€ 14,80

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

HET ALGEMEEN BESCHAAFDE LEVENSPLAN

een potpourri van gedichten en tekeningen

Judith Ernst • Boek • paperback

 • Samenvatting
  74 Gedichten. Elk gedicht een ontmoeting, een herinnering. Wie deze tocht maakt begeeft zich op een levensreis die drie periodes van in totaal dertig jaar beslaan. Een reis langs de uitbundigheid van onze jeugd; hoop en dromen, vreugde, verbinding en liefde. Maar ook onze illusies en falen. Langs de worsteling met de heersende moraal; het negen tot vijf en door ons geslacht bepaalde bestaan. Dat mensen uitdooft. Vrijheid heeft een prijs, maar in ieder geval niet je kostbaarste bezit, je hart en ziel. Ten slotte maken we een meer innerlijke reis, naarmate we ouder worden. De zoektocht naar verstilling, een diepere betekenis, en wellicht een loslaten van dit alles. Judith Ernst deelde haar gedichten tijdens gedichtendagen en andere evenementen. Enkelen verschenen eerdere in bladen, kranten en tv-programma’s (o.a. KRO). Ze schreef meerdere reisgidsen, verhalen en journalistieke producties. Dit is de eerste overzichtsbundel van haar poëzie. De gedichten zijn verlevendigd met haar eigen tekeningen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 111
  Uitgeverij : Ecosouvenir
  ISBN : 9789464061987
  Datum publicatie : 08-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,3 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  04-11-2020
  een bundel waarin je je kan spiegelen.
  De gedichten beschrijven de kritische maatschappelijke blik in een verfijnde taal. Ze weet een veelheid van onderwerpen raken. Haar inspiratie haalt ze uit persoonlijke gebeurtenissen, boeken, de natuur, ecologie of politiek. De levenskunst van Judith vind je terug in haar gedichten. Haar liefde voor de natuur, haar zoektocht naar verstilling nodigt uit tot lezen. De gedichten bestrijken dertig jaar uit haar leven. Roerige jaren waarin de wereld duidelijk is veranderd. De dichter geeft een inkijkje in haar persoonlijke motieven en meningen. Haar veelzijdige taalgebruik blijft boeien waardoor de tekst niet gekunsteld is. De tekeningen geven de veelzijdigheid van de schrijver weer. Zij is niet alleen schrijver, de originele pentekeningen maken het geheel compleet. Deze gedichtenbundel is een aanrader voor wie even stil wil staan en wil reflecteren op het leven, jouw leven.

     goed toegankelijke gedichten
     een uitnodiging om te reflecteren
     wel een hele lange periode

  Geplaatst door uit amsterdam
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  30-10-2020
  een persoonlijk en toegankelijk kleinood
  De dichteres neemt je mee in haar persoonlijke weg naar liefde en geluk. De gedichten zijn zo herkenbaar en raken daarmee een gevoelige snaar. Ze neemt je mee in haar onzekerheid, worsteling met het leven en met anderen en toch blijft er door alles heen een grondtoon van optimisme en vreugde doorklinken. Door het prettige formaat en de toepasselijke, vaak grappige en ontroerende tekeningetjes is het extra toegankelijk gemaakt. Ik vind het een 'must-have', een hebbeding, een persoonlijk cadeautje voor een dierbare en een kleinood dat je koestert en telkens weer op andere momenten kan raken en troosten.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 14,80

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Als de dooi komt

Met het zachte ontdooien van je smart
is ze in ontvankelijkheid ontloken.
Daar ligt ze dan gebroken, open.
De tranen, het smeltwater van je hart.

Wilskracht is niet de bondgenoot die breekt,
dwars door de vele laagjes ijskristallen,
waar kou je huid en spraak zal ontvallen,
nu je het eigen licht ontsteekt.

De dooi zal komen, in verstild bezinnen,
als al het krabben aan je korsten is verstomd.
Want als de dooi komt,
komt ze van binnen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen