonden alle lichten op rood maar ik negeerde het, ik was er van overtuigd dat 't kon slagen met Engel, maar je kunt het nog zo graag willen, als de ander het niet wil (of kan) dan is het een heilloze missie, en voordat je het weet gaan er kostbare jaren verloren, nog maar te zwijgen over de herstelperiode.

  De kunst is om de beroerdste vissen terug te gooien in het water, want niet alles wat je op hengelt uit de vijver des levens is geschikt voor consumptie, maar dat deed ik dus niet, Ik gooide mijn Hengel uit, had beet, en dacht; YES EINDELIJK een vrouw!!

  Nu, Engel koesterde gelijk weerstand tegen me, ze was ook zeker psychiatrisch niet in orde, maar ja wie is dat nog wel vandaag de dag? Enfin, met Engel was niks aan de hand zei ze, nee ik had alleen problemen volgens haar, ze schreef zelfs een anamnese voor me waarmee ik naar mijn huisarts moest gaan. Ik ben nog geheel door gelicht door het GGZ, er kwam na voren dat ik een autist was, en nogal excentriek. Ook had ik een te laag IQ volgens Engel, maar uit de test bleek dat ik gemiddeld scoorde..

  Enfin, volgens een grondige psychoanalyse zou ik theoretisch wel haar ideale partner zijn zei Engel. Maar het voelde niet zo, dus er moest stevig gesleuteld worden aan mij, lieve Mensen verloochen nooit je zelf, dat moet het leersel zijn van mijn schrijven.

  Weet u, zes jaren lang kwam ik in een experiment der emoties terecht. Een voorganger van mij pleegde zelfs zelfmoord, en menige anderen liepen trauma’s op voor het leven. Want na een intense ontmoeting met Engel word je leven nooit weer het zelfde.Algauw na de kennismaking vond Engel me niet mannelijk genoeg, dat stootte haar af, ze experimenteerde met mij, ik moest op haar exen gaan lijken, eerst qua kleding, toen zes paar schoenen in een paar maand tijd! -Daarna was het mijn loopje welke haar afstootte, ik moest een soort van stoere mannen loop ontwikkelen en haar met bepaalde blikken aankijken, en dat moesten we oneindig vaak repeteren. Met haar zus en moeder evalueerde ze de opleiding die ik genoot. Toen dat alles niet werkte had ze allemaal stoere kapsels voor mij uitgekozen, mijn krullen werden afgeschoren en daarvoor in de plek kwam een Hanenkam en nog meer van dat soort kapsels. Alles werkte maar kort, heel even bloeide het contact op, maar hooguit een paar weken.

  Toen kwam ze met het idee dat ik moest gaan roken, dat paste totaal niet bij me, maar het zou stoer zijn, en dus mannelijk, te zot voor woorden, maar ik deed het ook nog. Toen ik ging roken kreeg ik heel erg last van koortsuitslag, en ik kon de link maar niet leggen dat het daardoor kwam. En dan merk je in eens ook nog dat die troep nog verslavend is ook.Ik kreeg op een gegeven moment ook onderrichting hoe ik seks moest bedrijven, want ik bakte er niks van volgens Engel, en dat stootte haar ook weer af.Ik moest op haar bankstel oefenen, Engel deed een stoot beweging voor & dan moest ik het nadoen, tot oneindig toe heb ik op haar bankstel droog zitten te neuken, maar ook daarin faalde ik zei ze, je doet totaal niet wat ik je opdraag verweet ze me,

  Nu, ik zal u zeggen de stootcursus ging er serieus aan toe, hoewel het eigenlijk om te lachen was, maar lachen kon niet, want as je Engel niet serieus nam kreeg ze een woede aanval, en dat had je maar te pikken, zolang je zelf maar niet uitviel want dat accepteerde ze niet.

  Ook volgden er eet lessen & kont-veeg-lessen, ze bedacht een dieet voor me. Mijn stoelgang werd ook door zusje lief onder de loep genomen, zelfs Engel haar ouders werden er bij betrokken, nàjà die hele familie dacht er het zelfde over, dus ik dacht werkelijk dat ik niet spoorde.

  Haar vader gaf Engel de tip dat ze doekjes voor mij op het toilet moest neer leggen, haar vader had zelf een eigen wc waar niemand anders op mocht komen, zijn stoelgang kon hij soms een uur over praten, en het schijten zelf duurde minstens net zolang, het was een uit de hand gelopen ritueel geworden, welke alleen nog thuis uit te voeren was, hij kon niet eens op visite naar eigen zeggen.ik heb ze altijd met respect behandeld en al dat poep gemekker oneindig aangehoord hoewel ik er wel het mijne over dacht,
  ik heb bijna een jaar lang mijn billen tot bloedens toe afgeveegd met die alcoholdoekjes, pas toen haar vader de doekjes niet meer gebruikte na een bezoek aan de darm specialist, mocht ik ook stoppen.

  Het ging van kwaad tot erger, ik heb nog nooit zoon stelletje mafkezen bij me kaar gezien, maar ik bleef volharden, want ik hoorde tenminste ergens bij, nog nooit eerder had ik een schoonfamilie gehad waar ik welkom was. Maar als alleen dit soort mensen je nog willen, dan heb je serieus je leve verkloot.Op een gegeven ogenblik kreeg ik plastic bestek van Engel omdat ik met mijn vork tegen mijn tanden aan zou tikken? Ik had er nog nooit iemand over horen klagen maar volgens Engel was het absurd gedrag. Ze kon het niet uitstaan en dan werd ze kwaad, ik durfde nauwelijks bij haar te eten, ik voelde mij mega onzeker. Ze hield me angstvallig in de gaten als ik at, en ze had overal kritiek op.
  -
  moest me na een tijdje ook douchen als ik bij Engel kwam terwijl ik me thuis al gedoucht had, en onderweg mocht ik niet naar het openbaar toilet gaan, ik mocht het eten ook niet aanraken bij Engel thuis, en we moesten wel 20 keer per dag handjes wassen, zelfs Bud de hond zijn kontje moest worden afgeveegd.Als ik me draaide in mijn slaap terwijl ik naast Engel lag veranderde ze in een Duivels wezen, HEB JE NU JE ZIN, JE HEBT ME WAKKER GEMAAKT, schreeuwde ze onredelijk, Jah joh ga maar weer weg naar Groningen zei ze terwijl ik dan midden in de nacht 180 km terug reed...

  Niet normaal hoe ze gilde en kwaad werd, ze had totaal geen rem op haar emoties, en haar zus was al net zo. Ik werd bang want ik zag in haar werkelijk een Duivel, ze moet haast bezeten zijn geweest.Maar Engel draaide alles om, alles waar zij last van had, daar had ik last van, ze zei dat de duivel in mij woonde omdat ik foto's maakte en dat was duivels volgens de bijbel.. En ik maakte haar kwaad en dat deed de duivel in mij? kunt u het nog volgen?

  Engel was een kameleon, dan wilde ze naar de Orthodoxe kerk maar even later wilde ze naar een Satanskerk. Haar standpunten waren net zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer, er was geen pijl op te trekken.
  -
  Na een tijdje moest ik een snurkbeugel in, en zusje lief ging ook telkens ongevraagd aanbiedingen van snurkbeugels naar me toe mailen, algauw sliep ik op een klef matras, in een kamer van 1,70 bij 2 meter, zonder behang en met schimmel op de muren tussen dozen en rotzooi. Dat was mijn verdiende plek samen met Bud de hond, terwijl Engel alleen in het tweepersoonsbed lag tegen de warme radiator aan.Engel had ook een soort van afwijking dat ze aandacht vroeg bij vriendinnen, ze verzon complete verhalen dat ik haar mishandelde. Dat vertelde ze ook aan hulpverleners die zo in eens opdoken.Als je Engel kietelde kon de sfeer zo omslaan en dan had je haar mishandeld, de zeldzame momenten dat we seks hadden en ze geen orgasme kreeg noemde ze verkrachting, op het laatst viel het kwartje bij me, ik vond het al zo eigenaardig dat al haar exen haar mishandeld & verkracht hadden. En ik begreep dat ik de volgende was in de lange rij.


  Enfin, ik liet het allemaal gebeuren, maar ik verloor me zelf volledig, ik werd er letterlijk ziek van, en kon het leven niet meer volhouden, maar ik ging maar door, de bom barstte toen haar moeder serieus dacht dat ik Engel had vermoord.Het zit zo: Engel was weg gegaan naar mij in Groningen en haar telefoon stond uit, toen haar moeder haar niet te pakken kreeg, had zusje lief bedacht dat ik Engel iets zou hebben aangedaan, haar moeder geloofde het gelijk, ze had er zelfs al rekening mee gehouden dat Engel dood was.Nu, toen dacht ik, dit moet stoppen, dit gaat veel te ver. Ik heb die moeder nog wel een mail gestuurd en haar het verwijt gemaakt, dat het schandalig was dat ze zo LAAG DUNKEND over me dacht. Ze antwoordde terug dat haar fantasie op hol was geslagen. Nu Gekke fantasieën.

  't Klinkt misschien Gek voor u, maar het was moeilijk om de knoop door te hakken want ik was volledig geïsoleerd geraakt , de enige Menschen (m/v) waarmee ik contact had was Engel en haar familie, het verhaal kreeg nog een bijzondere wending want uiteindelijk ben ik door haar nog als einzelgänger gestrand in Frankrijk

  Maar goed ik heb het overleefd! hoewel, nou dat moet u zelf maar lezen....
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)

  05-12-2019
  Aanrader
  De auteur heeft zich verdiept in zijn eigen psyche, en die van zijn vriendin, een psychiatrische patiënt. Hij trok ten strijde tegen een nietsontziend kwaad. Dit boek is meeslepend en toont in detail welke hoogte- en dieptepunten de auteur moest doorstaan om op een veilige en maatschappelijk verantwoordelijke manier koers te houden. Een absolute aanrader.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  03-12-2019
  een aanrader
  Geen woord te veel, dit is echt het meest krankzinnige boek welke ik ooit heb gelezen, het voldoet exact aan de omschrijving, het is alles in één, een aanrader.


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Turbulentie

Zo zwaar hoor zoon zit van 6 uren in een volgepakt vliegtuig, Gètvur ik ga nooit weer op vakantie. Ik had een stoel bij het raam gereserveerd zodat ik me kon afzonderen van de rest. Maar bij het instappen op het Canarische vliegveld kwam er gelijk een deftige meneer en diens vrouw naast me zitten. De vrouw was gekleed in een sierlijk mantelpak en droeg een lage bol hoed met een strik van zijde, en de meneer droeg een driedelig kostuum met gouden knopen.

Nu, ik draaide het markante duo gelijk mijn kont toe, en heb minstens 2 uren door het vliegtuig raampje naar buiten zitten gluren, maar op een gegeven ogenblik kreeg ik last van een inferiore Columna vertebrali, ook wel lage rugpijn genoemd. Enfin, ik had me nog maar kwalijks omgedraaid of de man naast me startte een diepte interview waar zelfs Jeroen Pauw nog wat van kon leren. Zat jij ook niet bij ons in het 5 sterren hotel vroeg die? Nu, dat zou maar zo kunnen, ik ben eigenlijk meer gefocust geweest op het gratis eten meneer, antwoordde ik beleeft terug. O, wat bijzonder zei de man. Wat doe je eigenlijk voor de kost? Ik ben steuntrekker antwoordde ik met enige aarzeling. Mmh wat apart dat beroep daar heb ik nu nog nooit van gehoord, dat hebben we in België denk ik niet. Nà zeide ik, dan zou ik maar snel maken dat je daar weg komt!

Mijn antwoord was nog niet bevredigend genoeg want toen ging zijn vrouw zich ook met het gesprek bemoeien. O, maar wat doen steuntrekkers dan precies vroeg ze me. Nà zeide ik., je moet de hele dag Menschen (m,v) educatief voorlichten en zegge dat je ziek bent, en dood wilt, en wel wilt werken maar niet kunt werken, en je moet vooral de hele dag klagen ook mag je geen plezier hebben. Nou en daar krijg je dan vèt voor betaald.


Nou dat lijkt me nog best een zware Job zei de man zorgelijk. Tja, vandaar ook deze vakantie meneer, want anders houd je dit soort werk niet vol, al veel van mijn collega steuntrekkers hebben een burn-out gekregen, maar het is wel eervol werk want wij zorgen er voor dat 10.000 Nederlandse ambtenaren dagelijks werk hebben, antwoordde ik bescheiden terug.


Enfin, toen kregen we in eens enorme turbulentie en moesten we onze gordels vast doen, zei de piloot enigszins nerveus door de spieker. Hij had het nog maar kwalijks omgeroepen of het vliegtuig rammelde bijna uit elkaar, ik voelde zelfs de vullingen in mijn ondergebit, het was net alsof ik bij de tandarts vandaan kwam.

En toen ik door het raampje naar buiten keek verslikte ik me zowaar in mijn eigen speeksel. De vleugel van het vliegtuig wapperende als een vaandel in de storm, ik was overigens niet de enigste die ongerust was, want die deftige meneer naast me begon ook al met zijn afscheidsrede. Hij brak in tranen uit en jammerde: Lieve vader in de hemel, ik ben een zondaar vergeef me alstublieft mijn fouten. Verderop zat nog een man die de halve bijbel voor las hij jammerde : U uur kome, en u wil geschiede, zowel op aarde as hier in het vliegtuig. Op een gegeven moment was ik het gezeur spuugzat, en toen heb ik aan iedereen mijn lorazepams uitgedeeld. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen