Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 26,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Werkboek preventieve interventie voor pleeg- en adoptieouders bij jonge kinderen met een problematische gehechtheid
  Werkboek preventieve interventie voor pleeg- en adoptieouders bij jonge kinderen met een problematische gehechtheid (boek)

Handboek preventieve interventie voor pleeg- en adoptieouders bij jonge kinderen met een problematische gehechtheid

Hans van Andel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Biedt ondersteuning voor pleeg- en adoptieouders met de bouw van de nieuwe relatie met hun pleeg- of adoptiefkind en leert hen daarbij adequaat te reageren op het pleeg- of adoptiefkindTheorie met sterke nadruk op vertaling naar de praktijk en bestaat uit een theorieboek voor hulpverleners en een werkboek voor pleeg- en adoptieoudersAanvraag erkenning van deze interventie ligt bij het NJI en zal gunstig uitpakken

  Dit handboek vormt een heldere leidraad voor het geprotocolleerde behandelprogramma ‘Nieuwe ouder-kindrelaties’. Het programma richt zich op het veilig maken van de relatie. Het doel ervan is de pleeg- of adoptieouder te helpen om betekenis te geven aan het gedrag van het kind. Vermijdende relatiepatronen en gedesorganiseerde gedragskenmerken worden herkenbaar en bespreekbaar gemaakt.Dit programma is aanvankelijk geïntroduceerd en onderzocht als Pleegouder-Pleegkind Interventie (PPI). De Pleegouder-Pleegkind Interventie is inmiddels erkend door het NJI Databank Effectieve Jeugdinterventies als theoretisch goed onderbouwd. Er bestaat wetenschappelijke evidence voor de werkzaamheid van pleegzorgplaatsingen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.In zeven sessies die in een logische volgorde zijn opgebouwd vindt u achtergronden bij en begeleidend materiaal voor het doorlopen van alle sessies. U bespreekt telkens met ouders wat zij dienen te doen, lezen en/of invullen. Het bijbehorende werkboek, Werkboek preventieve interventie voor pleeg- en adoptieouders bij jonge kinderen met een problematische gehechtheid, helpt hierbij.De interventie is goed bruikbaar in elke nieuw te ontwikkelen relatie tussen een verzorger en een kind (bijv. in een nieuw samengesteld gezin).Extra materiaal bij dit boek vindt u op onze website www.extras.springer.com.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 240mm
  Aantal pagina's : 105
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036807562
  Datum publicatie : 07-2015
 • Inhoudsopgave
  Gevolgen van een afgebroken relatie.- De methode.- Opbouw van de sessies.- Wetenschappelijk onderzoek.- Sessie 1 Kennismaking en video-opname.- Sessie 2 Wie is mijn pleeg- of adoptiekind?.- Sessie 3 Aandacht voor emotionele veiligheid.- Sessie 4 Troosten bij woedebuien en afwezigheid.- Sessie 5 Omgaan met signalen van onveiligheid en trauma.- Sessie 6 Hoe kan ik vertrouwen geven?.- Sessie 7 De rest van het gezin en je eigen valkuilen.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen