Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het Culinair Geheugen

Marjo Hendriks • Boek • paperback

  • Samenvatting
    ‘Herinner je je die lekkere stoofpot die oma vroeger maakte of die bitterkoekjespudding van je favoriete tante? Weet je nog toen de koeien altijd in de wei stonden en bepaalde groentes alleen in het seizoen verkrijgbaar waren? Vroeger toen duurzaamheid nog geen modewoord was maar een vanzelfsprekende manier van leven. Konijn in het zuur, rundertong, kapucijnerschotels en nog veel meer van ons culinair erfgoed dreigt uit ons vaderlandse Culinaire Geheugen verloren te gaan.’ Met dit kookboek koesteren we de recepten van onze grootmoeders, dus hier vind je lekkere ouderwetse soepen, stamppotten, toetjes, Limburgse vlaaien en andere streekgerechten. Dit boek is opgedragen aan al die vrouwen die ons voorgegaan zijn. In ‘Het Culinair Geheugen’ staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid. Deze passie is vastgelegd in het prachtige kookboek ‘Het Culinair Geheugen’ met ruim 100 authentieke en maakbare recepten.

    ‘Herinner je je die lekkere stoofpot die oma vroeger maakte of die bitterkoekjespudding van je favoriete tante? Weet je nog toen de koeien altijd in de wei stonden en bepaalde groentes alleen in het seizoen verkrijgbaar waren? Vroeger toen duurzaamheid nog geen modewoord was maar een vanzelfsprekende manier van leven. Konijn in het zuur, rundertong, kapucijnerschotels en nog veel meer van ons culinair erfgoed dreigt uit ons vaderlandse Culinaire Geheugen verloren te gaan.’ Met dit kookboek koesteren we de recepten van onze grootmoeders, dus hier vind je lekkere ouderwetse soepen, stamppotten, toetjes, Limburgse vlaaien en andere streekgerechten. Dit boek is opgedragen aan al die vrouwen die ons voorgegaan zijn. In ‘Het Culinair Geheugen’ staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid. Deze passie is vastgelegd in het prachtige kookboek ‘Het Culinair Geheugen’ met ruim 100 authentieke en maakbare recepten.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 172mm x 241mm
    Aantal pagina's : 224
    Uitgeverij : KMuitgevers
    ISBN : 9789075979992
    Datum publicatie : 10-2020
  • Inhoudsopgave
    Voorgerechten 10 Worstenbroodjes, een feestelijke traktatie 10 Kalfskroketten 12 Gevulde eieren 14 Zalmcocktail 16 Kipcocktail een feestelijk gerecht 18 Pasteitje met vulling 20 Kipragout met champignons 22 Runderbouillon uit grootmoeders keuken 24 Soepen 24 Goulashsoep 26 Aspergesoep 28 Romige champignonsoep uit Horst 30 Gebonden kippensoep 32 Heldere kippenbouillon 34 Broccolisoep 36 Haofpatesoep uit eigen tuin 38 Limburgse Truujesoep 40 Winterse witte bonensoep 42 Zomerse tomatensoep 44 Lekker ouderwetse ossenstaartsoep 46 Erwtensoep uit grootmoeders keuken 48 Hoofdgerechten 50 Pannenkoeken 50 Pannenkoek appel 52 Pannenkoek blauwe bessen 54 Boekweitpannenkoeken uit Kronenberg 56 Koude Schotel 58 Haringsalade met rode bieten 60 Kapucijners met spek 62 Gebakken vis met uiensaus 64 Sallantse kruudmoes 66 Vogelnestjes uit de Haagsche School 68 Jachtschotel heerlijk in de herfst 70 Rundertong in champignonsaus 72 Horster dreumel 74 Gehaktballetjes in tomatensaus 76 Zuurkoolschotel uit de oven 78 Kip in Wodkasaus 80 Goulash en sudderlapjes 82 De lekkerste gehaktbal 84 Varkenshaasje met champignonroomsaus 86 Limburgs zuur vlees 88 Spekrutersaus 90 Speklapjes een echt wintergerecht 92 Runderpoelet met champignons 94 Blinde vinken uit de Haagsche school 96 Runderpoelet in donker bier 98 Varkenspoelet met champignons 100 Varkenshaasje met gember en rozijnen 102 Varkensribbetjes uit de oven 104 Haas wild voor de feestdagen 106 Konijn in het zuur 108 Konijn in biersaus 110 Groente 112 Zigeunersaus 112 Gebakken kaasplakken 114 Sperziebonensalade 116 Frisse witlofsalade met walnoten 118 Asperges, het witte goud uit Limburg 120 Witlofschotel met ham en kaas uit de oven 122 Piccalilly lekker veelzijdig 124 Komkommers in het zuur 126 Augurken inmaken 128 Gestoofde prei 130 Aardappelkoekjes 132 Stekruve, koolraap op zijn Brabants 134 Rabarbermoes uit eigen tuin 136 Aardappelkroketjes uit Clinge 138 Hete bliksem een heerlijk herfstgerecht 140 Aardappelbolletjes met ham 142 Verse rode kool 144 Wortelstamppot van rauwe wortelen 146 Andijviestamppot 148 Abrikozenmoes & pruimenmoes 150 Toetjes 150 Romige rijstepap 152 Hemelse modder 154 Ananasbavarois 156 Sinaasappelbavarois 158 Luchtige vanillebavarois 160 Bitterkoekjespudding 162 Hopjespudding met zelf gemaakte caramel 164 Koffiemousse met banaan 166 Saromayoghurt met vanillesmaak 168 Gebak, tradities en 170 Limburgse vlaaien 170 Gebak, tradities en Limburgse vlaaien 170 Banketbakkersroom 172 Aardbeienvlaaitjes 174 Bitterkoekjesvlaai van het ‘Bakhoes’ 176 Limburgse pruimenvlaai 178 Abrikozenvlaai 180 Appelvlaai 182 Rijstevlaai met slagroom 184 Kruimelvlaai 186 Vlaaibodempjes 188 Walnotentaart 190 Mokkataart van mam Hendriks 192 Appeltaart met schuimkop 194 MonChou taart 196 Zomerse aardbeienkwarktaart 198 Cake 200 Arretjescake 202 Ontbijtkoek 204 Slagroomsoezen 206 Chocoladetruffels de ultieme verwennerij 208 Wafels 210 Kokosmakrons 212 Oliebollen 214
  • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen