Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 48,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Eddie, Belle en Flo naar Londen
  Eddie, Belle en Flo naar Londen (boek)
 • Cover Wat zeg je?
  Wat zeg je? (boek)

Handboek haptonomisch verplaatsen

Inga Mol • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Voor alle zorgverleners die cliënten helpen met bewegen

  Leer alles over de basis van het haptonomisch verplaatsen

  Met praktische tips om de cliënt zo zelfredzaam mogelijk te houden

  Wist je dat de manier waarop je een cliënt aanraakt tijdens het verplaatsen direct effect heeft op zijn spierspanning? En dat jij door jouw eigen beweging de cliënt kunt helpen, maar onbewust ook kunt tegenhouden? Jouw werkwijze maakt voor de cliënt, voor jezelf en voor de kostenbesparing in de zorg echt het verschil!
  Het 'Handboek haptonomisch verplaatsen' is voor alle zorgverleners die cliënten helpen met bewegen. Het verplaatsen van cliënten wordt vaak als het zwaarste onderdeel van het verzorgend beroep ervaren. Om daarbij 'trekken en sjorren' te voorkomen kun je leren hoe je de cliënt zo zelfredzaam mogelijk kunt houden. De zelfredzaamheid van de cliënt is erg belangrijk. Wanneer de cliënt zijn spieren actief blijft aanspannen geneest hij sneller en wordt het verplaatsen voor jou veel lichter. Voor de cliënt neemt de kwaliteit van zorg en leven toe door een benaderingswijze die hem niet onnodig afhankelijk maakt. Voor de zorgverlening als geheel werkt deze aanpak kostenbesparend.
  In dit boek kun je alles lezen over de basis van het haptonomisch verplaatsen. De illustraties, oefeningen, tips en technieken nodigen je uit om het zelf te proberen. Het boek kan gebruikt worden in alle opleidingen voor zorgverleners en als onderdeel van een verplaatsingsprotocol.
  Aan deze druk is een online leeromgeving toegevoegd met aanvullend materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en informatieve deeplinks, samengesteld door de auteurs van het boek.   
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 196mm x 271mm
  Aantal pagina's : 248
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036824743
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 48,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen