€ 44,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Gerontologische Persoonlijkheidsstoornissen Schaal (GPS) Scoreformulieren

drs. G.J.J.A. Engelen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Doel van de test
  Met de Gerontologische Persoonlijkheidsstoornissen schaal (GPS) screent men op persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen. Het instrument kan door de korte afnameduur worden ingezet als standaard screener voor persoonlijkheidsproblematiek in de ouderenzorg, GGZ en psychiatrie. Vaak zijn instrumenten voor persoonlijkheidsproblematiek gebaseerd op criteria die zijn afgeleid uit het gedrag en de leefwereld van jongere volwassenen (< 50 jaar). De andere levensfase en situationele context bij ouderen maakt dat een deel van deze criteria onvoldoende toepasbaar is in de ouderenpsychiatrie. Bij ouderen is ook de overlap met psychiatrische toestandsbeelden, zoals (chronische) stemmings-, angst- en somatoforme stoornissen, eerder regel dan uitzondering. Deze verweving van as-I-, as-II- en as-III-stoornissen alsmede de biopsychosociale aspecten van het verouderingsproces maken persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen tot een specifiek aandachtsgebied. De GPS is speciaal voor ouderen ontwikkeld en houdt met al deze factoren rekening. 
  ToepassingScreening: screent op persoonlijkheidsproblematiek bij ouderen in de eerste lijn en tweede lijnDiagnose: ondersteunt het diagnostisch proces in GGZ en ouderen-GGZBehandeling: brengt van het effect van behandeling in kaartOnderzoek: inzetbaar bij (wetenschappelijk) onderzoek waarin persoonlijkheidsproblematiek bij ouderen een rol speelt.
  Wat meet de GPS?De GPS brengt in kaart of er mogelijk sprake is van persoonlijkheidsproblematiek bij ouderen en van welke persoonlijkheidsstoornis er in dat geval sprake zou kunnen zijn. Hiertoe richt het instrument zich op habitueel gedrag (HAB) en biografische gegevens (BIO). 
  Voor wie?De GPS wordt afgenomen door psychologen, psychiaters, huisartsen, POH-GGZ en andere psychodiagnostisch bevoegde professionals in de eerste en tweede lijn. 
  Afname en scoring De GPS bestaat uit 16 vragen die met ja of nee worden beantwoord. De afname duurt ongeveer 5 minuten. 
  Cotanbeoordeling
  Ter beoordeling  aangeboden. 
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 227mm x 297mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036820172
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 44,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

0-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen