€ 16,25

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Glas

Frank Harmsen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit in 1952 door L. de Haan, H. Kuipers en H. Zirkzee geschreven boekje behandeld de basis technieken van het technisch glasblazen.

  Destijds eenmalig uitgegeven door uitgeverij Stam maar intussen nergens meer verkrijgbaar.

  Omdat ik het jammer zou vinden als deze nog steeds actuele informatie verloren zou gaan heb ik het boekje gedigitaliseerd en via deze site beschikbaar gemaakt.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 176
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 09-2011
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstuk I. Geschiedenis van het glas  Hoofdstuk II. Samenstelling en eigenschappen van glas soorten  Hoofdstuk III. Glasfabricage. Ovens, machines en handwerk  Hoofdstuk IV. Smelten, Spanning, Koelen  Hoofdstuk V. De gereedschappen van de glasinstrumentmaker  Hoofdstuk VI. Glasinstrumentmaken  Hoofdstuk VII. Speciale bewerkingen voor de glasinstrumentmaker  Hoofdstuk VIII. Glas in de vacuumtechniek  Hoofdstuk IX. Thermometers, areometers, buretten, pipetten en hun calibratie  Hoofdstuk X. Glasversiering  Hoofdstuk XI. Recepten  Hoofdstuk XII. Exameneisen
 • Reviews (8,5 uit 3 reviews)

  19-01-2022
  Precies wat ik nodig had
  Het is wat gedateerd; we gebruiken tegenwoordig echt geen asbest en kwik meer als het vermeden kan worden. Wel een uitstekende introductie in de kunst van het glasinstrumentmaken.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-06-2013
  Glas
  Het is een boek met een oud verhaal, maar eigenlijk is de inhoud nog zeer actueel. De beschrijving over het ontstaan van glas en de weg naar de toen ( 1952) moderne ambachtelijke glasinstrumentenbouw staat goed omschreven. De formules en tabellen dienen nog steeds als naslagwerk. De techniek heeft natuurlijk grote sprongen gemaakt maar, alle basis handelingen staan erin, en zijn voor de aankomende instrumentmakers nog steeds van groot belang. Verwijs naar dit nog steeds actuele boek voor de volgende generatie glasinstrumentmakers.


  Geplaatst door uit Overpelt , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  18-01-2013
  Glas
  Instrumentglasblazen, fantastisch boekje als je de begin technieken van instrument-glasblazen wilt kennen.


  Geplaatst door uit zeeland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 16,25

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

 

Het glas is één der historische materiaalsoorten dat de mensheid in haar ontwikkelingsgang sinds eeuwen ten dienste heeft gestaan. De leek kan in de regel van glas niet meer vertellen dan: “Het is erg breekbaar”.Ook zij, die er uit hoofde van hun beroep, direct of indirect mee te maken hebben zijn vaak omtrent het glas, eenzijdig ingelicht.In tijdschriften en kranten ontmoet men wel eens een artikel, echter vaak te populair of te wetenschappelijk, bovendien te veel verspreid. Wij constateren verder dat de boekenmarkt op vrijwel elk technisch gebied min of meer verzadigd is, doch dat de literatuur over glas, zeer schamel en slechts op enkele onderdelen is vertegenwoordigd.Dit heeft ons dan ook aanleiding gegeven, onze aarzeling te overwinnen; het resultaat is dit werk, waarin behalve de geschiedenis, samenstelling en eigenschappen van het glas, ook veel voorkomende bewerkingen van glas behandeld zijn ×
SERVICE
Contact
 
Vragen