Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 13,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

God is niet rechtvaardig

een kritische blik op de verzoeningsleer

Lucas • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De verzoeningsleer is één van de belangrijkste fundamenten van het christelijk geloof. In dit boekje wordt de verzoeningsleer kritisch bekeken vanuit de visie van een gelovig volgeling van Jezus Christus. Het blijkt dat deze leer, geïntroduceerd door de apostel Paulus en uitgewerkt door de vroege Christelijke kerk, intrigerende vragen oproept. Vragen zoals: "Is God wel rechtvaardig?"
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 91
  Uitgeverij : Lucas
  ISBN : 9789464063349
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  1 - Mijn geloofsvisie2 - Verzoeningsleer3 - Kritische kanttekeningen bij de brief aan de Romeinen4 - De logica van de verzoenigsleer5 - Dilemma's van het christelijk geloof6 - Geloof zonder verzoeningsleer
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 13,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De leer van Paulus heeft geleid tot de door de Kerk vastgesteld verzoeningsleer ondersteund door de dogma’s van de erfzonde en van de drie-eenheid. De gevolgen van deze verzoeningsleer zijn groot.
De identiteit van de mens verandert: Van het kunnen zondigen voor de zondeval (de geschapen mens met een vrije wil) naar het niet anders kunnen dan zondigen na de zondeval (de natuurlijke mens gebonden aan de zonde) tot het niet kunnen zondigen in het Koninkrijk van God (de geestelijke mens).
Ook de identiteit van Jezus verandert: Van Messias tot tegelijkertijd volledig mens en volledig God zijn.
En ook de identiteit van God verandert: Van één enig God naar de drie-eenheid van God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest.
Alle drie zijn deze veranderingen onbegrijpelijke mysteries, die in geloof moeten worden aanvaard. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen