€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het best bewaarde familiegeheim

Verrast door een erfelijke aandoening

Marion Wentink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Michelle is zes, als door een dramatisch voorval blijkt dat er een ernstige, dodelijke ziekte in haar vaders familie zit. Dit heeft een enorme impact op haar leven en dat van mensen in haar directe omgeving. Haar moeder vertelt in dit boek hoe het is om liefde in te zetten voor begrip voor haar dochter, wiens persoonlijkheid aldoor verandert. Zij vertelt hoe haar eens gezonde dochter, die dacht een heel leven voor zich te hebben, in plaats daarvan moet leren omgaan met gestaag voortschrijdende beperkingen. Het is een verhaal over opeenvolgende verliezen, over momenten van verdriet en geluk en over verzet en acceptatie. Het gaat over de dood en alles uit het leven halen wat er nog in zit.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 292
  Uitgeverij : Marion Wentink
  ISBN : 9789463457668
  Datum publicatie : 08-2019
 • Inhoudsopgave
  INHOUD

  Waarom dit boek?
  1 Het Eind
  2 Het begin
  3 Het Familiegeheim
  4 Kind van de rekening
  5 Adolescentie
  6 Italië
  7 Naderend onheil?
  8 Het UMC Radboud in Nijmegen
  9 Parijs
  10 Een dieptepunt
  11 Contact

  12 Begin van het eind?
  13 Neurologisch onderzoek
  14 De diagnose
  15 Depressief
  16 veranderingen in persoonlijkheid
  17 Hulp
  18 Drugs
  19 uitstapje naar de Arena
  20 In liefde en oorlog …
  21 De druk van dwang
  22 Incontinent
  23 Politie-inval
  24 Wanen
  25 Onverantwoord
  26 Observatie

  27 Opname
  28 De lege flat
  29 Eerste tijd in het verpleeghuis
  30 De kookclub
  31 De regels
  32 Straf
  33 Activiteiten
  34 Intimiteit
  35 Waardigheid
  36 Ontoelaatbaar
  37 Feestmaand
  38 Opname Bert
  39 Afkicken
  40 Communicatie

  41 Dood
  42 Overlijden Bert
  43 De rolstoelbus
  44 De dood neemt
  45 De verbouwing
  46 Op
  47 Griep
  48 Sterven is een proces
  49 De laatste adem
 • Reviews (9 uit 4 reviews)

  13-09-2019
  Familiegeheim
  Wat mooi geschreven en wat geeft het een duidelijk beeld wat de ziekte met mensen doet. Afschuwelijk. Na het boek heb jje echt het idee dat je Michelle gekend hebt. Vond het een erg mooi geschreven waarin de liefde van een ouder naar een kind heel goed naar voren komt.

     Waarheids getrouw

  Geplaatst door uit Warnsveld , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  27-08-2019
  Mooi en openhartig geschreven
  Met toenemende bewondering heb ik dit boek gelezen. Mijn oud-collega (uit een ver verleden) heeft er een prachtig monument van moeder-dochterliefde van gemaakt. Diep respect voor Michelle, maar ook voor Marion zelf, en voor de wijze waarop zij met deze mensonterende en slopende ziekte zijn omgegaan.

     Openhartig en liefdevol geschreven
     Heel goed leesbaar

  Geplaatst door uit Borculo , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  25-08-2019
  Prachtig
  Ik vind het een prachtig, aangrijpend boek. De auteur heeft het zo geschreven dat het lijkt alsof je er zelf bij aanwezig bent. Geweldig boek en ik denk dat de naasten van iemand die deze vreselijke ziekte heeft er misschien veel aan kan hebben.


  Geplaatst door uit DEVENTER , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-08-2019
  Het best bewaarde familiegeheim.
  Een indrukwekkend en ontroerend boek dat liefdevol geschreven Is door een moeder , over het korte en zieke leven van haar dochter.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Ik merk dat er eigenlijk niet meer ‘normaal’ met Michelle omge-gaan kan worden’, klaag ik tegen Diny: ‘Zo heb ik haar een plezier gedaan of dingen opgelost en zo dient zich weer een nieuw probleem aan. Het is dweilen met de kraan open.’
In een eerder gesprek heeft Diny mij er al eens op voorbereid dat het een illusie is, om te denken dat ik nog een ongecompliceerde relatie kan hebben met mijn dochter. Steeds beter begrijp ik wat ze hiermee bedoelde.

Zoals op een zaterdagavond in augustus, waarop ik met Michelle even een terrasje ga pakken in de stad. Ik moet overal rekening mee houden: als ze opstaat verliest ze haar evenwicht, als ze rookt laat ze telkens haar sigaret vallen, al dan niet brandend. Snel raap ik die dan op, want als zij het doet, valt zij zeer waarschijnlijk omver en zo niet, is de kans groot dat er een of meerdere wankele bistrotafeltjes omvallen.
Het lijkt haar niet te deren. Ze babbelt vrolijk door in haar steeds onverstaanbaar wordende taal, maar elke keer als ze haar glas pakt, hou ik mijn hart vast: ‘als dat maar goed gaat.’ Bij elke beweging van haar hand, sta ik in de startblokken om te redden wat er te redden valt. Ik raak hier zo obsessief aan gewend, dat ik op een gegeven moment merk dat ik net zo alert ben, wanneer ik met een volkomen gezond persoon iets ga drinken.
Hoe spannend het ook is, het lukt Michelle meestal om haar glas, weliswaar met klotsende inhoud, zonder ongelukken naar haar mond te brengen. Het gaat allemaal nog net goed, maar ik weet dat het niet lang meer zal duren voor dit helemaal niet meer mogelijk is. Zo’n zomeravond op een terrasje heeft desondanks nog een beetje de schijn van een ongecompliceerd bestaan.
. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen