€ 19,10


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Gewoon doen

Marja Vijn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Nederland telt, volgens cijfers uit 2019, ruim een miljoen mensen met een vorm van verstandelijke beperking of een laag IQ met een ondersteuningsbehoefte. Naast hen staan ouders, zussen en broers, andere familieleden en vrienden, en de vele duizenden professionals in de zorg. In deze bundel is voor hen allen een hoofdrol weggelegd. De verhalen in deze bundel zijn als tekeningen in kleur over het leven van mensen met een laag IQ en over de mensen om hen heen. In alledaagse gebeurtenissen wordt zichtbaar hoe mooi, pijnlijk en confronterend het is om met, of dichtbij iemand met een dergelijke beperking te leven. In de kleurrijke kunstwerken in deze bundel, die gemaakt zijn door de kunstenaars van het atelier van Overkempe in Olst, komt die menselijkheid beeldend tot uitdrukking. Deze en andere kunstwerken zijn te koop. Met de opbrengst kunnen nieuwe materialen worden gekocht en bezorg je de maker grote trots. Achterin deze bundel vind je meer informatie. De verhalen in deze bundel zijn ook een soort tekeningen in kleur, over het leven van mensen met een verstandelijke beperking en/of laag IQ en over de mensen om hen heen. Ze zijn zowel gebaseerd op eigen ervaringen als op die van anderen. Sommige verhalen zijn dicht bij de werkelijkheid gebleven, andere zouden zomaar werkelijk gebeurd kunnen zijn. Achterin dit boek vind je bij een aantal verhalen een korte toelichting en verwijzingen naar websites over de verschillende thema’s.

  Nederland telt, volgens cijfers uit 2019, ruim een miljoen mensen met een vorm van verstandelijke beperking of een laag IQ met een ondersteuningsbehoefte.Naast hen staan ouders, zussen en broers, andere familieleden en vrienden, en de vele duizenden professionals in de zorg. In deze bundel is voor hen allen een hoofdrol weggelegd. De verhalen in deze bundel zijn als tekeningen in kleur over het leven van mensen met een laag IQ en over de mensen om hen heen. In alledaagse gebeurtenissen wordt zichtbaar hoe mooi, pijnlijk en confronterend het is om met, of dichtbij iemand met een dergelijke beperking te leven.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 142mm x 222mm
  Aantal pagina's : 128
  Uitgeverij : SAAM Uitgeverij
  ISBN : 9789083283692
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  inhoud 5 Voorwoord 6 nacht 9 Rei 14 Riedel 19 Hertjes kijken 22 Tuinfeest 27 Duwen 31 Hard 34 Uit huis 37 Schildpad 43 Onveilig 46 De bus 52 Geheim 57 Trappen 60 Nachtwacht 65 Carré 69 Running 75 Tranen 79 Volgspot 82 Happy 85 Een echte baby 88 Vakantie 93 Besmet 96 Vrienden 100 Blijven spelen 104 De steen 110 Atelier Overkempe 117 Met dank aan... 119 Achtergrondinformatie 121
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,10

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen