Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 29,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Heel Nederland verslaafd

Mathijs Ummels • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Verslaving is HOT, getuige de tabloids en de talloze programma’s over verslaving. Heel Nederland is in rep en roer als er weer eens een bekende Nederlander toegeeft teveel poeder, alcohol of welke andere substantie dan ook tot zich te nemen. Tegelijkertijd is verslaving een van de minst besproken taboeonderwerpen in Nederland. En dat terwijl keiharde cijfers aantonen dat minimaal 1 op de 4 Nederlanders te kampen heeft met deze verschrikkelijke aandoening. Sterker nog: Wereldwijd lijden er meer mensen aan verslaving dan het totaal aantal mensen dat (opgeteld) met kanker, hartziekten en diabetes te maken heeft. Slechts 3% van deze mensen zijn in behandeling voor hun verslaving. En zo lang de weinig bezochte en zeer beperkte hulpgroepen zichzelf anonymous blijven noemen (denk aan alcoholic anonymous en narcotics anonymous) hebben we het ideale patroon bedacht om met elkaar in alle anonimiteit goed ziek te blijven en het er vooral niet over te hebben met elkaar. Auteur Mathijs Ummels denk hier heel anders over. In zijn spraakmakende boek “Heel Nederland verslaafd” bespreekt hij onderwerpen in de taboesfeer zonder enige schroom. Mathijs Ummels is behalve succesvol consultant bij grote internationale bedrijven en veelgevraagd keynotespeaker op evenementen ook ervaringsdeskundige als het gaat om verslaving. Zijn 20 jaar durende gokverslaving bracht hem aan de rand van de afgrond. Zijn opname in een verslavingskliniek in 2013 maakt dat hij vandaag de dag een gelukkig en gezond leven kan leiden, zonder geheimen en zonder verslaving. “Heel Nederland verslaafd” is een boek dat de lezer uitnodigt om kritisch naar zijn eigen gedrag te kijken. “Omdat we allemaal er patronen op nahouden die ons weghouden bij de beste versie van onszelf”, aldus de auteur. Prachtige illustraties en praktische tips wisselen elkaar af in dit simpelweg goed leesbaar vormgegeven koffietafelboek van 297 pagina’s. Mathijs Ummels blijft weg bij academische onderbouwingen en zoals hijzelf noemt “overgecompliceerde geintelectualiseerde prietpraat”. Het boek stelt de lezer in staat om na te denken over eigen doen en laten. Zelfreflectie-vragen helpen de lezer om achter de waarom van hun eigen gedrag te komen. Het boek maakt deel uit van een bredere formule die mensen, die bekend zijn met of lijden aan verslaafde patronen , in staat stelt om zichzelf en anderen te helpen. Als je altijd al eens hebt willen weten waarom je de dingen doet die je doet en waarom verandering steeds moeilijker wordt naarmate de factor gedrag belangrijker wordt, dan is dit boek een must-read voor elke Nederlander. Beschikbaar vanaf medio november bij boekhandels in Nederland en via bol.com Ook verkrijgbaar via learningin90.com

  Ik ben pas 15 wanneer ik gevangen word door de hypnotiserende werking van de lampjes op een fruitautomaat in een cafetaria. Wat zal volgen is een 20 jaar durende verslaving die mijn leven compleet zal gaan beheersen. Verwoede pogingen om af te kicken en diverse mislukte opnames bij verslavingsinstanties later besef ik op mijn 35e dat ik al heel lang op de rand van de afgrond sta. Ik krijg het gat tussen wie ik ben en de persoon die ik pretendeer te zijn niet meer overbrugd. Ik laat alles wat ik ken en wat ik heb achter. Vrouw, werk, vrienden en huis. Ik vertrek in de winter van 2013 naar Kaapstad, Zuid-Afrika, voor een opname in een verslavingskliniek. Die intense periode heeft mij alles gebracht waar ik op gehoopt had. Ik leerde mijn dodelijke patronen te herkennen, ze te veranderen en uiteindelijk ook om nieuw gedrag te verankeren. Nu, vijf jaar onderweg in herstel is het tijd om iets terug te doen. Mijn inzichten te delen. Met mensen die zelf te kampen hebben met verslaving, of meer over dat soms euforische, maar altijd allesvernietigende gedrag willen weten. Heel Nederland verslaafd biedt een schat aan concreet toepasbare tips en vele inzichten. Onderwerpen in de taboesfeer worden zonder schroom besproken. Verslaving is gedrag. En gedrag is mijn specialisatie. Door kritisch te kijken naar mijn eigen gedrag heb ik ontdekt dat ik werkelijk álles kan bereiken wat ik wil. En waarom zou dat ook niet voor jou gelden? En of je nu verslaafd bent of niet, als het thema verandering in combinatie met gedrag je interesseert dan is het lezen van dit boek een echte aanrader. Met mijn amper veertig jaren besef ik dat ik in de blessuretijd van mijn leven leef. Innig dankbaar voor deze tweede kans, hoop ik dat ik ook jou kan helpen in het realiseren van je – kleine of grote – doelen. Er is zoveel bekend over verslaving en nog veel meer over verandering. Ik kreeg die tips pas in Zuid-Afrika, om voorgoed af te rekenen met mijn demonen. Ik geef ze nu aan jou. Veel plezier en kracht bij het lezen van dit boek en weet: PLEZIER MOET JE MAKEN VERDRIET KOMT VANZELF.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 222mm x 280mm
  Aantal pagina's : 297
  Uitgeverij : Learningin90
  ISBN : 9789082876307
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 29,90


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen