Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 29,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Geversstraat 25
  Geversstraat 25 (boek)
 • Cover Het ABC van Annie MG
  Het ABC van Annie MG (ePUB)

Het ABC van Annie MG

Joke Linders • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Uitgekozen door het panel van De Wereld Draait Door

  Annie M.G. Schmidt is een van de weinige auteurs van wie alle naoorlogse generaties wel een boek hebben gelezen, een liedje kennen, een toneelstuk, televisieserie of film hebben gezien. Elke Nederlander kent Minoes, Pluk, Jip en Janneke, Dikkertje Dap en zuster Clivia. Maar wie is Annie M.G. Schmidt?

  Langs de letters van het alfabet – van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo – wordt de lezer ingewijd in leven en werk van deze tegendraadse taalkoningin. Haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, de bibliothecaresse, Het Parool, de plaatsen waar zij woonde en haar recalcitrantie – het wordt allemaal op speelse, vrolijk stemmende en soms onthullende wijze in dit ABC uit de doeken gedaan. Het ABC van Annie M.G. is een kleurrijk boek dat tot ieders verbeelding spreekt.


  De pers over Het ABC van Annie MG

  'Iedereen heeft een Annie-moment.' DWDD

  'Geschreven door kenners. Alle gelegenheid om je te verlustigen in anekdotes en goedgekozen fragmenten uit haar werk.' Vrij Nederland ‘Het ABC van Annie MG is een bijzonder vermakelijk én boeiend boek. Dit prachtige naslagwerk bewijst het: Annie M.G. Schmidt is nog lang niet dood.’ Het Parool 'Een speels en informatief inkijkje in leven en werk van de schrijfster die ooit "de echte koningin van Nederland" werd genoemd.' Trouw
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 215mm x 304mm
  Aantal pagina's : 224
  Uitgeverij : J.M. Meulenhoff
  ISBN : 9789029090865
  Datum publicatie : 02-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 29,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen