€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het Bos van de Legenden

Een Islasec Detective

Kevin de Haan • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Het beveiligingsbedrijf van de half-IJslandse Laufey Gísladóttir wordt door een rijke zakenman ingehuurd om een horlogediefstal op te lossen. Tijdens de werkzaamheden in de Achterhoekse villa wordt Lotte, de au pair van het gezin, echter vermoord aangetroffen in het aangrenzende bos.
    Laufey beseft dat haar beveiligingsmaatregelen misschien meer aanknopingspunten kunnen bieden in het politieonderzoek. Samen met haar collega Niels, een hacker met pleinvrees, zoekt ze uit wat er met Lotte gebeurd is. Is ze vermoord door dezelfde serie-aanrander die al eerder in het bos toegeslagen heeft? Is er een verband tussen de moord en de gestolen horloges? En wat heeft Lucien, de baldadige zoon van de zakenman, met de zaak te maken?

    Voor meer informatie: www.islasecdetectives.nl
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 145mm x 210mm
    Aantal pagina's : 197
    Uitgeverij : S?mundur Publishing
    ISBN : 9789082812206
    Datum publicatie : 02-2018
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (8,1 uit 4 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    08-03-2019
    Goed verhaal
    Ik vind het een goed verhaal. Vooral het gegeven dat de hoofdpersoon een beveiligingsbedrijf heeft dat verder strekt dan alleen het digitale gedeelte. De onrust die ontstaat bij mensen als er camera's worden opgehangen... Door de plaatsing in het oosten des lands en beschrijving van de omgeving kreeg ik een duidelijk beeld van de locatie en omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Zelfs zo duidelijk, dat ik het plan heb opgevat binnenkort maar eens in die contreien te gaan wandelen of zo :-)


    Geplaatst door uit Noord-Holland , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 7.5 uit 10


    05-06-2018
    Verrassend
    Goed plot, leest lekker, leuk verhaal. Ben benieuwd naar de volgende.


    Geplaatst door , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    22-03-2018
    Geweldig boek, pageturner
    Spannend geschreven en interessant! Schrijver kan zeer goed sfeer oproepen


    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    10-03-2018
    Page turner
    Moderne detective die zich afspeelt in de Achterhoek met een component techniek en digitale beveiliging. Het boek bevat realistische beschrijvingen van hacks zonder in details te verzanden en heeft een goed opgebouwde spanningsboog. Achter elkaar uitgelezen in een weekend, ik kan constateren dat ik weekend heb gehad. Na het lezen van dit boek kan je trek krijgen in schuimbananaantjes en diepvriespizza's (met een paar plakjes aubergine tegen de scheurbuik).

       Levendige karakters
       Humoristische situaties

    Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 30-39
    Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

“Een laptop in de kruipruimte?” Niels had de telefoon gelijk opgenomen.
“Wat zei Alice in Wonderland ook alweer? ‘Curiouser and curiouser’?”
“Wat mij verbaast, Alice, is dat op de laptop een sticker met Lottes naam geplakt zat, terwijl Lotte zelf in het bos gevonden is!”
“Dat is inderdaad raar. Maar misschien heeft Mirjam Lottes laptop ook wel gejat en is dit haar geheime rovershol. Heb je gekeken of er ook horloges lagen?”
“Ja, maar ik zag verder niets liggen. Ik heb echt goed gekeken. Dit lijkt me ook geen locatie voor Mirjam. Een vrouw als zij zou beslist niet gezien willen worden met allemaal spinnenwebben in haar haren.”
Laufey plukte met een vies gezicht nog een spinnendraad achter haar oor vandaan. “Ik ben gelijk naar buiten gelopen om je te bellen. Ik denk dat het het beste is als ik nu naar Dennis ga.”
Niels dacht razendsnel na. “Nee! Wacht.”
“Hè?”
“Bel hem nog niet. Dat kan later altijd nog. Ik wil eerst kijken. Misschien kan deze laptop ons wat meer vertellen over de hack op Islasec.”
“Maar Niels! Misschien heeft de politie dit wel nodig voor die moordzaak! We kunnen toch niet met bewijsmateriaal gaan rotzooien? Dat gaat echt tegen onze beroepscode in.”
“Luister, ik wil die laptop. Als je het ding naar me toebrengt, dan kan ik een exacte kopie van het geheugen maken. Ik kan dat doen zonder iets aan de laptop te veranderen. Ik laat alles intact en beschadig niets. Niemand zal weten dat ik die kopie gemaakt heb. Vervolgens kun je hem terugleggen en die rechercheur bellen, terwijl ik het geheugen op bijzonderheden kan doorzoeken.”
Ze aarzelde.
“Toe, Laufey! Dit is misschien de enige manier om aan bewijs te komen over onze hacker! Ik beloof je om geen sporen achter te laten. Ik heb hem maar héél even nodig! Héél even!!”
Ze hoefde Facetime niet aan te zetten om te weten dat zijn ogen straalden van verlangen. Ze herkende het gevoel enigszins. Een uitdaging, een puzzel om je tanden in te zetten en je zinnen mee te verzetten. Een van de weinige gelegenheden dat Niels niet opgesloten zat binnen de grenzen van zijn angststoornis, maar in een stormachtig avontuur belandde van programma’s, codes en data. Ze dacht aan de hacker en de mail over de Van Gelders. “Nou, goed dan.”
“Yessss!”
“Maar wees wel voorzichtig! Maak er geen vingerafdrukken op. Ik heb geen zin om van illegale dingen beschuldigd te worden vanwege jouw grijpgrage hackertengels.” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen