Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 11,85


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Gezien of niet?

Anne Oude Egberink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Gezien of niet?' verkent de mate waarin mensen die behandeld worden voor geestelijke gezondheidsproblemen zich gezien voelen. De spanning tussen een professionele, diagnostiserende blik en het recht doen aan de logica en ervaringswereld van cliënten staat centraal. 'Goed gezien' worden blijkt geen gemeengoed in de geestelijke gezondheidszorg. Hoe hulpverleners cliënten innerlijk 'verbeelden' lijkt hier debet aan, maar is nog weinig onderwerp van gesprek. Verhalen van cliënten tonen misverstanden, scheve machtsverhoudingen, gemiste kansen en vooral een onvermogen tot feedback op momenten dat ze zich niet passend verbeeld weten.
  Na het ontrafelen van deze ervaringen, presenteren de auteurs manieren om het proces te keren. Hoe kunnen cliënten positief verzet gaan leveren en vragen om evaluatie van de beeldvorming? Ervaringsdeskundigen kunnen hier mogelijk een bijdrage leveren aan bewustwording. Het bijhouden van een dagboek met een bepaalde focus zou ook kunnen helpen.
  Aan deze uitgave zijn enkele voorbeeldkaarten toegevoegd die cliënten aan hun hulpverleners kunnen geven om over dit onderwerp in gesprek te raken. Voor ervaringsdeskundigen, cliënten en hulpverleners zijn toelichtingen opgenomen over hoe deze kaarten te gebruiken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 64
  Uitgeverij : Uitgeverij De Graaff
  ISBN : 9789077024447
  Datum publicatie : 12-2013
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 11,85


niet beschikbaar

niet beschikbaar

0-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen